Teď už jí nemám, prodal jsem ji. Naštěstí ten člověk kterej to ode mě koupil jí stejně nějak předělával takže ho probíjení netrápilo.
Dneska už bych si rozmyslel na to hrát!
Jakoze ja se v elektrice nevyznam, ale co ti pomuze te chranic, kdyz normalne pusti proud do zesaku a to, ze te kopne udela prave az ten zesak?911 píše:Chlapi neřešte pořád dokola kraviny a kupte si ten chránič,bez toho nikde nic nezapojovat,pokud nic nevíš o el.instalaci.
Ten chránič ti ale stejně nic nepomůže , ty chrániče co jsou třeba za 3 tácy už něco dovedou ale tyhle zásuvkáče jsou jenom placebo911 píše:Chlapi neřešte pořád dokola kraviny a kupte si ten chránič,bez toho nikde nic nezapojovat,pokud nic nevíš o el.instalaci.
el.instalace...nastesti za tyden bude hotova rekonstrukce naseho bytu, vcetne elektriky ktera je v byte nove rozvedena a bude mit svuj vlastni novej rozvadec.Takze doufam, ze uz to bude v pohode.Nikde jinde nez doma mne kytara neprobijela.mtmccox píše:Nástroj nebo el. instalace?nozaki píše:s hrozne starou elektrikou
Proudový chránič sleduje rozdíl proudů ve fázovém a nulovém vodiči a v případě, že rozdíl obou proudů bude větší než 30mA, je spotřebič během 0,03 sekundy odpojen od sítě 230V, tím je výrazně snížena pravděpodobnost úrazu elektrickým proudem. Použití najde zejména v koupelnách a kuchyních, kde se ve vlhkém prostředí používají elektrické spotřebiče. Typickou oblastí, kde se využívá tento proudový chránič, jsou filtrační jednotky u zahradních bazénů, elekt. sekačky a pod.Fade píše:Jakoze ja se v elektrice nevyznam, ale co ti pomuze te chranic, kdyz normalne pusti proud do zesaku a to, ze te kopne udela prave az ten zesak?911 píše:Chlapi neřešte pořád dokola kraviny a kupte si ten chránič,bez toho nikde nic nezapojovat,pokud nic nevíš o el.instalaci.
Fakt?! To je zajímavý protože mi to začlo dělat fakt až po tý výměně snímačů... no ale já tomu nerozumim a naštěstí už nemám doma ani to kombo s kterym to dělalo... Takže snad mam o trochu větší šanci na přežití...BTW už mě taky párkrát koplo 230 V (ne od kytary) a přežil jsem i když naposled když jsem to dostal do pravý ruky tak jsem jí asi hodinu nebyl schopnej rozumně používatworo90 píše:To, že kytara kope, není způsobeno jejím špatným uzemněním - je to způsobeno právě jejím dobrým uzemněním, když se přes zem kabelu dostane napětí na struny. Loose zklamu, chyba nebyla v kytaře ale v aparátuStávalo se to u mizerně uzemněných či doma dělaných zasíků, žepustily kladný potenciál z anodového nebo střídavé napětí ze zásuvky do kytary. Pak stačí mít ruku na strunách a uzemnit se a je vymalováno. Když jsme zkoušeli homemade lampáč, nejdřív jsme připojili kytaru, opřel jsem ji strunami o radiátor a pak teprve mohl zesík do zásuvky. Pokud má někdo z vás takovéto problémy, doporučuji vždy před prvním dotekem s kovovými částmi kytary škrtnout strunami o něco prokazatelně dobře uzemněného. Pokud přeskočí jiskra, kytaru za popruh zahodit a upalovat vypnout zesík.