jcm 900 čistý zvuk

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
dalabo

Re: jcm 900 čistý zvuk

Příspěvek od dalabo »

Uber volume na tom muffu : dej volume čistého klidně na plno a šteluj to volume na muffu. Určo máš tím uřvaným muffem převalený vstup toho JCM :--(.
negativecreep

Příspěvek od negativecreep »

jo tak dík vyzkouším a dám vědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me je problem v muffu, na PM ta krabice bude vzdycky hrat na h***o a tak jak popisujes. je to proste takovej ten hnusnej, sumivej, nesrozumitelnej, brutalne valivej zvuk kterej ma s PM moc basu a tudiz nepouzitelne "tezkej zadek" - pm dlouho doznivaj.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

turbo_MaCk píše:no problem bude v těch klipovacích diodách v devítistovce...
SL-X žádné diody nemá, není JCM900 jako JCM900... A muf je IMHO efekt na h....o přesně jak prokopnutý reprák 8)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

turbo_MaCk píše:no problem bude v těch klipovacích diodách v devítistovce...
Proč?
negativecreep

Příspěvek od negativecreep »

jasný s tím já počítam,že PM nebude přesně tak jak si ho představujem, problém je že tady sotva rozezná člověk akord, proste reakce na hraní jako bych měl dvě kreslící krabice za sebou ,no nic místo kecání půjdu radši kroutit ,a taky to možná dělaj struny,jsou pěkně vypráskaný.Jinak ten hnusnej zvuk ,jak tady někdo píše se mě pravě líbí :) , no asi v tom maj prsty mudhoney ,ty já moc rád,jako hlavní zkreslení mám jekkyla,tohle je doplněk ale sóla na tom jsou krásný a taky mě příjde lepší se singly
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

kdyby tam byli klipovací diody, takteoreticky timůže vadit, že ten zvuk z muffa seřezávaj.takto to bude ale spíš vlastnost preampu, kterej se chová jinak kjinejm frekvencím.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

turbo_MaCk píše:kdyby tam byli klipovací diody, takteoreticky timůže vadit, že ten zvuk z muffa seřezávaj.takto to bude ale spíš vlastnost preampu, kterej se chová jinak kjinejm frekvencím.
A co asi dělají přebuzené lampy? :wink:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

woro90-1 píše:
turbo_MaCk píše:kdyby tam byli klipovací diody, takteoreticky timůže vadit, že ten zvuk z muffa seřezávaj.takto to bude ale spíš vlastnost preampu, kterej se chová jinak kjinejm frekvencím.
to samé v sudých harmonických
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

turbo_MaCk píše:
woro90-1 píše:
to samé v sudých harmonických
Ve všech. Jen v sudých víc. A to diody dělají také, stačí se podívat na charakteristiky běžných diod.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

woro90-1 píše:Ve všech. Jen v sudých víc. A to diody dělají také, stačí se podívat na charakteristiky běžných diod.
zalezi, jak ma lampa nastaveny pracovni bod ... jestli je biasovana hotter nebo colder. Podle toho vytvari spektrum kdyz se dostane do cut-off faze ...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

lunchie píše:
woro90-1 píše:Ve všech. Jen v sudých víc. A to diody dělají také, stačí se podívat na charakteristiky běžných diod.
zalezi, jak ma lampa nastaveny pracovni bod ... jestli je biasovana hotter nebo colder. Podle toho vytvari spektrum kdyz se dostane do cut-off faze ...
To nepopírám. Jen jsem chtěl podotknout, že vinit z "nepochopení efektu zesilovačem" to, že v zesilovači místo cold biased stage jsou ořezové diody, je blbost.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“