jiná ladění

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Re: jiná ladění

Příspěvek od Prejdák »

Fakt je, že tohle jsem ještě nezkoušel... Bál jsem se kvality zvuku.
Zkusím pak něco přeladit s Audacity
panedge

Příspěvek od panedge »

No tak uvidíme ,vzhledem k tomu,že sem ale lama na pc tak si o výsledku nedělám iluze :oops:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Tonda

Příspěvek od Tonda »

woro90 píše: Trochu OT: Uvazoval tady nekdo proc jsou vsechny soucasne kytary stavene na plastovy nulty "prazec" (resp. orech fungujici i jako nulty prazec), a zadna nema nulty PRAZEC? :wink:

Gretsch ho používá pořád:

Obrázek

Měl jsem ho na starý diamantce, nevýhoda je, že při větším bendování struny v nižší poloze nedrží a ujede

Proč se to už skoro nedělá ? Výrobce ušetří 1 pražec :mrgreen: .

Jinak k těm laděním - požívám open D na rezonátoru /DAD Fis A D/; poznám, že někdo hraje open G... protože mi to nejde dobře zahrát :lol: .. to open G zní celkově dost jinak
I´m wheels... movin´wheels
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Já mám na šestce open E (tuším, že se tomu tak nadává) EAEghe
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

LAMA píše:Já mám na šestce open E (tuším, že se tomu tak nadává) EAEghe
To mas open Emi
pehve

Příspěvek od pehve »

Atkins píše:No, pánové, docela jste kolegu zdrbli a zrovna mnoho informací nepředali, na odkázaném vlákně jsem se rovněž až tak mnoho nedověděl, tedy kromě velmi úsměvných informací typu - "když je podladěná jenom jedna struna (Vy používáte výraz Drop D"), není to žádné podladění apod.
Mne by kupříkladu zajímalo, kdo z Vás používá skutečná jiná ladění, nikoli pouze podladění celého nástroje o určitý interval. A kdo z Vás sluchem pozná odlišné ladění a případně jaké a opět nehovořím o podladění celého nástroje, protože to pozná i velmi průměrný sluchař.
no tak to snad napravíme - v posledním Muzikusu je na tema jiná ladění super článek od Víti Štefla, tam jsou informace k tematu všechny a srozumitelně, doporučuju :!:

Některý ladění jsem si procházel na akustice a byla to paráda - třeba v open laděních najednou zbývá tolik volnejch prstů, při projíždění rozkladem se vedení melodie nebo basové linky hledá jinak, prostě super jiná vybrnkávačka, navyklý harmonie se uplně změní. Když se to trochu dostane pod kůži tak je to možný asi i slyšet z hudby ale já na tohle jsem málo vyhranej. Jen jednou (když jsem hrál zrovna v open G) jsem slyšel song a byly mi ty rify povědomý, zkouknu videjko a byl to open G. Poznat to jde ale asi až po velké praxi.
PinHead
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PinHead »

Atkins píše:Je to zahratelné v běžném ladění
nejčastější "akordy" - cis, h, gis, podrobněji jsem to nepitval, není to můj šálek čaje.
díky moc!! :wink:
Dean Icon ftw.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

...EDGE... píše:
To mas open Emi
:lol: :lol: Sem upad pod stůl :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Atkins píše:
...EDGE... píše:
To mas open Emi
:lol: :lol: Sem upad pod stůl :lol:
Taky, taky :lol: To by muselo být EHEGHE nebo EGEGHE. Tohle je nějaká šílenost. Já občas používám DADGAD na slide, ale neumím s tím, prostě si s tím jenom občas hraju.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

PinHead píše:tak pokud by někdo měl zájem;-) nikde na netu sem nenašel tab Moonspell - Age of Mothers....myslim že to odpolslechnu...ale potřebuju vědět, v čem je to laděný;-)

díky pánové:-)
U Moonspell jsem nikdy neviděl tab v jiném ladění než v klasickém. A ani u Age Of Mothers mi nepřijde, že by museli podlaďovat. Ještě zítra - jestli bude čas - vezmu kytaru a schválně to zkusím (uši a GP mi na to nestačí :)).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
manys
Nový uživatel

ladění

Příspěvek od manys »

ahoj, potřeboval bych poradit potřebuju podladit struny do Dmolu kvůli harmonice.. díky
gaucho

Příspěvek od gaucho »

dmi by šlo D-A-d-f-a-d, nebo D-A-d-a-d-f - pokud 2 struna vydrží přepětí. Víc by se mě osobně líbila první varianta, mé oblíbené ladění je D-dur - D-A-d-fis-a-d
Každopádně je leckdy nutné pohrát si s nastavením dohmatu, je-li na standartní ladění dohmat hodně nízký, při povolení strun krk zapruží a struny mohou drnčet.
Jimmi

Příspěvek od Jimmi »

Když už tady probíráte různá ladění, dá se nějak stručně napsat, co používají bluesmani, když hrají s tím... no... jako panákem od rumu... prostě s tou trubkou nasazenou na prstu?
Možná už to tady někde bylo, ale vždycky se ztratím v používané hantýrce a dohledati nemohu.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Často se používají otevřená ladění (open tuning). Nejčastěji asi Open D a G.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
gaucho

Příspěvek od gaucho »

Konkrétně:
G-dur otevřené: D-G-D-G-h-d - první 4 struny jako u 5-ti strunného banja
D-dur otevřené: D-A-D-Fis-a-d
ještě velmi vzácně se používá otevřené C:
C-G-C-G-c-e
tady to ovšem chce mít aspoň 0,56 basové E.
Vzhledem k tomu, že se dosti mění tah na krk, je účelné mít víc kytar, na každé ladění jednu.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“