Gibson Les Paul BFG Zakk Wylde Signature

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Gibson Les Paul BFG Zakk Wylde Signature

Příspěvek od Nero »

Asanoth píše:Tak LP bude imho to samý. Já naopak zkoušel LP a ten zuk byl na muj vkus moc tenkej. Vejšky mám sice rád, ale tohle bylo moc :)
Tak právě že vůbec. Od SG čekám úplně jiný zvuk než u LP. U SG mi navýškovanost nebude vadit, protože ta kytara má být uřvaná. Tam ten javor může mít smysl. Ale u LP je to pro mě záhadou, co to s tou kytarou udělá. Jestli to bude jen zvuk SG uvězněný v tvaru LP, nebo to chytne nějakou jinou zajímavou barvu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak SG mi rozhodně připadá dost jiné než LP :-) vždycky

co se týče ZW BFG - podle mně pouhý marketingový tah... na druhou stranu je to alespoň trochu odlišné od standartního BFG - bohužel pro mně tím horším směrem - ubyla P90 například

ohledně Raw power... ty kytary nemají mou důvěru, ale rád bych si na to zahrál :-) může to znít docela zajímavě
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Nero: Jistě že čekáš, ale tohle není ani pravé SG, ani pravé LP. A rozhodně to tak nehraje. Ten tvar sice taky leccos řeší(samozřejmě i to množtví dřeva, ale ten LP neni tlustej jako klasickej LP a SG je možná o něco tlustší, ale to si ejsem jistej), ale pokud máš 2 kytary se stejnym HW ze stejnýho dřeva s totožnejma snímačema a dokonce strunama, zvukovej rozdíl nebude zas až tak výraznej, resp. ho leckdo ani neuslyší(neměl jsem je vedle sebe, tak nevim).
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Chceš tvrdit, že ty kytary hrajou stejně?

A já si troufám tvrdit, že nebudou...

Proč? Už jen kvůli tomu, že to SG je masivní fošna, zatímco LP je komorované. Takže ty kytary jsou možná ze stejnýho dřeva, se stejným HW a snímačema a dokonce strunama, ale ta konstrukce je tak markantní rozdíl, že to dle mého pujde rozeznat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Asanoth píše:pokud máš 2 kytary se stejnym HW ze stejnýho dřeva s totožnejma snímačema a dokonce strunama, zvukovej rozdíl nebude zas až tak výraznej, resp. ho leckdo ani neuslyší(neměl jsem je vedle sebe, tak nevim).
No já jsem měl možnost přímo porovnat moje SG standard se starým LP studio, který byl taky z mahagonu a měl stejné snímače a mechaniky, stáří kytar bylo taky podobné (16 a 18 roků). Rozdíl ve zvuku byl dost znatelný. SG je taková uřvaná mrška, LP měl kulatější "zahuhlaný" zvuk. Masivní LP prostě hraje úplně jinak než "tenké žehlící prkno" SG.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

To jo, jenže tady jsou ty rozdíly mnohem menší. Netvrdím, že to bude hrát stejně, jen že to bude vlemi podobný. O těch komorách jsem nevěděl, fakt je to i tady?

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Asanoth píše:To jo, jenže tady jsou ty rozdíly mnohem menší.
pouč nás :-) klidně se rozepiš, zajímalo by mě proč si to myslíš :-D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Asanothe, nemas ty patent na rozum? Koukam, ze se vyznas uplne ve vsem, hlavne v tom, na co jsi nikdy nehral :roll:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Dark Axel píše:
LP Raw je tenčí než LP Studio/Standart.

Wohma: Můžu se tě zeptat, co tě vede k tomu se do mě neustále navážet? Uznávám, že jsem udělal chybu u těch ENGLů, ale to už je několik měsíců, tak netuším, proč se toho pořád chytáš.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vede me k tomu to, ze se neustale v teoreticke rovine vyjadrujes uplne ke vsemu a ses schopen hadat se za neco, co mas overeno pouze svymi myslenkovymi pochody. A je velice unavne a navic neefektivni ti cokoli vyargumentovat. Zkousel jsi snad pasivy a aktivy na jedne kytare pri stejnych podminkach? Nebo jsi porovnaval nejaky SG a LP u Gibsonu? Jeslti ,tak mozna na 5 minut v hudebninach. Hlavne ze kdyz ti tady napise Regular John jakozto majitel SGcka, ze to porovnaval a ze tam byl rozdil, tak to uplne ignorujes. Pro me ses uplne obycejnej troll a tak se k tobe taky budu chovat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Asanoth píše:
Dark Axel píše:
LP Raw je tenčí než LP Studio/Standart.
takže myslíš že když vezmeš stejně tlusté SG a stejně tlusté LP že budou znít stejně? :roll: neřek bych :wink:

hrál jsem na několik SG, několik LP, všechno gibsony a ty kytary mi teda rozhodně podobné nepřišly - a byly to různé modely upozorňuju. podle mně dost meleš
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Asanothe, už v tom mám zmatek - hrál si na Raw SG i LP nebo jen na LP a zvuk SG si domýšlíš? Pokud si je zkoušel oboje, na jakém aparátu?

