Tak tady si se ptala, co to znamená a aby ti to někdo vysvětlil. Tohle jsou akordy s nějakým vybrnkáváním to vůbec nesouvisí. Je vidět, že i na jiným fóru totiž nikdo neřeší jaký struny v kterým akordu brnknout. Vážně mi to přijde jako debata o ničem. To co ty chceš prostě nikdo dělat nebude, stejně by to bylo strašně nepřehledný.L€nU$k@ píše:Teď je tu jinej problém...Na jiným fóru, kde sem se ptala mi holky řekly,že věděj jak to vybrnkávat, že se ptaly na ofiko Kelly Family fóru ale že je to v nějakym B-majoru....Což vuuubec netušim co to je....xD Je to nějak takhle:
Intro: B
Stanzas: |: c/F/B/g/c/F/B
Chorus: |: B/Eb/F/B/F/
Nedalo by se to nějak předělat do něčeho, co by začátečník pochopil?Mimochodem, Ani nemužu najít tabulaturu na tuhle písničku...=oD
Kelly Family: Vybrnkávání aneb zkušení mi poradí..
Pravidla fóra
Re: Kelly Family: Vybrnkávání aneb zkušení mi poradí..
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Oukej, jenomže já na tuhle písničku nemužu sehnat taby takže i kdybych se to naučila, h***o mi to pomůže!!!
Jasne, na tuhle pisnicku neexistujou tabyL€nU$k@ píše:Oukej, jenomže já na tuhle písničku nemužu sehnat taby takže i kdybych se to naučila, h***o mi to pomůže!!!
Kód: Vybrat vše
Výsledky 1 - 10 z asi 210 000 na dotaz Kelly Family - An Angel tab. (0,26 sekund) Stop dreaming, start playing!
Co vlastně vůbec chceš? Odposlouchat si to nechceš, naučit podle tabů se to nechceš.L€nU$k@ píše:Oukej, jenomže já na tuhle písničku nemužu sehnat taby takže i kdybych se to naučila, h***o mi to pomůže!!!
Ono když ti tady někdo bude psát notu po notičce co vůbec máš hrát, tak se z tebe stane jedině tak cvičenej králík.
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Kristapána to je nářez. Já už z tebe nemůžu. Takže kapodastr ve třetí poloze. Akord G dur přes všechny struny jen jednou, potom a moll - pravačkou palec brnkne strunu A, ukazovák strunu g, prsteník strunu e, palec strunu D, prostředník strunu h, ukazovák strunu g, palec strunu D ;pak akord D dur - struny D, g, h,e,g,h,g,D ; akord G dur struny E, g,h,e,E,h, přechod v base na ton Fis(struna E,druhej pražec) pak struna h ;akord E moll E,g,h,e,D,h,g,D ; akord a moll A,g,h,e,D,h,g,D ; akord D dur D,g,h,e,g,h,g,D; akord G dur E,g,h,e,g,h,g,D a nakonec G dur přes všechny struny a repete. Refrén je hranej brnkáním přes vícero strun. To už snad zvládneš. Jestli se v tom nevyznáš, tvoje smůla. Zapisovat taby se kvůli tobě učit nebudu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Kecy v kleciOno když ti tady někdo bude psát notu po notičce co vůbec máš hrát, tak se z tebe stane jedině tak cvičenej králík.
to L€nU$k@: Mas taby, tak se je nauc pouzivat. Doufam, ze po teto zkusenosti uz budes moudrejsi
Stop dreaming, start playing!
To Homerda: nevím jestli jsi na některej z těch odkazů, cos našel koukal, ale já to taky zkoušel a taby jsem nenašel jsou to vždycky jen texty s akordama. Prostě to v jakým pořadí tam který struny brnkne není vůbec důležitý, ale někdo to prostě nepochopí. Pochybuju, že to Kelly Family zahrajou dvakrát uplně stejně.
Jop. Moje chyba-dal jsem to jen vyhledat, pac mi nejak nesedelo, ze by neexistovaly taby
Asi se to bude hrat na 6-palec, ukazovacek, prostrednicek, prstenicek, prostrednicek, ukazovacek + jeste nejake volne basy mezi nekterymi akordy.
Asi se to bude hrat na 6-palec, ukazovacek, prostrednicek, prstenicek, prostrednicek, ukazovacek + jeste nejake volne basy mezi nekterymi akordy.
Stop dreaming, start playing!
Vážně jsem si to pustil a je to tak jak to píšu o kus vejš plus mínus nějakej ten tón. Ono pak taky záleží jak kdo drží, který akordy. Třeba G dur tam hraje s tónem d na h struně atd., ale to už bych se z toho rezepisování asi po...l Stejně pochybuju, že to naši Lenušku uspokojí.
H dur. Anglosaská notace. Dosaď si to do tóniny.J.J. píše:velké B je B (Hes) dur
Tam to taky nemá co dělat. To je tak na libimseti nebo jinou žumpu.Homerda píše:A mela by ses LeNhUsko trochu krotit, toto neni facebook
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
-
arcilucifer
muzu poslat taby na pisen Bullshit in your brain .
nahrali ji kely femily v 96.
jako becko singlu an angel.
nahrali ji kely femily v 96.
jako becko singlu an angel.
To jsem nepochopil, právě když si to dosadíš do tóniny, tak tam H dur nemá co dělat.woro90 píše:H dur. Anglosaská notace. Dosaď si to do tóniny.J.J. píše:velké B je B (Hes) dur
Poslouchejte......Já se vám omlouvám, že sem takovej debil......Se mnou je to trošku těžší...Na kytaru se neučim moc dlouho, dalo by se říct, že pořádně se na ní učim asi tak dva měsíce a o teorii vim kulový...Pořád mi ještě dělá problém zpívat a zároveň udržet tempo a hrát, ještě před tejdnem sem ani nevěděla, že něco jako "tab" je, máma mi dala akorát tabulku s akordama a dva zpěvníky s lehkejma písničkama, který začátečník zvládne, ale nějak se mi sem připletlo to vybrnkávání a už sem to trochu nezvládla no...Tak se vám prostě omlouvám...Asi se to zkusim vážně naučit z toho poslechu....Já jenom nechci budit dojem takový tý neschopný krávy, která nic nedokáže sama, ovšem ten už sem každopádně vzbudila...xD Já myslela, že když se někoho zeptám, že mi pomůže a přitom ani nedokážu říct, v čem mám problém...Tak vám prostě děkuu za pomoc a za tu buzeraci, která mě donutila to zkusit bez něčí pomoci...
no nevím jestli když se učíš krátce tak řešit vybrnkávání. Jde o to jestli se už pořádně trefíš do strun a jestli ne tak se na vybrnkávání vykašli a zahraj to normálně. taky to bude znít.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Jo, sorráč, překouknul jsem seJ.J. píše:To jsem nepochopil, právě když si to dosadíš do tóniny, tak tam H dur nemá co dělat.woro90 píše:H dur. Anglosaská notace. Dosaď si to do tóniny.J.J. píše:velké B je B (Hes) dur
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
To Woro: V pohodě, nevím proč to H a B není na celým světě jednotně, nebyly by v tom takový zmatky.
-
charliealpha
Tak sem zapátral a strejček google mi prozradil, že za ten zmatek můžou lajdácký německý písaři šestnáctýho století, který, když chtěli napsat naše H, cpali před tón B křížek, kterej si posléze Češi, Slováci, Maďaři a Poláci vyložili jako písmeno H...a vida máme tu nový tón, kterej naprosto nezapadá do stupnice ABCDEFG