Volume pedál
Pravidla fóra
Volume pedál
Dá se nějak zařídit aby plnil volume pedál stejnou funkci jako poťák na kytaře? Že když ho sešlápnu tak se mi zároveň stáhne i zkreslení.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volume pedál
aha
ja prave slysel ze ti to necha vsechno narvany tak jak to je a jen snizujes hlasitost...nebo zvysujes 
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
To záleží kde ho dáš. Před aparátem - hned za kytarou to udělá to co chceš, v efektové smyčce zesilovače to bude dělat přesně to co nechcěš 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
tady je hezky vidět, že by muzikant měl mít aspoň základní technické vzdělání - usnadní mu ot život.... zkreslení řeže špice sínosovky - je odkázané na sílu signálu. Záleží, jestli volumákem ovládáš signál před zkreslení, nebo už zkreslenej. Podle toho se to chová.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
mám volume spolu s wahem před zkreslením a zdá se mi, ež samozřejmě se při stahování volume pedálem gain zmenšuje, ale také podel mojeho ucha dochází ke staení hlasitosti jako takové... čili taková kombinace, na volume swelly vpohodě, ale na stahování zkreslení bych spíše použil volume na kytaře
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jestli ho máš za kytarou, tak funguje uplně přesně jako poťák na kajtře. jsou to dva poťáky s úplně stejnou funci zapojený sériově za sebou. Naprosto to stejný jen jeden na nohu a druhej na kroucení.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky by to tak být mělo, ale prostě mi připadá, že u pedálu je úbytek hlasitosti větší
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jako že ti de hlasitost do mínusu? nebo na kytaře se nedá ztlumit úplně?Dark Axel píše:teoreticky by to tak být mělo, ale prostě mi připadá, že u pedálu je úbytek hlasitosti větší
to bude spíš jiným průběhem, nebo délkou dráhy;)
BTW pak sou i volumepedáli, co fungujou i jako booster. Například moje upravený cry baby. Nezavře úplně a při otvírání krmí signál... Docela se mi to ale zalíbilo, takže sem oddělal bypas a přepínačem přepínám mezi kvákáním a volumováním, tudíž mi to permanentě "žere signál"
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
rád bych zneužil toto téma, abych zjistil, jestli někdo má zkušenost s GD mono volume pedálem (nebo aspoň něčím podobným) a taky abych vytáhl nějaký informace od zkušenějších. Např jak se chovaj jaký volume pedály (velikost odporu, konstrukce. Dal by mě zajímal ten ultralevnej Bespeco. Máte někdo zkušenosti?
Zrdravim,
taky by me zajimal ten bespeco volume pedal.
Je to pouzitelny?
taky by me zajimal ten bespeco volume pedal.
Je to pouzitelny?
Vzhledem k tomu, ze Volume pedal je jen sasi, potak a dva konektory, tak bych z toho nedelal zadnou vedu. Pokud clovek ozeli mensi mechanickou odolnost a mozna trochu neprijemnejsi chod, tak Bespeco poslouzi. Ja ho pouzivam jako expression pedal k M9 a jde trochu ztuha a kdybych byl vetsi a tezsi, tak se o ten pedal mozna trochu bojim, ale jinak je to volume pedal jako kazdej jinej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
pravda, ale treba ,,aktivni'' volume Morley Little Alligator je myslim s bufferem nebo cim, tak jak tak ale funguje o notnej kus lip jak ostatni co jsem mel moznost zkusit, akorat ty rozmery...
Jasny, ty lepsi kousky budou nekde jinde po vsech smerech, ale to je asi mimo financni moznosti vetsiny z nas. Resp. mimo ochotu utratit takove penize "jen za volume pedal":)
Jinak o tech rozmerech mi nemusis nic povidat, taky me s**e, jak je ten Bad Horsie velkej
Jinak o tech rozmerech mi nemusis nic povidat, taky me s**e, jak je ten Bad Horsie velkej
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když už Volume Pedal za podobné peníze, tak to už bych radši šel do Ernie Ballcitizen.one píše:pravda, ale treba ,,aktivni'' volume Morley Little Alligator je myslim s bufferem nebo cim, tak jak tak ale funguje o notnej kus lip jak ostatni co jsem mel moznost zkusit, akorat ty rozmery...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To by me docela zajimal rozdil mezi
volume pedalem za 500,- a volume pedalem za 2500,-
Dyt je to 5x drazsi! Jenom za kvalitnejsi sasi?
volume pedalem za 500,- a volume pedalem za 2500,-
Dyt je to 5x drazsi! Jenom za kvalitnejsi sasi?
Potenciometr bude taky kvalitnejsi, ale nebude to nic markantniho. Zrovna u Ernieho kulicek mam problem s tim, ze vetsina tech modelu je pasivnich, takze to je opravdu jenom krabice, potak a konektory... Za to davat takovy penize je pro me nepochopitelny.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jo, tak cena je nepochopitelná, ale ty pedály prostě "hrajou" skvěle, o jejich kvalitách myslím nejsou žádné spory.
Andreee: lepší šasi, lepší poták, lepší konektory, lepší elektronika, lepší možnosti...
(aspoň v to doufám
)
Andreee: lepší šasi, lepší poták, lepší konektory, lepší elektronika, lepší možnosti...
(aspoň v to doufám
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
v případě že by se ten EB volumák choval stejně jako Bespeco, jen v lepším šasi, tak je to na provaz
volumák Bespeco jsem měl... nepohodlně malý plastový pedál, na ketrý jsem se málem bál šlápnout a po pár týdnech šel z domu. průběh poťáku byl neskutečně skokový, průběh pedálu díky konstrukci krátký...
věřím, že u EB vážně rozdíl bude
věřím, že u EB vážně rozdíl bude
Ernie Ball mám a Bespeco taky. Srovnání Audi proti Trabantu. Oboje funguje ale to Bespeco nic nevydrží vrže a bylo 5x spravované. Ernie Ball jsem koupil starší v Německu a funguje přesně a spolehlivě.