Schmoldano SuperNabijec TDi
Re: Schmoldano SuperNabijec TDi
Hodil bys sem schema a layout, podle kteryho si to delal? Kde si koupil trafo a jaky? Daval si tam nakonec ty stineny vodice?
Schema:mrkendy píše:Hodil bys sem schema a layout, podle kteryho si to delal? Kde si koupil trafo a jaky? Daval si tam nakonec ty stineny vodice?
http://www.nhmaniaci.wz.cz/soldano_supercharger_gto.pdf
Layout sem delal sam, v kompu to nemam a ten muj sh*t fotak to neni schopny zaostrit. V utery bych to mohl mit naskenovane, tak to sem hodim.
Ted bych to ale asi udelal uplne jinak, cele point2point a do daleko mensi krabicky a zdroj pro to udelal oddelene.
Trafo mam z gesu http://www.ges.cz/mtr-40w-2-ges08202394.html ,ale stacilo by i http://www.ges.cz/mtr-20w-1-ges08202393.html . Ja koupil to drazsi protoze jsem se bal ze z toho levnejsiho nedostanu tech 350V po usmerneni + filt. No, ted uz vim ze bych v poho dostal, prvni filt kondik se mi tedka nabiji az na 490V.
Pokud chces ale stavet pouze ten efekt (ja to trafo pouziju pro amp az ho postavim) tak je to jeste moznost jak to udelal lunchie(PM):
Jinak toho brum jsem se temer uplne zbavil tou upravou zhaveni co mi poradil lunchie. Stinene vodice jsem tam ale nakonec stejne dal, ale zadne zlepseni se nekonalo.luchie píše:ja ten supercharger postavil pomoci convertoru napeti 12V->300V (takovej jednoduchej spinanej zdroj). Napajim to 12V 2A zdrojem. Nejedu na original napeti, co jsou specifikovany ve schematu (tam maj kolem 350V).
Delal jsem to point-2-point do takovy maly hlinikovy krabicky, co jsem do ni delal pepper shredder. Ten shredder se me vubec zvukove nezamlouval, tak jsem chtel zkusit experiment s tim superchargerem a docela jsem koukal, jak to pekne vyslo.
Jinak hodne lidi si stezovalo na original, ze dost sumi (hiss, noice). Ja jak to napajim z toho 12V zdroje, tak diky tomu, ze jsou heaters napajeny 12V stejnosmernym, tak je uplne bez sumu.
Tady je navod na ten convertor napeti (da se to udelat za par kacek, jen hodne zalezi na kvalite te civky - ja pouzil 2 ruzny a jedna je naprosto pekelna a dostanu se na napeti 300+V, tu druhou co jsem koupil je horsi a tam me to dava max. 300V):
http://i210.photobucket.com/albums/bb29 ... ieSMPS.jpg
ten 2.2uF, co je v HV casti doporucuju koupit s napetim na 350V
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Ja prave resim, jestli se rovnou pustit do ampu, nebo zitkat zkusenosti nejdriv na nejaky takovyhle "krabicce". Trafa mam ze staryho radia a mam i 12 voltovej zdroj tak bych to pro zacatek mohl udelat s tim spinanym zdrojem. Ty uz ses rozhod co budes delat za zesik? budu rad kdyz sem hodis ten tvuj layout, precejen je to pro zacatek jednodussi to udelat podle toho, nez to vymejslet point2point.
Ty kondiky mas na 450V, ne? tak jak se ti muzou nabijet na 490? Kde a za kolik si je vlastne kupoval? Mam jeden kravskej teslackej 50+50uF 350V, tak snad tam pude pouzit, kdyz budu delat tu variantu se spinanym zdrojem, zas mi ale zabere ctvrt krabicky.
To lunchie:
Nechces nafotit tu krabku, hlavne zevnitr?
2.2uF kondik na 350V a na kolik ty ostatni kondy a odpory?
Ty kondiky mas na 450V, ne? tak jak se ti muzou nabijet na 490? Kde a za kolik si je vlastne kupoval? Mam jeden kravskej teslackej 50+50uF 350V, tak snad tam pude pouzit, kdyz budu delat tu variantu se spinanym zdrojem, zas mi ale zabere ctvrt krabicky.