A ty komory tam skutečně jsou, pokud teda umím číst a přeložit si z angličtiny na oficiálním webu Gibsonu, co že to asi bude znamenat "chambered body".

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Axel: Nic takového tady neprosazuju.
Nero: Už v tom mám taky dost bordel. Hrál jsme na oboje, ale neměl jsem je vedle sebe. Aparát už nevim, nějaká levná lampa(Crate, Randall, Blackheart...).

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Asanoth píše:Axel: Nic takového tady neprosazuju.
mno, pokud jako argument toho, že rozdíly budou mnohem menší používáš o, že raw Lp je tenčí než Studio/standart -> tloušťkou těla se více blíží SG, tak když se nad tím člověk zamyslí, tak čím více se podle tebe tloušťka Lp přiblíží tloušťce SG, tím menší rozdíl bude -> když budou stejně tlusté, rozdíl bude nulový?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

[quote="Asanoth v reakci na mé "sice jsem měl v ruce jen ty SG (LP musím ale taky vyzkoušet) a jsou to teda zajímavé nástroje... " "]Tak LP bude imho to samý. Já naopak zkoušel LP a ten zuk byl na muj vkus moc tenkej. Vejšky mám sice rád, ale tohle bylo moc[/quote]
vs.
A teď Asanoth píše:Nero: Už v tom mám taky dost bordel. Hrál jsme na oboje, ale neměl jsem je vedle sebe. Aparát už nevim, nějaká levná lampa(Crate, Randall, Blackheart...).
Tak tohle mi dohromady nejde.

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Tak, a teď jsi přesně dokázal, že Ti vůbec nejde o to diskutovat, nebo se nedej bůh něco dozvědět, ale jenom o to mít svou pravdu, někoho "dostat" a výt vítěz. Což mi příde docela ironie vzhledem k tomu,že netvrdím nic vyloženě opačnýho než Ty.
Jeslti je tu někdo, kdo si myslí, že rozdíl mezi LPRS a SGRS bude stejnej, jako mezi SG Special a LP Studio, tak ať to řekne. Já tvrdím, že bude menší a že ty kytary budou hrát dost podobně.
Axele, sice oceňuju, že ses zamyslel, nicméně se zkus zamyslet nějak rozumně... A nestrkej mi furt do pusy něco, co jsem neřekl.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Asanoth . mam pro tebe doporučení, víc si čti, víc se zajímej o témata, o kterých tu vyprávíš naprosté bludy. Být nováček, tak si kvůli tobě zkazím kariéru a dál budu roznášet dogmata, neskutečného kalibru.

Máš velkou výhodu, si pražák a tím pádem máš přístup k neuvěřitelnému množství značek a tvarů a já ti doporučuju, si zajít a vyzkoušet si LP a SG, i když ty kytary nejsou vedle sebe, tak jejich rozdíly jsou diametrálních rozměrů. SG se oproti LP dělá bez děr, tvar těla šířka a celkové vyznění nástroje je naproto jinde. BFG je prototyp Gibsona, který má v sobě hodně děr, a jeho zvuk není stejný jako u LP, který má jiný systém děrování atd. Je to dost věda a ty kytary se liší zvukem. Jak různé roky LP tak SG je naproto jinde, to je kytara mnohem agresivnější, která je prostě urvaná ze řetězu, prořezává se kapelou, zatímco LP je vyvážený s kulatějším zvukem, který při sólech zpívá a nekřičí, jako SG.

Chápeš?
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já bych rád diskutoval, ale rád bych diskutoval tím způsobem, že můžu věřit tomu, co se v dané diskuzi praví... Rád bych se na tomhle fóru dozvěděl něco zajímavého, ale pokud tu skončíme jako skupina lidí, co si zkušenosti vymýšlí, tak to je špatně.

Tady fakt nejde o to, co kdo tvrdí, ale na základě čeho. Protože jestli mi někdo bude tvrdit, že rozdíl mezi kytarou A a B je takový a makový, přičemž na minimálně jednu z nich nehrál, tak mám minimálně jeden hodně dobrý důvod v dané diskuzi nepokračovat.

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Asanoth píše:Tak, a teď jsi přesně dokázal, že Ti vůbec nejde o to diskutovat, nebo se nedej bůh něco dozvědět...
Já třeba bych se velmi rád něco dozvěděl, rád zde přivítám někoho dalšího, od koho by to bylo možné :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“