Hughes-Kettner EL-34

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Hughes-Kettner EL-34

Příspěvek od Nero »

Mám v bytě 50 Wattů v lampě. A než jsem měl brzdu, provozoval jsem je relativně v klidu. Samozřejmě zvuk to odnese, ale pořád lepší jak tranďáček nebo simulace :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
miro

Příspěvek od miro »

Nero píše:Mám v bytě 50 Wattů v lampě. A než jsem měl brzdu, provozoval jsem je relativně v klidu. Samozřejmě zvuk to odnese, ale pořád lepší jak tranďáček nebo simulace :wink:
Rozumím Nero :) .

Mám Statesmana Duala a ten nemá stand-by. Aby se nezatěžovaly lampy při zapínání, mají volume poťáky na začátku dráhy skok - tzn. první 2-3mm se neděje nic. Zvuk je sice slyšet, ale je zřetelně pod dekou a nemá žádnou dynamiku. V okamžiku dosažení určitého bodu se dle mého laického názoru teprve připojí větší napětí (resp. nechá protéct větší proud) a kombo dostane ten správný zvuk. Bohužel se podle mne v tomto okamžiku již neslučuje s panelákem nebo bytovkou.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já hrál na nějakou verzi se stanby switchem a tam to krocení volume potu nebyl zas takový problém.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

miro píše:Mám Statesmana Duala a ten nemá stand-by. Aby se nezatěžovaly lampy při zapínání, mají volume poťáky na začátku dráhy skok - tzn. první 2-3mm se neděje nic. Zvuk je sice slyšet, ale je zřetelně pod dekou a nemá žádnou dynamiku. V okamžiku dosažení určitého bodu se dle mého laického názoru teprve připojí větší napětí (resp. nechá protéct větší proud) a kombo dostane ten správný zvuk.
Myslim, ze by se zadny vyrobce neobtezoval s takovouhle slozitosti jako je pripojovat anodove napeti podle polohy potaku Volume. Dat tam standby switch je asi tak 15x jednodussi a vyrobne levnejsi. Podel me skokove zvyseni hlasitosti nijak nesouvisi se standby.
Hraju výhradně na šrot.
miro

Příspěvek od miro »

Abu píše:
miro píše:Mám Statesmana Duala a ten nemá stand-by. Aby se nezatěžovaly lampy při zapínání, mají volume poťáky na začátku dráhy skok - tzn. první 2-3mm se neděje nic. Zvuk je sice slyšet, ale je zřetelně pod dekou a nemá žádnou dynamiku. V okamžiku dosažení určitého bodu se dle mého laického názoru teprve připojí větší napětí (resp. nechá protéct větší proud) a kombo dostane ten správný zvuk.
Myslim, ze by se zadny vyrobce neobtezoval s takovouhle slozitosti jako je pripojovat anodove napeti podle polohy potaku Volume. Dat tam standby switch je asi tak 15x jednodussi a vyrobne levnejsi. Podel me skokove zvyseni hlasitosti nijak nesouvisi se standby.
uvidíme :D (kontaktoval jsem technickou podporu H&K).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“