Přestavba japonské kopie Gibson LP vyrobené v 70. letech

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestavba japonské kopie Gibson LP vyrobené v 70. letech

Příspěvek od Atkins »

Kód: Vybrat vše

http://gitarrenwissen.de/hp231007/GTM-G.htm?ITServ=CY58fd48d3X124db3a3a04X259e
Objednáno u www.nbe.cz
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Darth Maul píše:No podle toho výše uvedeného odkazu na knihu Tony Bacon & Paul Day: The Guru's Guitar Guide se jedná o "medium quality solid body guitar". Když mi poradíš, jak to okem poznám, klidně se podívám pořádně... 8)
No sundej krk nebo vyndej snímač. Někdy je ten lak v otvorech nekvalitní (nemusí být, když je to uvnitř) a je to hned vidět, v případě vrstvy laku můžeš na místě, kde to nebude vadit a vidět (třeba u krku, když je sundanej) trochu škrábnout lak a podívat se, jestli to je vrstvený nebo ne... Masiv bys poznal. Podle detailů provedení a odchylek od originálu bych si tipnul na plywood. Jo - sekal jsem (kdysi) do svýho starýho SG od Ibaneze ze sedmdesátých let, hezky se to dlátem rubalo do starýho dřeva - to byl masiv. :-)
Obrázek
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Tak nevím, jak přesně se definuje překližka, ale podle mého laického oka je kytara skutečně dělaná z několika vrstev... to asi úplně dobře nebude, že? :roll:
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Vůbec bych neřešil z čeho to je.... to může být každému jedno. Prostě si na to zahrej a když se ti ten zvuk bude líbit není co řešit. :wink:
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Darth Maul

Tak líbilo se mi to už tak, jak to přišlo, takže věřím, že to nový hardware a ty originál snímače Gibson nepokazí... porovnával jsem s Godinem Exit22 a LP mi byl pocitově bližší... jestli ty snímače budou mít ten klasický "gibsoňácký" zvuk, tak se z toho nejspíš po**ru blahem... :lol:
Washburn D10SB
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

To Mastr: No to je jasný, že když se mu líbí, ať si jí nechá, ale právě na začátku se řešilo, jak kvalitní byly lawsuit verze ze sedmdesátých let. A ty jsou právě dramaticky rozdílný od překližkovejch, až po dneska ceněný Tokai nebo i Ibanez. Svýho času i ty první Maya, co se prodávaly v Tuzexu za 5000 byly z masivu a hrát se na to dalo (aspoň některý kusy, co jsem měl v ruce, byly OK). Nebo první Les Pauly od Aria, třeba jako je tahle http://cgi.ebay.com/Aria-Pro-II-Standar ... 19b7914f63 (já teda měl Arii z 86 roku a byla mizerná). Naproti tomu jsou právě nejlacinější kusy, který mají společný jenom tvar a to ještě vzdáleně, trochu problematický. Když natrefíš na dobrou masivní lawsuit kopii, může růst i časem v ceně podobně, jako originál - teda ceny i nárůst jsou samozřejmě nižší. U překližky ale bohužel nemůžeš s tímhle zhodnocením investice počítat.
Obrázek
Darth Maul

Když se teda zeptám natvrdo - myslíš, že to bylo horší řešení mé touhy hrát na Les Paul než koupit nějakou současnou bazarovku Epiphone CUSTOM a jen jí vyměnit snímače? Nebo nový Bach/Fokus a ty snímače?

Chtěl jsem tu kytaru vyloženě pro sebe, svoje hraní a svoji radost a dnešní Epiphony mi kdekdo rozmlouval...
Washburn D10SB
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Darth Maul píše:Když se teda zeptám natvrdo - myslíš, že to bylo horší řešení mé touhy hrát na Les Paul než koupit nějakou současnou bazarovku Epiphone CUSTOM a jen jí vyměnit snímače? Nebo nový Bach/Fokus a ty snímače?

Chtěl jsem tu kytaru vyloženě pro sebe, svoje hraní a svoji radost a dnešní Epiphony mi kdekdo rozmlouval...
podle me si chybu rozhodne neudelal bazarova epi custom stejne tech 10k vyda a musel bys navic pocitat s investici do snimacu atd...
ja jsem nedavno hral taky na nejake japonske preklizko LP a musim rict ze me teda dost prekvapilo (tusim ze to bylo prave nejake Hondo)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Darth Maul píše:Když se teda zeptám natvrdo - myslíš, že to bylo horší řešení mé touhy hrát na Les Paul než koupit nějakou současnou bazarovku Epiphone CUSTOM a jen jí vyměnit snímače?...
Pokud se ti líbí, není co řešit. Normální Epi mne nějak neberou, měl jsem teď v ruce nějakou Zakk verzi a docela dobrý. Na všech levných musíš tak jako tak snímače vyházet. Já to mám tak, že pro překližku už jsem nějak starej, chci k sobě normální dřevo, ale pokud se ti tvůj kousek líbí, tak bych to už neřešil. Ale stejně to začneš řešit až budeš mít svoji kejtru s jiným LP vedle sebe.
Jinak hrát se dá na cokoliv, já teď občas poskakuju s čínským falzifikátem Les Paula Supreme na krku a taky pohoda (a tom mám Seymour Duncany) a nevadí mi, že to není americkej (on to nikdo ani z 10 centimetrů nepoznal i když jsem dal vedle originál):Obrázek 8)
Obrázek
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jojo, slavný pořadí fake Les Paulů "Gib-sunů" podle frekvence výskytu:

