Výběr kláves

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Hush

Re: Výběr kláves

Příspěvek od Hush »

Mrkni na tohle - to by mohlo splnit tvé požadavky.
http://kytary.cz/kurzweil-sp4-7/HN113475/
warclo

Příspěvek od warclo »

Děkuji za tipy.

Všechny zvážím a omrknu na youtube a v hudebninách.

Pochopitelně bych volil právě stystém lepšího nástroje s možností dokoupit si jiné zvukové rejstříky. Bohužel s tím ale nemám žádné zkušenosti...

Co se týče mobilnosti nástroje, tak nepotřebuji ho až tak moc přemísťovat. Bude mít svou vyhrazenou pozici v bytě a moc toho nenacestuje :lol:
fyk_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fyk_cz »

Já bych se zkusil ještě podívat, jestli v okolí nemáš možnost navštívit krám, kde mají Korg SP250 (http://kytary.cz/korg-sp-250-bk/HN120087/). Myslím, že s tímhle nástrojem budeš hodně spokojenej.
Current gear: Korg Krome, Vox ToneLab ST, Epiphone Gold Top LP
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
warclo

Příspěvek od warclo »

fyk_cz píše:Já bych se zkusil ještě podívat, jestli v okolí nemáš možnost navštívit krám, kde mají Korg SP250 (http://kytary.cz/korg-sp-250-bk/HN120087/). Myslím, že s tímhle nástrojem budeš hodně spokojenej.
No taky jsem už nad ním přemýšlel, ale do něj se nedají implementovat nové zvukové rejstříky, nebo se pletu ?
Dáda02

Příspěvek od Dáda02 »

Zdravíčko,

Pročetla jsem si zde celou diskuzi a objevila jsem zde několik zajímavých tipů, ovšem značná část jich je již neaktuálních. Proto bych chtěla poprosit, zdali bych od Vás nemohla obdržet radu, jaké klávesy koupit.
Chtěla bych investovat cca 15 000 Kč, ale mírným odchylkám se nebráním. Nevadí mi ani již použité nástroje. Jde mi převážně o učení hry na klavír, ale ráda bych, také aby klávesy měly i různé jiné rejstříky typu smyčce atd. Známá mi poradila, abych sháněla nástroj s kvalitnější dynamickou klaviatůrou .

Vím, že si značně vymrčuju, ale mohl by mi někdo zasvěcenější poradit s výběrem ?

Předem moc děkuji ..
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dáda02 píše:...Jde mi převážně o učení hry na klavír, ...
Ahoj. Pokud ti jde o to, co píšeš, tak ti klávesy budou k ničemu i kdyby měly dynamiku "pár exelánc".
To co hledáš bude spíše digitální piano.
A co se rejstříků týče, i digitální piana toto umí.
Dáda02

Příspěvek od Dáda02 »

Aha. Takže mám shánět spíše digitální piána ? Děkuji za radu. Měl by jste prosím pro mě nějaký tip ? Přeci jenom v každých hudebninách mi doporučují něco jiného a já jsem z toho docela zmatená .. :(
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zkuste upřesnit požadavky (omlouvám se za předchozí tykání).
Chcete přenosné (např. toto) nebo nepřenosné (např. toto)?
BTW, vlastním oba zmíněné modely, čili mohu z vlastních zkušeností hovořit jen o těchto dvou. Vše ostatní by byly jen domněnky a informace nastudované na fóru.
Rozdíl mezi klávesy a dig. pianem je vám tedy jasný?
Dáda02

Příspěvek od Dáda02 »

Děkuji za typy..

Za tykání se omlouvat nemusíte. Přeci jenom nejsem až tak stará ( teda doufám ).

Vzhledem k ceně, mi připadají ty Korgy o hodně zajímavější než ty Casia. Navíc přeci jen vypadají mobilněji. Můžete mi něco o nich prosím říct? Jde mi spíše o Váš konkrétní názor. Jaké má toto piáno výhody a jaké má nevýhody ?

Dají se do těch Vámi postnutých korgu nějak vkládat i nové zvukové rejstříky ? Například přes počítač ? Né, že by to bylo potřeba, ale počítač mám a ráda bych si zkusila i nějaké propojení PC-piáno. I když nevím, co od toho očekávat :-D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ten Korg SP250 má dle mého názoru lepší zvuk klavíru než Casio PX800, ovšem pokud jde o množství rejstříků, obsahuje jich podstatně méně, ovšem jejich zvuková kvalita je podle mě opět kvalitnější. Casio má kromě rejstříků samplovaných pian, varhan, atd. i rejstříky GM (General midi) - tzn přes sto různých možných i nemožných nástrojů od klavíru přes dechy, kytary, až po bicí a různé pazvuky. Ovšem kvantita není kvalita, že.
Zvuky se do těchto pian (v této cenové relaci asi všech) nahrávat nedají, to byste musela zase mít spíše sampler (v této oblasti se moc nevyznám). Ovšem co lze, je použít tato piana jako midi kontroler, připojit k PC, a použít jakýkoliv rejstřík, který budete mít v PC (zjednodušeně řečeno, určitě se najde někdo, kdo to vysvětlí lépe než já).
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Dovolil bych si za sebe rozšířit sbírku tipů o:
Yamaha P-105
Casio PX-150.
Narozdíl od toho Korgu není ani u jednoho z nich v ceně stojan, nutno dokoupit zvlášť (u obou má smysl dokoupit i trojpedál).
Pozn.: toto nejsou nejnižší ceny, viz např. Heureka.cz...
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Dáda02

Příspěvek od Dáda02 »

Děkuji za tip.

