Les Paul
Re: Les Paul
LP se dělají i s rovným tělem, ne jen s klenutým....
tak ten sem zatim nevidel
nemysliš tykovy ty mali detsky ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

ne nemyslím... dneska sem mě v ruce LP Junior a ta má rovný tělo...core88 píše:tak ten sem zatim nevidelnemysliš tykovy ty mali detsky ?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Taky se dělají LP se šroubovaným krkem nebo LP z agathisu. Ale už to pak moc nejsou LP. Ani ten junior není plnohotnotný LP.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
taky nevím kde bych vzal mahagon na právýho LPNero píše:Taky se dělají LP se šroubovaným krkem nebo LP z agathisu. Ale už to pak moc nejsou LP. Ani ten junior není plnohotnotný LP.
no tosem myslel a to jen jeden HM u kobylkyDantey píše:ne nemyslím... dneska sem mě v ruce LP Junior a ta má rovný tělo...core88 píše:tak ten sem zatim nevidelnemysliš tykovy ty mali detsky ?

- Nero
- Rádce
Takže ty si chceš postavit LP, které bude z jiného dřeva, než je LP a bude mít jinak tvarované tělo, než má LP... Ještě plánuješ nějaké odchylky?Dantey píše:taky nevím kde bych vzal mahagon na právýho LPNero píše:Taky se dělají LP se šroubovaným krkem nebo LP z agathisu. Ale už to pak moc nejsou LP. Ani ten junior není plnohotnotný LP.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
myslím že neNero píše:Takže ty si chceš postavit LP, které bude z jiného dřeva, než je LP a bude mít jinak tvarované tělo, než má LP... Ještě plánuješ nějaké odchylky?Dantey píše:taky nevím kde bych vzal mahagon na právýho LPNero píše:Taky se dělají LP se šroubovaným krkem nebo LP z agathisu. Ale už to pak moc nejsou LP. Ani ten junior není plnohotnotný LP.
tykze to chces udelat jako je superstrat jen proste rovnou desku a ostry hrany. tak to pak bude vypadat docela divne ne ?

core88 píše:tykze to chces udelat jako je superstrat jen proste rovnou desku a ostry hrany. tak to pak bude vypadat docela divne ne ?
něco takového chci udělat
- Nero
- Rádce
Tak v tom případě tomu říkej Les Paul Junior a ne Les Paul. Protože to jsou dost odlišné kytary.
PetrPeter 1975 - 2008
V tom případě mi tvoje práce příjde zbytečná, strata jsi vyřízl a osadil, tvůj sen je LP, nezmiňoval jsi se, že je tvůj sen LP Junior a chceš dělat Juniora, jen proto, že je to cesta nejmenšího odporu...mě to příjde trochu zvláštní, ale je to jen na tobě. To je jak kdybych měl sen postavit rodinný domek, ale místo toho postavil altán, nebo kůlnu...taky je to snazší, ale nic to neřeší 
vysvětlím... LP Jr. má Billie Joe Armstrong, zpěvák Green Day, on je můj idol... proto chci LP jr.Flajtr píše:V tom případě mi tvoje práce příjde zbytečná, strata jsi vyřízl a osadil, tvůj sen je LP, nezmiňoval jsi se, že je tvůj sen LP Junior a chceš dělat Juniora, jen proto, že je to cesta nejmenšího odporu...mě to příjde trochu zvláštní, ale je to jen na tobě. To je jak kdybych měl sen postavit rodinný domek, ale místo toho postavil altán, nebo kůlnu...taky je to snazší, ale nic to neřeší
Jo tak teď už to chápu, nedávalo mi to smysl
Kdyžtak bys mohl posílat průběžně fotky, stavba kytary je vždycky zajímavá, přeju hodně zdaru 
-
woro90-1
Mezi LP Jr. a Telecasterem už není skoro žádný rozdíl - jen v menzuře, materiálu a spoji tělo-krk. To si nechceš postavit nic "pokročilejšího", strat je těžší. Když už, tak se pokus použít stopbar jako wraparound kobylku, ať to máš jako vintyč originálDantey píše:vysvětlím... LP Jr. má Billie Joe Armstrong, zpěvák Green Day, on je můj idol... proto chci LP jr.Flajtr píše:V tom případě mi tvoje práce příjde zbytečná, strata jsi vyřízl a osadil, tvůj sen je LP, nezmiňoval jsi se, že je tvůj sen LP Junior a chceš dělat Juniora, jen proto, že je to cesta nejmenšího odporu...mě to příjde trochu zvláštní, ale je to jen na tobě. To je jak kdybych měl sen postavit rodinný domek, ale místo toho postavil altán, nebo kůlnu...taky je to snazší, ale nic to neřeší
http://www.zisoft.de/LesPaul/20071027.html - to je pěkně zdokumenovaná stavba, ten přípravek na frézování většina lidí tají
já nechám asi fakt tělo rovné, protože to frézování by bylo na mě asi fakt moc... ale rozhodně to junior nebude, chtěl bych tam mít dva snímače... chtěl bych určitě něco jako les paul, jenom s rovným tělem
Dantey píše:já nechám asi fakt tělo rovné, protože to frézování by bylo na mě asi fakt moc... ale rozhodně to junior nebude, chtěl bych tam mít dva snímače... chtěl bych určitě něco jako les paul, jenom s rovným tělem

Jdi do totohle, neprohloupis
S P90 souhlasím, dokonce to i LP je ! ale pro mě tak nevypadá
je to kytara typu les paul 
přesně něco takového chci udělat, Děkuju Ti Farrell, už to nemusím vysvětlovat jak to chciFarrell píše:Dantey píše:já nechám asi fakt tělo rovné, protože to frézování by bylo na mě asi fakt moc... ale rozhodně to junior nebude, chtěl bych tam mít dva snímače... chtěl bych určitě něco jako les paul, jenom s rovným tělem
Jdi do totohle, neprohloupisA opovazte se nekdo tvrdit ze to neni Les Paul