Gibson Dusk Tiger

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Jazzman
Rádce

Re: Gibson Dusk Tiger

Příspěvek od Jazzman »

Pro mě je legendou třeba Leo Fender a jemu podobní. Prostě přijde někdo s nápadem ( v tomto případě, že basa musí být snadno přenosná a slyšitelná,el.kytara musí být dostupná, jednoduchá a přitom kvalitní....) a když se ujme, tak nastává jakýsi zlatý věk vývoje a nadšení, po které se vše stane rutinou a přestane fungovat ( akciovka, správní rady, fúze, akvizice, distribuční kanály, optimalizace, automatizace....)
proto Fender za život prodal 2-3 firmy a vždy začal znovu. Takových bude více.....Stejný byl třeba Stradivari a vás napadne 100 dalších. Jen u Stradivariho ještě nebyli zločinci s bílým límečkem, jen podepisoval housle vyrobené od zaměstnanců.

Obrázek jsem změnil, protože kytaru budu reklamovat, za to se chystám koupit nějaké už druhé úža SG a budu placatý jazzman, nikoliv lubový. :cry:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
woro90-1

Re: Gibson Dusk Tiger

Příspěvek od woro90-1 »

Jazzman píše:Např. mě by strašně lákalo Flying V, v jazzovém klubu bych s tím fakt zaujal :-) , ale na hraní jazzového mainstreamu to není.
Chachá, náš náhle zploštělý jazzman si toho také všimnul - i já uvažuji o klasickém '58 véčku, jen na blues (spíš jemnější než nějaké hendrixoviny). Metal je skoro urážkou véčka (a to mám metal rád), ta kytara je vymyšlená na jinší věci :D

Leo Fender se kolikrát celkem seknul, ale jeho koncept elektrické kytary obecně je úžasný. Jednoduchá, levná, rozebiratelná a přitom pohodlná a dobře znějící. Samý "nehudební" šroub místo zarytého tradicionalismu a snahy udělat to tak, aby to mohlo být co nejdražší.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“