Volume pedál

Pedály, multiefekty, procesory, ...
amperek1

Volume pedál

Příspěvek od amperek1 »

Dá se nějak zařídit aby plnil volume pedál stejnou funkci jako poťák na kytaře? Že když ho sešlápnu tak se mi zároveň stáhne i zkreslení.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Volume pedál

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ono by to ale jinak fungovat nemělo. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
amperek1

Příspěvek od amperek1 »

aha :D ja prave slysel ze ti to necha vsechno narvany tak jak to je a jen snizujes hlasitost...nebo zvysujes :D
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

To záleží kde ho dáš. Před aparátem - hned za kytarou to udělá to co chceš, v efektové smyčce zesilovače to bude dělat přesně to co nechcěš ;-)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

tady je hezky vidět, že by muzikant měl mít aspoň základní technické vzdělání - usnadní mu ot život.... zkreslení řeže špice sínosovky - je odkázané na sílu signálu. Záleží, jestli volumákem ovládáš signál před zkreslení, nebo už zkreslenej. Podle toho se to chová.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mám volume spolu s wahem před zkreslením a zdá se mi, ež samozřejmě se při stahování volume pedálem gain zmenšuje, ale také podel mojeho ucha dochází ke staení hlasitosti jako takové... čili taková kombinace, na volume swelly vpohodě, ale na stahování zkreslení bych spíše použil volume na kytaře
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jestli ho máš za kytarou, tak funguje uplně přesně jako poťák na kajtře. jsou to dva poťáky s úplně stejnou funci zapojený sériově za sebou. Naprosto to stejný jen jeden na nohu a druhej na kroucení.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

teoreticky by to tak být mělo, ale prostě mi připadá, že u pedálu je úbytek hlasitosti větší
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Dark Axel píše:teoreticky by to tak být mělo, ale prostě mi připadá, že u pedálu je úbytek hlasitosti větší
jako že ti de hlasitost do mínusu? nebo na kytaře se nedá ztlumit úplně?
to bude spíš jiným průběhem, nebo délkou dráhy;)
BTW pak sou i volumepedáli, co fungujou i jako booster. Například moje upravený cry baby. Nezavře úplně a při otvírání krmí signál... Docela se mi to ale zalíbilo, takže sem oddělal bypas a přepínačem přepínám mezi kvákáním a volumováním, tudíž mi to permanentě "žere signál"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

rád bych zneužil toto téma, abych zjistil, jestli někdo má zkušenost s GD mono volume pedálem (nebo aspoň něčím podobným) a taky abych vytáhl nějaký informace od zkušenějších. Např jak se chovaj jaký volume pedály (velikost odporu, konstrukce. Dal by mě zajímal ten ultralevnej Bespeco. Máte někdo zkušenosti?
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Zrdravim,
taky by me zajimal ten bespeco volume pedal.
Je to pouzitelny?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vzhledem k tomu, ze Volume pedal je jen sasi, potak a dva konektory, tak bych z toho nedelal zadnou vedu. Pokud clovek ozeli mensi mechanickou odolnost a mozna trochu neprijemnejsi chod, tak Bespeco poslouzi. Ja ho pouzivam jako expression pedal k M9 a jde trochu ztuha a kdybych byl vetsi a tezsi, tak se o ten pedal mozna trochu bojim, ale jinak je to volume pedal jako kazdej jinej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

pravda, ale treba ,,aktivni'' volume Morley Little Alligator je myslim s bufferem nebo cim, tak jak tak ale funguje o notnej kus lip jak ostatni co jsem mel moznost zkusit, akorat ty rozmery...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jasny, ty lepsi kousky budou nekde jinde po vsech smerech, ale to je asi mimo financni moznosti vetsiny z nas. Resp. mimo ochotu utratit takove penize "jen za volume pedal":)
Jinak o tech rozmerech mi nemusis nic povidat, taky me s**e, jak je ten Bad Horsie velkej :lol:
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

citizen.one píše:pravda, ale treba ,,aktivni'' volume Morley Little Alligator je myslim s bufferem nebo cim, tak jak tak ale funguje o notnej kus lip jak ostatni co jsem mel moznost zkusit, akorat ty rozmery...
Když už Volume Pedal za podobné peníze, tak to už bych radši šel do Ernie Ball 8)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Andreee

Příspěvek od Andreee »

To by me docela zajimal rozdil mezi
volume pedalem za 500,- a volume pedalem za 2500,-
Dyt je to 5x drazsi! Jenom za kvalitnejsi sasi?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Potenciometr bude taky kvalitnejsi, ale nebude to nic markantniho. Zrovna u Ernieho kulicek mam problem s tim, ze vetsina tech modelu je pasivnich, takze to je opravdu jenom krabice, potak a konektory... Za to davat takovy penize je pro me nepochopitelny.
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jo, tak cena je nepochopitelná, ale ty pedály prostě "hrajou" skvěle, o jejich kvalitách myslím nejsou žádné spory.

Andreee: lepší šasi, lepší poták, lepší konektory, lepší elektronika, lepší možnosti...
(aspoň v to doufám :wink: )
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

v případě že by se ten EB volumák choval stejně jako Bespeco, jen v lepším šasi, tak je to na provaz :-D volumák Bespeco jsem měl... nepohodlně malý plastový pedál, na ketrý jsem se málem bál šlápnout a po pár týdnech šel z domu. průběh poťáku byl neskutečně skokový, průběh pedálu díky konstrukci krátký...

věřím, že u EB vážně rozdíl bude :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ernie Ball mám a Bespeco taky. Srovnání Audi proti Trabantu. Oboje funguje ale to Bespeco nic nevydrží vrže a bylo 5x spravované. Ernie Ball jsem koupil starší v Německu a funguje přesně a spolehlivě.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“