Hughes-Kettner EL-34

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
selaboy
Bandzone: Pavilon opic,Kacebo

Hughes-Kettner EL-34

Příspěvek od selaboy »

CAU,nemate nekdo zkusenosti s 50w hlavou Hughes-Kettner EL34 jaky to ma cistej a zkreslenej zvuk.viz.na jakej styl muziky atd. dik
Godin Session,Squier Vintage Modified,Hughes-Kettner TubeMeister 36 Head,Laney LH 50.repro:Tubemeister 112 ,Ampeg 112,Harley Benton G212
Regular John

Re: Hughes-Kettner

Příspěvek od Regular John »

Myslíš Statesmana? :)

čistý zvuk - perfektní, tady není na co si stěžovat
zkreslení - poměrně silné, krémový zvuk, perfektní na blues, nebo klasický a alternativní rock... na metal velmi nevhodné... Na statesmana hraje např. Michal Pavlíček
tlačítko twang změní zvuk ze spíše britského charakteru na americký (aspoň se tím ohání v manuálu :D )
pružinový reverb je fajn

Mé zkušenosti pochází ze Statesmana ve formě komba (Quad EL84), kterého vlastním, je možné, že tento bude hrát trošičku jinak...
selaboy

Příspěvek od selaboy »

Ja prave to kombo mam taky a jsem s nim spokojen ale problem je v tech spolecnych korekci tak to chcu resit tou hlavou ta ma nezavisle korekce
Godin Session,Squier Vintage Modified,Hughes-Kettner TubeMeister 36 Head,Laney LH 50.repro:Tubemeister 112 ,Ampeg 112,Harley Benton G212
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Testoval jsem ho v Hradci Králové v hudebninách i se statesman boxem 2*12 a musím říct že to byla paráda na všech frontách. Krásný čistý stejně tak zkreslený. Zpracování celého zesilovače naprosto dokonalé a stylové.

Čistý se mi tedy líbil hrozně moc a to jak s HB tak s rozepnutým HB na SC.

Zkreslený taky krásný plný a stejně jako čistý byl super jak s HB tak s rozepnutým HB na SC.

IMHO má tento aparát velký rozptyl, ale asi nejvíc mu sluší rock, i když gainu to taky nemá zas tak málo. Pokud si správně pamatuji tak to má i boost mod a s plným gainem to má opravdu docela dost gainu.

Verdikt - naprosto luxusní aparát nejlépe na rock a hard rock
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
selaboy

Příspěvek od selaboy »

Same kladne odpovedi to jsem rad,pristi tyden ho du testovat tak jsem zvedav
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

A co charakter zvuku? Kterou legendu to připomíná(aspoň okrajově)?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
selaboy

Příspěvek od selaboy »

zvuk 70,80 tych let.klasickej, poctivej starej zvuk
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já bych řekl, že to nekopíruje legendy - je to legenda sama o sobě. Statesman je IMHO jediný protivník aparátům Blackstar Artisan - oba to jsou moderní vintage aparáty. Bohužel na Blackstar jsem si ještě nezahrál, ale ten statesman je naproto dokonalý.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
selaboy

Příspěvek od selaboy »

Souhlasim s kolegou,libi se mi na tom ta jednoduchost a prehlednost.proste balzam pro usi
Elvis Pešlik
Kontaktovat uživatele:

Re: Hughes-Kettner EL-34

Příspěvek od Elvis Pešlik »

Sice téma není již aktuální, ale na muzikusu je zajímavá recenze, doporučuji: http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... ezen~2010/
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Testy na Muzikusu se už bohužel nějakou dobu nedají brát jako zrovna objektivní a směrodatný... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Ahoj
nechci zakládat novej topic, rád bych se zeptal na hlasitostní rozdíl Quad EL-84 a Dual EL-84. Postačuje Dual do zkušebny/na koncerty? Tak, aby nekreslil...

