Kytara bez komba

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara bez komba

Příspěvek od LAMA »

Ano, souhlas. Na sucho se můžeš krásně učit du nejdůležitější věc - rytmus. Brkat si nějaké ty akordy, a zkoušet nevypadávat z rytmus. Kdybys měl hned kombo, asi by tě to lákalo blbnou a dělat kravinky, čím bys ztrati mrtě času. Takhle je to asi lepší. Drnkej si na sucho, občas to lupni do PC a šetři na pořádné apec.

Jinak tremolo nedoporučuju. Radši si kup něco s pevnou kobylou. :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Já tremolo doporučuji, seřídit se to dá v pohodě, ale je potřeba u toho uvažovat hlavou. A skutečně nemluvím o něčem, co neznám - moje první kytara je (pořád ji mám) strat seřízený tu na na dvojzvrat, tu napevno, tak i tak mi vyhovoval a neměl jsem s ním větší problém. Ona ostatně jakákoli údržba či seřizování kytary není problém, když se u toho myslí hlavou - a u fenderů a jejich kopií to platí dvojnásob.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

No řeknu ti to takhle. Hraju už 6 let asi. Za tu dobu jsem cvičil na kombo max. jednou týdně v hudebce přes školní rok. Jinak trénuju doma na "sucho" a dají se tak naučit i umělé flažorety...mně hrají na kombo doma velice otravuje. Zvedat se, včecko zapínat, kablovat a je to moc nahlas. Takže hraju doma na sucho. Kdyby tě to hodně nudilo tak si sežeň nějaký zesilovač, popř. nějakou krabičku co kreslí a zapoj to třeba do bedniček od kompu :) Taky to hraje.
Final Frontier
whiteplayer3d

Příspěvek od whiteplayer3d »

Dnes jsem při úklidu našel ve skříni pozlacenou, celokovovou redukci která se prodává v balení se sluchátky Koss Porta Pro, tak jsem ji hned šoupl do kytary a přímo zapojil k reprosestavě abych ji vyzkoušel, v porovnání s klasickým plastovým jackem za pár korun, kdy je šum pomalu silnější než zvuk kytary který vyleze z reproduktoru nastavený na nejvyšší hlasitost, z reproduktoru nečekaně vyšel tak čistej zvuk až mi to vykozlilo úsměv na tváři :D . Neuvěřitelný co dokáže materiál :)

Doporučuji zakoupit pozlacenou redukci, která se i na netu prodává do 30Kč, a pokud již doma máte zapomenutou redukci z balení snad nejpopulárnější sluchátek současnosti, tak ji zkuste :)

Obrázek
Close your eyes and open your mind...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jaký smysl má tenhle necropost?
Říct nám, že tenhle pozlacený jack hraje líp než ten plastový? Bollocks mate 8) V materiálu rozdíl není. To, že ti šuměl, to byl prostě jen nějak napiču zrovna ten kus, nebo měl studeňáka. Já měl i ten obyč plastový s hrotem z "obyčejného" kovu a "hrál" úplně stejně jako Kossí zlatý (ty mám dva, to jen tak neplácám).

Prostě to prdneš do věže a hraje to. Jak, toť druhá věc. Nemá to kytarové zabarvení a většinou je tam nějaká frekvenční složka příliš silná. Když jsem píchl Tensona kdysi do věže a hrával tak, bylo to takové nemastné neslané a trochu zahuhlané, protože to mělo moc basů, jinak normální clean.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“