To lunchie:
Nechces nafotit tu krabku, hlavne zevnitr?
2.2uF kondik na 350V a na kolik ty ostatni kondy a odpory?
No,... ma tvrdej chleba kondik jedenmrkendy píše: Ty kondiky mas na 450V, ne? tak jak se ti muzou nabijet na 490?
JJ rozhodl, budu delat P1x: http://ax84.com/static/p1x/AX84_P1x_080623.pdf , akorat tam dam misto EL34 6L6 a zkusim tam jeste k tomu nacpat toho superchargera jako druhej kanal. Ja tohle taky stavel jako prvni vec s lampama a zvolil jsem to proto, ze to muzu pouzivat ke svemu kombu a jelikoz sem musel vsecko kupovat (trafa, lampy), tak i kvuli financim. Nemusis kupovat vystupak a koncovou lampu, a pokud uz treba lampu mas (nebo neco jineho) tak to muze pichnout to ef. smycky, vynechat origo preamp a pouzivat tohle.mrkendy píše: Ty uz ses rozhod co budes delat za zesik?
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Jo a ty kondiky jsou normalne sh*t Elyty z gesu.
a k tomu elytu jeste, muzes ho normalne prdnout na tu krabicku jako lampy, teda jestli to nechces mit vsecko urvnitr.
a k tomu elytu jeste, muzes ho normalne prdnout na tu krabicku jako lampy, teda jestli to nechces mit vsecko urvnitr.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
zevnitr vyfotim az vecer, ted aspon jak to vypada z venku ... mozna i neco nahraju, pokud bude cas ...

Jinak ja ten supercharger jedu na 300V ... zkousel jsem od 200-300V ale moc velky zvukovy rozdil tam neni ...
ten menic napeti mam na universalu, ktery je tak 4x6cm a je prisroubovany ke dnu. Co se tyce toho vypinace, ted ho tam mam jako standby, ale zrusim ho a hodim ho spise na vypinani/zapinani toho tone potenciometru.
Jinak ja ten supercharger jedu na 300V ... zkousel jsem od 200-300V ale moc velky zvukovy rozdil tam neni ...
ten menic napeti mam na universalu, ktery je tak 4x6cm a je prisroubovany ke dnu. Co se tyce toho vypinace, ted ho tam mam jako standby, ale zrusim ho a hodim ho spise na vypinani/zapinani toho tone potenciometru.
Naposledy upravil(a) lunchie dne 1.03.2010 7:28, celkem upraveno 1 x.
co se tyce kondenzatoru, ty lepe snasi vetsi napeti nez teplotu, ale kdyz se to prezene, tak pekne muzou ty elektrolity vybuchnout - youtube
.
Jinak tam je tak tolerance 10% na to napeti ...
Jinak tam je tak tolerance 10% na to napeti ...
Ta krabka je homemade
Pak dej vedet jaky efekt melo to bypassnuti toho tone potu.
, az to budu stehovat tak ho planuju vymenit za ty JJcka z gesu http://www.ges.cz/bsl-50+50500-ges05413823.html
Edit: zapomnel jsem pochvalit profi praci, fakt to vypada super
To +- sedilunchie píše: Jinak tam je tak tolerance 10% na to napeti ...
Edit: zapomnel jsem pochvalit profi praci, fakt to vypada super
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
diky, ale zase tak profi to neni - vsak uvidis, az to nafotim ze vnitr
. Prvne to byl pepper shredder s tube town, ale ten me prisel takovy bez zivota, tak jsem to rozebral a ze soucastek co dum dal postavil ten supercharger, ktery me prijde, ze je uplne nekde jinde
.
