Volume pedál

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Andreee

Re: Volume pedál

Příspěvek od Andreee »

Poridil sem si GD20 a byl vadny :). Zitra ho jdu vymenit,
tak napisu jak je na tom.
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Mno, tak u George Dennise to asi nejak
nezvladli, protoze i tento, opravdu zbrusu
novy a nerozbaleny kus je vadny stejnym
zpusobem jako minuly.

a) Pri zapojeni adapterem vypadava pokazdy, co se efektu dotknu - signal se vypne a musite s tim trochu zalomcovat tam a zpet a zase se zapne (asi nedostatecne pevna zdirka pro konektor a to sem zkousel vsechny) Hral sem pres baterii:
b) V urcite poloze zacne efekt sumet, fix opet zalomcovanim
c) Kdyz dosednete na bypass intenzivneji nez "velmi jemne", efekt lupne
d) Zcela nahodne zacne obcas sumet a propoustet 100% signalu v jakekoli poloze - opet treba lomcovat

Toliko problemu z neho dela naprosto nespolehlivy efekt, kterej bych si na stage rozhodne nevzal, protoze bych fakt nerad aby mi pri nejaky swellovani znicehonic zacal sumet a propoustet signal. Efekt je zbudovan velmi robustne, chod je jemny, zmena hlasitosti plynula. Bohuzel ho opet budu muset vratit a vubec nevim co si mam poridit v podobne cenove relaci (1600,-). Nejaka doporuceni? Libil se mi michalik, ale ten uz nedela, nebo jak?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Na baterku to blbne taky ?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

co používáš za napájecí adaptér? měl jsem v ruce rozebraný jeden GD lampový OD a ten měl napájecí konektor normálně jenom 3,5 mm mono jack... zvenku se to tváří, že by tam mohl být klasický Boss adapter, ale ten mi taky nešel, tak jsem kouk dovnitř a díra normálně na jack... nevím jak to ale budu u toho tvého modelu....

EDIT: na aukru teď visí jeden používanej PMT (michalík) wah/volume pedal... můžeš sledovat, schválně na kolik pude... prodávali se tam i PMT wah,wah/volume pedály uplně nový...
Naposledy upravil(a) Stanley06 dne 19.05.2010 20:28, celkem upraveno 1 x.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Blbne i na baterku, i na adapter (kterej mi zerou vsechny ostatni efekty - boss, marshall, digitech) a i na adapter v podobe baterky (adapter pripojim jako baterii).
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

aha, tak to je divné... nenapadá mě, čím by to mohlo být, snad už opravdu jen konstrukční chyba...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

mám GD volume mono. nikdy nejmenší problém nebyl.. jede na stejnej adaptér coc elej pedalboard. Přežil spousty koncertů, je celej domlácenej a obouchanej z neustálího ježdění v malý káře a nikdy neselhal...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No divné. Já GD krabičky teda nemusím ale takové problémy jsem s nimi neměl.
Andreee

Příspěvek od Andreee »

turbo_MaCk píše:mám GD volume mono. nikdy nejmenší problém nebyl.. jede na stejnej adaptér coc elej pedalboard. Přežil spousty koncertů, je celej domlácenej a obouchanej z neustálího ježdění v malý káře a nikdy neselhal...
No někdo tu smůlu mít musí :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Andreee píše: No někdo tu smůlu mít musí :D
máš to monovolume? Já ho koupil z druhé ruky, možná bude z o dost starší série. Ale i tak enchápu, co by tam mohlo být vadné.. měl sem to tevřené a je to tišťaák a optika...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Bodet sem to videl (ne ze bych to oteviral), taky to nedokazu pochopit. Kdyz doslapnu na 100% volume, tak to lupne, obcas propousti uplne. Momentalne sem s tim neco udelal, takze dnesni zkousku ustal bez zavad. Uvidime, jak to pujde s nim dal, ale vidim to tak ze ho vratim a asi si proste poridim ten umelohmotnej, protoze kupovat si volume pedal za 2500 nehodlam. Aspon si z usetrenych penez budu moct koupit nejakej delay. Nejvic mi na tom vadi, ze to u nich bude 30 dnu hnit nez mi reknou ze ano, je to opravdu vadne (kdyz staci ho zapojit a zahrat tri swelly a nemusim na to bejt technik). Pak mi daj novej, ten bude mit stejnej problem, takze ho zase vratim, zase cekanda a pak az vraceni penez a koupe jinyho produktu. Nebo teda tak by to probihalo kdyby se drzeli ciste toho nejzazsiho reseni. :?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Andreee píše:Bodet sem to videl (ne ze bych to oteviral), taky to nedokazu pochopit. Kdyz doslapnu na 100% volume, tak to lupne, obcas propousti uplne. Momentalne sem s tim neco udelal, takze dnesni zkousku ustal bez zavad. Uvidime, jak to pujde s nim dal, ale vidim to tak ze ho vratim a asi si proste poridim ten umelohmotnej, protoze kupovat si volume pedal za 2500 nehodlam. Aspon si z usetrenych penez budu moct koupit nejakej delay. Nejvic mi na tom vadi, ze to u nich bude 30 dnu hnit nez mi reknou ze ano, je to opravdu vadne (kdyz staci ho zapojit a zahrat tri swelly a nemusim na to bejt technik). Pak mi daj novej, ten bude mit stejnej problem, takze ho zase vratim, zase cekanda a pak az vraceni penez a koupe jinyho produktu. Nebo teda tak by to probihalo kdyby se drzeli ciste toho nejzazsiho reseni. :?
pokud si oddělával nožičky a kryt na abterku, tak zevnitř zaslep díry a očisti fotočlánek...
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Takze nakonec nejzazsi reseni neprobihalo, vzali mi tenhle nefunkcni nabidli nekolik moznosti co dal. Rekl sem si, ze zkusim ten bespeco umelou hmotu a uvidim. Tak sem to udelal, neska (vcera?) sem ho poprvy ozkousel live a funguje jedna radost. Ma potak na nastaveni minimalni hlasitosti (nepouzil sem, ale vyuziju) a zatim na nem nepozoruju zadny vady. Akorat se mi stalo, ze mi po delsim swellovani ujel z podnohy, takze tohle budu muset poresit nejakou gumou nebo dospod. Kazdopadne tri dny vydrzel a dal uvidime. Prozatim si me kytary.cz udrzely jako stalyho zakaznika zejmena svym pristupem a nez ho rozslapnu tak je problem vyresen. :)
frenk54