Stojan ani tak nepotřebuji. Mám k dispozici vcelku vhodné místo i bez stojanu ( který ale klídně dle potřeby dokoupím )

YAMAHA P-105 B vypadá taky zajímavě. Jen z popisku toho moc nevyčtu. Zajímá mě, jak s ní jste Vy osobně spokojen ? V technických parametrech se totiž moc nevyznám, ale vím, že je důležitá klaviatura. Pač sednout od obyčejných kláves k reálnému klavíru či piánu je pak šílený skok pro prsty.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Znám P-105 pouze z obchodů. Klaviatura (GHS) je lehčí a nebývá moc dobře hodnocená (ve srovnání s dražšími piány), ale dříve uvedený Korg má IMHO také lehčí klaviaturu. Chce to zajít si někam vyzkoušet, která klaviatura a zvuk se Vám bude líbit.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jen podotknu, že žádné dig. piano v cenové relaci 15tis. nebude mít klaviaturu jako skutečný klavír, vždy bude měkčí (nicméně to nebude takové bláto, jako klaviatura u kláves a alespoň trochu to klavír připomínat bude).
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

žádné dig. piano nebude mít klaviaturu jako skutečný klavír, vždy bude měkčí
Dovoluji si nesouhlasit. Mezi akustickými klavíry jsou velké rozdíly, statisticky bych ale řekl, že digitály odpovídají měkkostí klaviatury klavírům slušně.

Osobně mám piáno s celkem tvrdou Yamaha GH klaviaturou, a hodiny klavíru mám často na křídle C.Bechstein s velmi lehkou klaviaturou (a výrazně lehčí než GH) a mívám s přizpůsobením se docela problém. I s ohledem na ruce bych uvítal lehčí klaviaturu, než teď mám, to ale může být tím, že ještě nehraji dlouho.

Edit: aha, vidím, že v aktuální verze citace je "v cenové relaci 15tis.". I tak ale nesouhlasím. Casia CDP-120/220 mají IMHO docela tvrdou klaviaturu, nová Casia PX-150/PX-350 apod. prý také. (starší PX-ka ovšem ne)
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 30.01.2013 15:49, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já neříkám, že to je špatné, taky se mi na lehčí klaviaturu hraje lépe, ale jsem jen okrajový klávesista, spíše jsem přes kytary.
A mimochodem, jsme tu úplně OFF TOPIC (klávesy -> dig. piana), proto jestli by byl nějaký mod tak hodný a připojil těch pár posledních příspěvků k tématu o dig. pianech, např. klavesove-nastroje/digitalni-piano-do-2 ... 35720.html. Pořádek musí být :). Děkuji.
Dáda02

Příspěvek od Dáda02 »

Tak já bych ráda spíše nějaký střed. Asi nikdy nebudu hrát až tak profesionálně abych si musela opatřovat nástroj za desetitisíce. Zase ale nechci nějaké samohrajky co nemají žádný odpor kláves. Chci se učit hrát a zřejmně na čem se učit budu, tak na tom také zůstanu. Proto by mi ani ta měkká klaviatura nevadila..

Takže oba dva jste mi doporučili pěkné nástroje. Zkusím se mrknout kde je mají a zkusila bych si je naživo.. Snad se mi v hudebninách za ty moje ovčáky čtveráky nebudou moc smát :lol: .
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Dáda02 píše:Zkusím se mrknout kde je mají a zkusila bych si je naživo.. Snad se mi v hudebninách za ty moje ovčáky čtveráky nebudou moc smát :lol: .
Velmi rozumné. A když si s sebou přineseš sluchátka, nikdo nic ani neuslyší :-)

Ale vážně. Takto levné klávesy často mají velmi slabé repráčky, naštěstí se místo nich dají používat externí repráky nebo sluchátka. Takže má smysl poslechnout si, jak zní na repráčky, i jak zní, bez omezení repráčky, na sluchátka (doporučuji si přinést s sebou co nejlepší).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

PtJaa píše:Takto levné klávesy často mají velmi slabé repráčky, ...
Z vlastní zkušenosti jen podotknu, že např. na panelákový byt stačí ažaž. :)
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Máš pravdu. Asi jsem měl napsat slabé a nekvalitní (ať už díky šetřícímu výrobci, nebo proto, že uvnitř není na slušné repráky dost místa). Zamýšlený smysl příspěvku byl, že repráčky bývají pravidelně neslabším článkem generování zvuku a tak má smysl porovnávat i bez nich, s použitím sluchátek.

Moje Yamaha YDP-161 má 2x20W, oproti 2x8W Casia PK-150, 2x7W Yamahy P-105 a 2x11 W Korgu SP250. Síly má dost (také myslím na sousedy), ale stejně se to poslouchat nedá, scházejí výšky, je to zahuhlané atd. (je ale pravda, že je to konzole a zvuk odráží o podlahu). Externí repráky a zesilovač putovaly na horní desku týden po koupi, a to i přesto, že většinou hraju na sluchátka.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“