Cort M600 s Duncan Designed nebo EMG-HZ

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
woro90-1

Re: Cort M600 s Duncan Designed nebo EMG-HZ

Příspěvek od woro90-1 »

Bummer píše:Je jednozvratné a dá se seřídit jako dvouzvratné se všemi nevýhodami s ním spojenými + pár zdarma jako bonus (třeba vyšší dohnat).
Podívej se třeba na "true-dvouzvratná" tremola vycházející z FR a najdi pět rozdílů. ;)
Ještě jedno rýpnutí ode mě. Co má na všech kytarách Eddie van Halen? Je to jednozvratné nebo dvojzvratné? A je to locking nebo non-locking?

Uvědom si, prosím, rozdíl mezi výrazy locking a dvojzvratné, než sem začneš psát takové bludy.

Bigsby - jednozvratné i dvojzvratné. Non-locking.
Vibrola - dvojzvratné. Non-locking.
Jag/Jazz - výhradně dvojzvratné, s možností zablokování jako pevného struníku. Non-locking.
Strat - jednozvratné i dvojzvratné (původně dvojzvratné). Non-locking.
Floyd Rose na kytarách s prohlubní za kobylkou - dvojzvratné. Locking.
FR na Kramer Pacer či na Eddieho kytarách - jednozvratné. Locking
Wilkinson - dvojzvratné, na jednozvrat funguje blbě. Non-locking.
Kahler - dvojzvratné. Locking.
Ibanez Edge Zero a ZR - přepínání mezi dvojzvratným full-float, dvojzvratným centering, jednozvratným a blokovaným. Locking.
Ibanez Edge II - dvojzvratné. Non-locking.

Takže asi takový binec v tom je. Rozhodně neplatí, že bez zámků = jednozvratné. Drtivá většina tremol byla vymyšlena jako dvojzvratná (pro symetrické vibrato), a navíc existují (a prodávají se a jsou oblíbené) jednozvratné floydy.

A co to je "true-dvojzvratné"? Že se používá na děsně true hudbu znějící jako dvojité zvracení? To je v tom případě Wilkinson také, a z FR nevychází.

P. S.: Metal mám rád, tak prosím fanoušky Metallicy, aby mě nelynčovali.

edit: upravena chybka u Edge II
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 25.10.2010 14:08, celkem upraveno 1 x.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tyjo něco takovýho jsem si taky říkal, ale nepsal jsem. Ví někdo proč má EVH floyda jenom na jednozvrat ? Není to pro mě novinka, ale od tý doby co mám dvojzvrat tak asi tuším proč to tak má, ale počkám jestli někdo něco napíše :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Sorry za šíření polopravd, nepravd, mýtů a legend z dob, kdy Antičtí bohové byli malicherní a krutí a stíhali lidstvo útrapami. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Řekl bych že proto, že na to jeho kvílení dvojzvrat nepotřebuje, ale potřebuje velký rozsah. A když mu praskne struna, v pohodě dohraje kus a pak si hrábne pro druhou kytaru, zatímco mu technik prasklou strunu vymění.

Bummer: Asi budu muset napsat další demytizační článek, tohle jsou bohužel dost rozšířené mýty a polopravdy.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

No mě napadlo, že je to kvůli dohmatu, když pořádně zatahám tak zachvilku drnčí pražce, proto nejde moc skloubit hodně nízkej dohmat a velkej rozsah tremola. Mimochodem jak jsou na tom kahlery ? nevíš ? ta tremola mi příjdou jako nejlepší a nejpromakanější, akorát je to taková gramla no :| :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kahler je obrovské hovado, ale technicky vzato by měl mít rozsah floyda a stálý dohmat bigsbyho. Ostatně vždyť on to je svým principem vlastně "Bigsby na steroidech". Důod, proč není tak rozšířený, je asi v tom, že nemá tak mohutnou propagaci a to, že se asi hůř seřizuje než floyd. A tak možná proto, že je náročný na výrobu, takže neseženeš jeho levnou kopii, na které by sis ho mohl zkusit, dokud nemáš dost peněz na originál, takže si koupíš levnou kopii FR a pak upgraduješ na jistotu.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já se na kahlera docela cejtím :D protože dělat kompromis mezi dohmatek "pevný kobyly" a tou možností si pořádně zasquealovat je škoda, ale je drahej, kousek jsem viděl okolo 12 tisíc, + se mi líbí, že se nedlabe do kytary takže a má větší styčnou plochu a tím pádem "sustain" . No ale jsem OT

Abych nebyl OT, ke kytaře ti nic nepovím, protože nemám zkušenosti
filo01

Příspěvek od filo01 »

Flajtr píše:proto nejde moc skloubit hodně nízkej dohmat a velkej rozsah tremola.
Můžu se zeptat zkušenějších, kolik je ten "hodně nízký" dohmat ? Mám na kytaře dvojzvrat Schaller a vzdálenost struny od 22 pražce je cca 3mm. Páku mám trvale odloženou v kufru a zámky používám pouze proti rozlaďování, tzn. kdybych tremolo zablokoval, tak bych mohl jít s dohmatem ještě níž ?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

filo01 píše:
Flajtr píše:proto nejde moc skloubit hodně nízkej dohmat a velkej rozsah tremola.
Můžu se zeptat zkušenějších, kolik je ten "hodně nízký" dohmat ? Mám na kytaře dvojzvrat Schaller a vzdálenost struny od 22 pražce je cca 3mm. Páku mám trvale odloženou v kufru a zámky používám pouze proti rozlaďování, tzn. kdybych tremolo zablokoval, tak bych mohl jít s dohmatem ještě níž ?
Z vlastní zkušenosti jo, když používám páku a chcu mít i docela slušněj dohmat, tak mám nad 24 pražcem taky cca 3mm, když jdu níž tak při zatahání za páku drnčím o pražce, ale pokud ho nepoužíváš tak to seštělovat jde ještě i níž ;)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

filo01 píše:
Ne. Jde o to, že když za páku zatáhneš, kobylka se nakloní dozadu, tzn. její zadní část se schová do kytary. Tím se kameny dostanou níž, a už je ten dohmat tak nízký, že to zače drnčet. Jde o to, že pokud bys chtěl páčit nadoraz, musel bys dohmat o kousek zvýšit.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Však píše, že páku nepoužívá ;)
SpaceHans

Příspěvek od SpaceHans »

to se zase zvrtlo... a hlavní otázka zůstává nezodpovězena! :mrgreen: ale z těch tremol bych udělal top, aby v tom bylo jednou provždy jasno
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já ten článek někdy spatlám - a ostatně dost je toho v císařově výtvoru.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“