1.místo - Supreme (suverénně)
2- Zak Wylde
3, černý Custom

Už i na tý fotce je vidět, že kryt matky šroubů výstuhy krku je moc napasovanej k nulťáku :mrgreen:
Ale aspoň má dole 1 šroubek a ne dva jako ty nejblbější kopie..

Nejrychlejší je kouknout se na tu inlay na hlavě, faky tam prakticky nikdy nemaj mapu kontinentů, ale jen takovou flákotu..

Ale když to ukážeš někomu kdo tomu nerozumí, tak to holt nepozná ani z 10 cm :roll:
I´m wheels... movin´wheels
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

:D Přesně tak
Obrázek
Darth Maul

Tonda píše:... Ale aspoň má dole 1 šroubek a ne dva jako ty nejblbější kopie..

Nejrychlejší je kouknout se na tu inlay na hlavě, faky tam prakticky nikdy nemaj mapu kontinentů, ale jen takovou flákotu...
Tak dva šroubky u nulťáku mají i CUSTOMy od Epiphone:
Obrázek

Co přesně jsi myslel těmi mapami kontinentů v inlayi na hlavě?
Washburn D10SB
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Ten 1 šroubek dole mají Gibsony,
o Epi nebyla řeč - logicky je nebude asi moc číňanů falzifikvat, protože by na tom tolik netrhli :mrgreen: .

Inlay spávná: /mapy sev. a jižní Ameriky , lepší fotku jsem narychlo nenašel/

Obrázek

Inlay - fake: /místo map nějakej netopýr či co :roll:

Obrázek

a opět - šroubky 2 dole, krytka nacpaná k nulťáku. Navíc nesprávný tvar (křivky) horního okraje hlavy.
I´m wheels... movin´wheels
Darth Maul

Tonda píše:... o Epi nebyla řeč - logicky je nebude asi moc číňanů falzifikvat, protože by na tom tolik netrhli :mrgreen: .
Aha, já myslel, že mluvíš o kopiích obecně a ne jen o falzifikátech...
Washburn D10SB
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Hele takhle to vypadá na orig Supreme:
Obrázek

No a takhle vypadá na tom mým fake Supreme:
Obrázek

Abych řekl pravdu, tak bez toho by to IMHO bylo v každým případě lepší, žádná krása ani na originálu :-)
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No podle me je teda nejocividnejsi rozdil ten zmrsenej napis :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Jasně, ale je to
1) tady na fotce hodně zvětšené.
2) obvykle nemáš originál Supreme vedle toho

Takže jelikož je to malinkým písmem, tak je to tady víc vidět, že to je tenčí a nepřesný, ale když tu kejtru bude prodávat podvodník za super cenu jako originál, tak ten, kdo si to kupuje, nemusí nikdy mít předtím orig. v ruce. Dali jsme s kolegou vedle sebe orig. Les Paul Standard, který má on, a tenhle fake, ten Standard samozřejmě nemá tohle Supreme logo, no a z dalších okolostojících kytaristů si nikdo ničeho podezřelého nevšiml. Akorát říkali: "ty jo, to muselo stát peněz". Takže bacha, určitě se najdou chytráci, kteří to zkusí. Už vím o pár amíkách, kteří to ve Státech ještě trochu nakašírovali a prodávali jako origoš.
Obrázek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak a tady vidime, co stoji desetitisice korun navic na kytarach :)
Nejen napis na hlave jak by si amater mohl myslet, je to hlavne mapka kontinentu, spravna krivka na krytce sroubu v krku, dva a ne tri sroubky ktere ji kryji, toto dela kytaru kytarou :roll:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

:lol: :lol: :lol:
Tos řekl hezky :D :D
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Darth Maul

Tjn, taky mě to uklidnilo... ;-)

Bohužel, přestavba se mi komplikuje, protože už třetí týden čekám na Grovery z eBaye a zatím jsem se neodhodlal koupit aspoň dočasně nějaké mechaniky DrParts za čtyři kila... ale asi to už nevydržím, když mají zítra v Muzikeru tu slevu 15%... :roll:
Washburn D10SB
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“