Vintage V100

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Duchic
Kontaktovat uživatele:

Re: Vintage V100

Příspěvek od Duchic »

Jednu Vintage V-100 IT mam doma a musim říct že jsem naprosto spokojen. Jenom je hrozně těžká :) nevim jestli to tak příde jenom mě a nebo jestli máte taky takový zkušenosti, ale první 2-3 měsíce z toho po chvíli začaly docela bolet záda :D
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Jenom je hrozně těžká nevim jestli to tak příde jenom mě a nebo jestli máte taky takový zkušenosti, ale první 2-3 měsíce z toho po chvíli
no a pravě proto začal Gibson vyrábět ty lehčí a lepší solid kytary :mrgreen:
loos

Příspěvek od loos »

arcilucifer píše:
Jenom je hrozně těžká nevim jestli to tak příde jenom mě a nebo jestli máte taky takový zkušenosti, ale první 2-3 měsíce z toho po chvíli
no a pravě proto začal Gibson vyrábět ty lehčí a lepší solid kytary :mrgreen:
tak tak :D
Ale oni Vintage nejen LP maj zvláštní vlastnost bejt těžký jak prasata, nebo telata v případě telat :idea: Měl jsem v ruce LP, strata i tele a všechny byly těžší než je dnes obvyklé, ale třeba u těch telat je to vidět na tloušťce těla...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Dark Fender

Příspěvek od Dark Fender »

Zdravím všechny
Chtěl bych se taky podělit o své zkušenosti a vlastně se i zeptat na vaše. Já jsem od Fendera přešel ke Gibsonu a tím končím, ale přesto si rád zahraju i na jiné značky.
Teď ta zkušenost:
Asi před dvěma lety jsem měl nějaký čas Vintage VP6, vím, že k tomuto vláknu je to asi trochu off topic, protože to byl strat, tak nehrála vůbec špatně. V100 jsem taky později zkusil a za ty peníze mě taky nadchla. Hele chlapy a samozřejmě děvčata, slyšeli jste už to co já, že Vintage dává stejný snímače Wilkinson na kejtry za 5.000,- jako za 20.000,-. Já to ale neslyšel v souvislosti jako lákadlo na levný kytary, ale naopak, jako že Wilkinson jsou dobrý snímače a zase tolik rozličných modelů nedělaj. No každopádně mě vážně nezněj špatně, teda na tý VP6 byly super. Dodnes jí kámoš používá i na koncertech, vyhrála se a je fakt dobrá. Proto bych tu V100 nezatracoval a spíš se přiklonil k názoru, že záleží na kusu a štěstí. Rozhodně nejsem zastánce názoru, že Epi jsou lepší. Kdysi jsem chtěl SG, ale nechtěl jsem hned kupovat Gibsona a dobře jsem udělal. SGčko mi vůbec nesedlo a z Epin (vážně si nedělám srandu asi 5 krámů a tak 30 kytar zkouška) mě neoslovila ani jedna, takže nakonec jsem nekoupil SG ani Epi ani Gibson. Jsem holt LPčkovej magor. :D :D :D
Závěrem:
Myslím si, že V100 fakt není špatná volba a dokonce i v Muzikusu dopadl test dost slušně. Krásný víkend všem :wink:
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
Talman

Příspěvek od Talman »

Dark Fender píše:jako že Wilkinson jsou dobrý snímače a zase tolik rozličných modelů nedělaj.
pokud by nekdo mel zajem o ty snimace tak pisni, pustim je levne ....
VOX AC4TV / Les Paul Vintage V 100 - Gibson '57 Classic Pickups / Epi Sheraton II - '97 - Gibson '57 @ Seymour Duncan SH2N-4C GC Jazz Neck Pickup / CHARM QUARK tombtones/ MXR carbon copy / iRig & iPhone 4s / O.o
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Já jsem měl několikraát čest s Vintage stratem (tuším tenhle http://www.muzikant.cz/kytary-6/elektri ... -61798.php) a ten mě celkem dostal. Fender mexika se mohly jít totálně zahrabat :) Nevím jak je to u LP. Ohledně Epiphone, tam jsem skeptický. Potkal jsem jen jednoho Customa, který hrál.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Je na fóru stále aktivní někdo, kdo měl Vintage delší dobu? Uvažuju o Paradise. Byl jsem omrknout hudebniny na levnější LP, Vintage tam neměli, ale bavil jsem se o nich s prodavačem. Řekl mi, že mi ji klidně objedná ( já bych radši bazar stejně :D ), ale vyděsilo mě, že mi řekl, že mají dřevo na prd. Proto je prý na prodejnu ani nebere, protože se jim některé kusy vracely se zkroucenými krky apod. Projevil se někomu podobný problém, prosím vás? Jinak bych se při hledání přeorinetoval asi na Cort, zkoušel jsem nějakou tu starší sérii ( TS tuším? Nejsem si jistý.) a za cca 7500 za nový kus mě docela přesvědčila.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
jastud