Soundking AL303

Příspěvek od frenk54 »

Zdravím všechny muzikanty :) Potřeboval bych prosím (jako už tolikrát) poradit od zkušenějších.
Zakoupil jsem volume pedál Soundking AL303. Nebyl jsem si úplně jistý, zda volume pedál využiji, ale chtěl jsem jej zkusit, takže jsem zvolil levnější variantu :) Pravda, cena mě trochu zarazila, nicméně po pár konzultacích a pročtení fóra jsem předpokládal, že volume pedál patří k těm jednodušším efektům. Jinými slovy, že by na něm nemělo být co podělat a levnější varianta by mohla posloužit (minimálně na zkoušku určitě).
Dneska jsem efekt poprvé zapojil a abych řekl pravdu, úplně mě nepotěšil. Zaprvé relativně dost šumí, tím spíš, když za něj píchnete fuzz. Zadruhé na můj vkus celkem dost mění charakter zvuku.
Chci se zeptat, zda je tohle u volume pedálu normální nebo jestli je to nějaký defektní kus. Díky všem za rady!
torst

Příspěvek od torst »

https://www.muziker.cz/soundking-al303? ... king+al303__
Co by na tom šumělo? To je jen potenciometr mezi dvěma zdířkami. Totéž co Volume na kytaře. Podívej se dovnitř, jestli tam není nějaká nápadná zrada.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nemůže mít v sobě buffer? Při té ceně bych to nepředpokládal, ale kdo ví. To by mohlo vysvětlovat to nehezké chování s fuzzem ...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Podle obrazku to nema zadne napajeni a nekde psali, ze tam je potak 100k. Takze sum je trochu zahada. Nechyta to nejakej bordel kvuli neodstinene (asi plastove) krabicce ?
A zmena zvuku je celkem logicka = 100k potak. Navic pred fuzzem se zatizeni snimace bude menit s polohou volume = dalsi ovlivneni zvuku.
Hraju výhradně na šrot.
innerself

Příspěvek od innerself »

Řešim jeden problém a moh by mi ho vyřešit volume pedál ve smyčce, nebo vlastně cokoli, co umí ubrat sílu signálu. Prostě něco na způsob master volume. Mám jenom otázku, jestli má cenu to pořizovat.
Pokud by se jednalo o pasivní zařízení, který nepotřebuje napájet, mění to nějak razantně výslednej zvuk? Když jo, tak je to znát i u aparátů, co maj jak channel, tak i master volume?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

Tohle docela vim, páč to používám. Hraju na PV Bandit+box a potřeboval jsem Solo Jump. Tak jsem to udělal vlastně opačně - do smyčky jsem dal poťák hlasitosti (hodnotu ani nevim, něco ze šuplíku), který malinko stahuju. No a F.S. aktivující smyčku mi tak ztlumí zvuk. Takže sólo zesílím tim, že smyčku vypnu. :-P
Byl trochu problém, když jsem pořídil dual FS se signalizací LED, musel jsem udělat spešl úpravu, aby smyčka svítila opačně.
Poslouchal jsem, jestli to ztlumení nějak nedegraduje zvuk beglajtů, ale nepřijde mi.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
innerself

Příspěvek od innerself »

Mě jde zase o to, že aparáty typu osmikila a prostě všechny co maj jedno volume, který ovládá hlasitost ještě před smyčkou, maj problém s použitím hush pedálu od rocktrona a i v minimální poloze to žere signál, protože do toho efektu leze zkrátka slabej. A ještě při každý zvyšování hlasitosti se musí ten práh nastavovat jinde. Prostě vopruz. Momentálně tam mám eq, kde žádný pásmo neposiluju, ale škrtim jenom hlasitost. Sice to problém vyřešilo, ale potřebuje to jedno napájení navíc. Zkoušel jsem i samostatnej boss Ns-2, kterej fungoval dle potřeby, ale prostě brumí všude ve smyčkách všech 6505 co jsem zkoušel. A to dokonce i když smyčku vypnu tak ten brum tam je. Dělá to snad i s baterkou. To přidaný Master volume by zkrátka problém o dost zjednodušilo. Akorát teda asi záleží i na tý hodnotě poťáku, co jsem teda při čtení toho téma pochopil.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“