J je to pecka, uz se tesim az ho uslysim na celolampe jak tu stavbu prezijulunchie píše:diky, ale zase tak profi to neni - vsak uvidis, az to nafotim ze vnitr. Prvne to byl pepper shredder s tube town, ale ten me prisel takovy bez zivota, tak jsem to rozebral a ze soucastek co dum dal postavil ten supercharger, ktery me prijde, ze je uplne nekde jinde
.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Lukus,cau mas to velmi pekne-hlavne ta krabicka[chasis] aj robota,daj prosimta nejaku ukazku ako to hra,fakt som zvedavy. a prosimta neviem ci som pochopil schemu to ma na sekundare zhavenia 1.2 voltu>dik
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Diky moc, cekam jen na nove kondiky, pak nahraju ukazku, ale nemam zadny dobry mike tak to za moc stat nebude. Ohledne toho schematu, jestli myslis jak je tam napsane V 1,2 Pin 4,5, tak to je V jako Valve - lampa, 1 jako lampa c.1, 2 jako lampa c.2 a Pin 4,5 znamena ze to mas pripojit na pin cislo 4 a 5 obou tech lamp. Jinak jsou tam ecc83 takze zhave klasicky 6,3 bo 12,6 V.mirostrat píše:Lukus,cau mas to velmi pekne-hlavne ta krabicka[chasis] aj robota,daj prosimta nejaku ukazku ako to hra,fakt som zvedavy. a prosimta neviem ci som pochopil schemu to ma na sekundare zhavenia 1.2 voltu>dik
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
jaj no dik moc za vysvetleni.jak si mi pisal do threadu o lampaku[5W] tak som rozmyslal nad tym soldanom a jak tu stale smejdim som objavil toto,skusim asi najprv ten koncak aby bol funkcny a toto soldano ako preamp.a inac to tvoje sasi je super mam tiez taku krabicu.zatial vyhrava a myslis ze to SOLDANO by islo aj z trafaku z radia? lebo parametre sedia,no plus-minus a nemam problem objednat aj z gesu.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Jo jo urcite slo. HV sec staci tak 230V a ten zhavici sec alespon 600 mA (2x ecc83, jedna (2triody) se zhavi 300mA). Ja taky puvodne chtel pouzit trafa ze stareho radia. Nefungovalo, tak mi zo babka dovolila kuchnout. Doufal jsem ze jen odesly elety nebo nejaka ta lampa, ale bohuzel nejaky borecek tam dal misto pojistky hrebik. Za cas se ale neco posralo a cely konec vcetne vystupniho trafa, repraku a elky sel do kytek a vzalo to sebou i power trafo, takze sem mel po ptakach. Jen si dej bacha, jestli je to radio hooodne stare, tak mozna je jeste na 120V.mirostrat píše:jaj no dik moc za vysvetleni.jak si mi pisal do threadu o lampaku[5W] tak som rozmyslal nad tym soldanom a jak tu stale smejdim som objavil toto,skusim asi najprv ten koncak aby bol funkcny a toto soldano ako preamp.a inac to tvoje sasi je super mam tiez taku krabicu.zatial vyhrava a myslis ze to SOLDANO by islo aj z trafaku z radia? lebo parametre sedia,no plus-minus a nemam problem objednat aj z gesu.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
je to barcarola.uz som ho meral dava 267 a 7 voltou,uz som ho zacal kuchat ale som chory teraz tak som to nejak zabrzdil a musim sa vysomarit este z vystupaku ale zajtra to nesiem domou a vyberem trafa,ked nic ine aspon sietove a ma to el 84 tak budem moct aj konec z toho urobit a mam aj schemu tak z bozou pomocou to nejak zvladnem dufam,to soldano ma fakt zaujalo lebo zvuk plexiny si spravim hocikedy[JVM-ko] a slo mam v kombe line6duoverb a je to fasa zvuk a ta line je simulace+konec mosfet tak lampovy preamp musi byt fakt maso,na to rele ide na cievku 5voltou?to je rele na cisty a skresleny?dik.a sry ze ti to tu zasieram.to rele na fotkach nevidim,jdu spat cus a dik
V pohode, tohle je forum, ma se tu diskutovat a vyptavat semirostrat píše:je to barcarola.uz som ho meral dava 267 a 7 voltou,uz som ho zacal kuchat ale som chory teraz tak som to nejak zabrzdil a musim sa vysomarit este z vystupaku ale zajtra to nesiem domou a vyberem trafa,ked nic ine aspon sietove a ma to el 84 tak budem moct aj konec z toho urobit a mam aj schemu tak z bozou pomocou to nejak zvladnem dufam,to soldano ma fakt zaujalo lebo zvuk plexiny si spravim hocikedy[JVM-ko] a slo mam v kombe line6duoverb a je to fasa zvuk a ta line je simulace+konec mosfet tak lampovy preamp musi byt fakt maso,na to rele ide na cievku 5voltou?to je rele na cisty a skresleny?dik.a sry ze ti to tu zasieram.to rele na fotkach nevidim
To rele je jinak 5ti voltove: http://www.gme.cz/cz/releg5v2-05-p634-031.html , tech 5V beres z usmerneneho zhaveni a pak tim spinas to rele. Jinak slouzi tam jako setrna cesta prepinani bypass/eff.