Příspěvek od jastud »

Mám od Vintage pseudotele TC-200. Po třech letech žádný problém.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Děkuju za odpověď. :) Mě to právě zarazilo, protože jsem ohledně Vintage vyčetl jen drobné závady, které jsou u těchto levnějších kytar v normě. Tak mě dřevo zarazilo, to by byl větší průser. Ale zase nevím, proč by mi kecal, protože jinak jsme se bavili o Cortech CR nebo nějakých Kellynách, což je stejná cenová relace, tak nevidím důvod, proč by si to cucal z prstu.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Mám cca 10 let staré Vintage LPčko a spokojenost největší....jediní co je mínus že začala drnčet jedna mechanika (G) ale v kombu to slyšet není.....
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Ja mam taky LP, konkretne V100 WR a za ty prachy super, po case taky zacal drncet kolicek na mechanice, ale to je snadno opravitelny. Uz na ni sice moc nehraju, ale je mi lito ji prodat, precejen je to moje prvni poradna kytara... Kazdopadne v dany cenovy kategorii doporucuju.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Sajmon píše:Je na fóru stále aktivní někdo, kdo měl Vintage delší dobu?
Mam od jara tuhle kopii Yamahy Pacificy - http://elektricke-kytary.ekytary.cz/cz/ ... tural.html
Obrázek
Podle tvrzeni predchoziho majitele je stara neco pres 4 roky a neni duvod tomu neverit. Drevo je v dobrem stavu, nic se nekrouti, kytara hraje dobre, pomer cena/vykon vyborny.
Hraju výhradně na šrot.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Díky všem,co se ozvali. Jestli napíše, že by o ten litr třeba slevil, tak do toho půjdu. :)
iSound

Příspěvek od iSound »

Čau,
Někteří si stěžují,jak jsou Vintage těžký , je to pravda ? Znáte nějakou Vintage,která je lehčí ? (prý je Icon těžší)Oba mí kámoši mají V100 ,jen jinou barvu a přitom každá má jinou váhu.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

iSound píše:Čau,
Někteří si stěžují,jak jsou Vintage těžký , je to pravda ? Znáte nějakou Vintage,která je lehčí ? (prý je Icon těžší)Oba mí kámoši mají V100 ,jen jinou barvu a přitom každá má jinou váhu.
tím pádem jsi si i odpověděl, ne ?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

bubucci píše:odpověděl,
Odpověděla. :wink:
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

iSound píše:Čau,
Někteří si stěžují,jak jsou Vintage těžký , je to pravda ?
Ony Les Pauly celkově patří k těžším typům kytar. Zkus si ji od těch kamarádů na nějakou dobu půjčit a hrej na ni. Možná zjistíš, že je na tebe moc těžká, až si ji pověsíš na krk.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Já svoje LP Vintage vážil a má 3,85kg. Mám ješte tele od Fendru a nepřijde mi o moc lehčí :lol:
Orange Rocker 30 head
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

tak jsem ze srandy převážil svoje v100IT a má 4,73kg. v100 Icon tobacco sunburst měl 4,2.(stejně jako vavruša tele-jasan masív. vintage v6 má asi 3,6 kg, jolana superstar necelé 4kg:-)).
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Ty jo to je v celku o dost, já mám teda to LP Vintage přes 10 let starý model co mám už není v nabídce:) bohužel nevím jeho označení.
Orange Rocker 30 head
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“