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Asanoth píše:Ahoj
nechci zakládat novej topic, rád bych se zeptal na hlasitostní rozdíl Quad EL-84 a Dual EL-84. Postačuje Dual do zkušebny/na koncerty? Tak, aby nekreslil...
Já si myslím, že jo. Mám 15W kombo EL84 a čistý je tak na hraně, ale je. Headroom nebude nikdy jak na 100W hlavě, ale troška špíny nikdy neuškodí :D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

no já mám taky 30W a řve to jak kráva už na 2/10(na 3/10 utáhne nezvučenej koncert na 150 lidí, prostor s kapacitou tak 250-300). Mě jde hlavně o to, že je v tom Eminence, a to ke všemu nějakej Custom, take je dost pravděpodobný, že bych pak měnil, a to nejradši na G-12H30 nebo Greenback, a s tim Greenbackem už se fakt bojim, že by to hrálo na 20W moc potichu. Ta 12H by to snad utáhnout měla, ale já bych teda radši Greeback :D

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
grock

Příspěvek od grock »

Greenback by měl mít 98db,kolik má ta tvá Eminence?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

To jsou pořád úvahy... Lidské ucho vnímá různé frekvence jinak. Pokud má repro průměrnou citlivost např. 98dB s velmi nevyrovnanou charakteristikou, kdy může mít třeba zdvih 6dB někde v ostrých středovýškách kolem 3000 Hz tak se zdá, že hraje pocitově hlasitěji, než repro s vyšší průměrnou citlivostí a přitom vyrovnanější charakteristikou. Kašli na nějaký ten decibel a vyzkoušej to. Asanothe, osazoval jsem Greenback jen jednou a to původní Rola G 12 M25 s černým deklem a zlatým popisem. V 15W kombu hrál tak nahlas, že majitel nemohl hrát více než s volume na pomyslé dvojce - trojce. Musel jsem mu tam dát jiné repro, aby mohl vůbec zvuk aspoň trochu nakřápnout. Ovšem jemu vadil i tembr.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mám je v boxu společně s V30 a slyšet je teda jde a to mají V30 jednou tolik wattů a o 3dB víc, ale jak je známo, papír snese hodně.
jon

Příspěvek od jon »

čau zkusim trochu oživit téma, momentálně mám nějaký peníze a přemýšlím, že bych koupil Statesmana ve 20W verzi, tj. http://www.hudebniraj.cz/kytary/komba/c ... -dual-el84

za krásných 12 tisíc mě to přijde jako supr volba, všude ho chváli a zvukově mě sedí.. nicméně bych rád na kombo hrál i doma a nevím jestli to nebude hlasitostní zabiják, je mi jasný že to doma nevyhulím, ale co sem zkoušel např VOX AC15 nebo Fender Hot Rod, tak ty mě přišli na doma docela nepoužitelný...

takže otázka zní, zda budu schopnej z toho Statesmana dostat aspoň trochu slušnej a hlasitostně únosnej zvuk i doma a nebo se mám radši zatim poohlídnout po nějaký menší lampičce na doma a Statesmana si pořídit až na případný koncertní vystoupení? :)

dík moc za rady, postřehy a případný alternativy

btw: v brzké době pudu zkusit tu 60W verzi, ale nevím jak moc je to hlasitostně/zvukově srovnatelný (jsou tam 6L6, v tý 20W EL84)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Statesmany se podle mě dají nadoma ukočírovat, takže toho bych se zas tak nebál.

Pokud jde o 60 W vs 20 W, ta šedesátka bude mít pochopitelně větší headroom na čistém kanálu. Z hlediska hlasitosti v kapele bych to zas tak neřešil, tak dvacítka kapelu utáhne. Nadoma bych řekl, že u té šedesátky bude větší problém nastavit rozumnou hlasitost, protože Volume bude mít rychlejší náběh.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
miro

Příspěvek od miro »

Nero píše:Statesmany se podle mě dají nadoma ukočírovat, takže toho bych se zas tak nebál.

Pokud jde o 60 W vs 20 W, ta šedesátka bude mít pochopitelně větší headroom na čistém kanálu. Z hlediska hlasitosti v kapele bych to zas tak neřešil, tak dvacítka kapelu utáhne. Nadoma bych řekl, že u té šedesátky bude větší problém nastavit rozumnou hlasitost, protože Volume bude mít rychlejší náběh.
Je to pořád dokola - je nutné definovat doma. RD ano. Bytovka nebo panelák podle mne ne.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“