Na fotkach tam jeste nemam to prepinani udelane. Uz jsem ho tam dodelal, ale normalne pres 2pol. prepinac, ale je tam poser ze je blizko u sebe vstup a vystup tak to obcas chytne vazbu, ale jen u fakt velkeho gainu.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
inac tan zvuk je podobny jak na tom line6 duoverb,taky stredovy a hodne gainu to ma len asi trocha nevyhoda bude ladenie,lebo ja ked si na to zahram tak mam pocit takeho mierneho rozladenia alebo sa musim perfektne naladit,no asi na to treba fakt dobru gitarku a dobru ladicku[a ten chalan na videu je urcite rozladeny]
a dost to je aj o snimacoch na tie hi-gain preampy je mozno dobry aktivny teda ja mam najradsej emg89 
ted jsem jeste koukal na fotky, co tam mas - napajeni zhaveni be melo byt udelany pres kroucenej dvojdrat - a vedene mimo signalovou cestu. Takhle jak to mas, tak to tam pekne vyzaruje elektromagneticke rusive vlneni - coz muze byt zdroj toho ruseni, co tam porad mas.
Jak budes delat zesilovac, tak na to davej pozor. Kdyz tak koukni na tohle youtube video (ma to 3 casti)...
Jak budes delat zesilovac, tak na to davej pozor. Kdyz tak koukni na tohle youtube video (ma to 3 casti)...
mirostrat píše:inac tan zvuk je podobny jak na tom line6 duoverb,taky stredovy a hodne gainu to ma len asi trocha nevyhoda bude ladenie,lebo ja ked si na to zahram tak mam pocit takeho mierneho rozladenia alebo sa musim perfektne naladit,no asi na to treba fakt dobru gitarku a dobru ladicku[a ten chalan na videu je urcite rozladeny]a dost to je aj o snimacoch na tie hi-gain preampy je mozno dobry aktivny teda ja mam najradsej emg89
Ja kdyz hraju pres ten svuj tak v poho, mozna je to tou simulaci u tebe a ten typos to ma fakt trosku mimo ale vis co na taky ten prvni test to staci.
Ty fotky jsou z prvniho startu, od te doby se tam toho dost udelal, vcetne zhaveni pres krouceny drat. Myslim ze to ruseni uz nevychazi z efektu, ale z kytary. Jak jsem tu uz psal, kdyz stahnu volume tak se nic nezmeni, ale kdyz stahnu clonu tak je to to uplne potichu. U druhe kytary ma to ruseni trosku jiny zvuk, a opet pri stazeni clony zmizi.lunchie píše:ted jsem jeste koukal na fotky, co tam mas - napajeni zhaveni be melo byt udelany pres kroucenej dvojdrat - a vedene mimo signalovou cestu.
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
pokud chces dat tenhle stomp box jako pre-amp, budes muset mit nejaky budic toho power ampu, ktery ti z vystupniho signalu z tohohle pre-ampu (cca 1-2V spicka-spicka) udela 10-30V spicka spicka (podle elektronky, el84 potrebuje podle nastaveni pracovniho bodu aspon 10-15V aby zacala klipovat) , ktery potrebujes na vybuzeni koncove elektronky! Jinak se mozna budes divit, ze to hraje nejak moc potichu ...mirostrat píše:jaj no dik moc za vysvetleni.jak si mi pisal do threadu o lampaku[5W] tak som rozmyslal nad tym soldanom a jak tu stale smejdim som objavil toto,skusim asi najprv ten koncak aby bol funkcny a toto soldano ako preamp.a inac to tvoje sasi je super mam tiez taku krabicu.zatial vyhrava a myslis ze to SOLDANO by islo aj z trafaku z radia? lebo parametre sedia,no plus-minus a nemam problem objednat aj z gesu.