Dej mu ještě čas...
Výměna repra v HT-40
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna repra v HT-40
O tom vůbec nepochybuj, v malé zkušebně by nehrál ani RoadKing dobře
A vytlumení je taky dost důležitý aspekt. S jednou kapelou máme zkušebnu v kulturáku přímo na pódiu a ten zvuk je super a s druhou v malém krcálku a tam je to dost o ničem...
Dej mu ještě čas...
Dej mu ještě čas...
No právě že ta univerzitní je veliká. Tady to bylo malinký a nevytlumený.bubucci píše:O tom vůbec nepochybuj, v malé zkušebně by nehrál ani RoadKing dobře
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Rozdil ve zvuku dela taky umisteni komba na zemi / na zidli !
Hraju výhradně na šrot.
Tak jsem po delší době zas zabrowsil a ponořil se do výběru repra. Už tak nějak pomalu začínám opouštět myšlenku, že bych tam vrazil nějaký Celestion, protože se mi u každého jejich repra líbí něco jiného nebo je už z ukázek slyšet nějaký výrazný nedostatek, který potápí to, co se mi na tom repru líbí.
Taky bych rád trošku aktualizoval požadavky:
- Rezignoval jsem na redukci váhy komba - tudy cesta prostě nevede a i když bych tam nacpal neodym, ten rozdíl ve váze stejně nebude tak drastický. To ale neznamená, že bych se chtěl spokojit s tím, že bude z 25 kilogramů 30.
- Zvuk: čistý se mi velmi líbí třeba u RHCP (neposlouchám je, takže nevím, jak se jejich zvuk v průběhu let měnil, ale to, co občas slýchávám v rádiu se mi moc líbí), zkreslený zvuk mírně do středů a ne přehnaně agresivní - inspirace v heavy/thrash kapelách z 80. let.
- Nehraji podladěně - pokud ano, tak max. v D - a ani to neplánuji, takže je mi jedno, jestli to ten reprák zvládne.
- Se špunty už zas nehrajeme, takže na ně zapomeňme.
Asi bych sám sobě zas doporučil Celestion V30 (ono ať si říká kdo chce co chce - na hi-gain je prostě dobrý), ale od té doby, co tu někdo na fóru zmínil nepříjemné prskání při zkresleném zvuku (něco jako při špatném tlumení), tam to prskání taky slyším a už ho nechci. Byl jsem ovlivněn veřejným míněním.
Začal jsem hledat u jiných výrobců a na stránkách Jensen jsem narazil na pěkně zpracované ukázky jejich reproduktorů. Netrvalo dlouho a našel jsem něco, co se mi líbí - bez prskání a se zvukem dost podobajícím se tomu, co hledám:
Jensen Jet Electric Lightning
Navíc za pěknou cenu.
Měli jste s tímto reprem někdo co do činění? Co jsem zatím projel pár názorů z prvních stránek Google, nenašel jsem nikoho, kdo by si stěžoval.
Taky bych rád trošku aktualizoval požadavky:
- Rezignoval jsem na redukci váhy komba - tudy cesta prostě nevede a i když bych tam nacpal neodym, ten rozdíl ve váze stejně nebude tak drastický. To ale neznamená, že bych se chtěl spokojit s tím, že bude z 25 kilogramů 30.
- Zvuk: čistý se mi velmi líbí třeba u RHCP (neposlouchám je, takže nevím, jak se jejich zvuk v průběhu let měnil, ale to, co občas slýchávám v rádiu se mi moc líbí), zkreslený zvuk mírně do středů a ne přehnaně agresivní - inspirace v heavy/thrash kapelách z 80. let.
- Nehraji podladěně - pokud ano, tak max. v D - a ani to neplánuji, takže je mi jedno, jestli to ten reprák zvládne.
- Se špunty už zas nehrajeme, takže na ně zapomeňme.
Asi bych sám sobě zas doporučil Celestion V30 (ono ať si říká kdo chce co chce - na hi-gain je prostě dobrý), ale od té doby, co tu někdo na fóru zmínil nepříjemné prskání při zkresleném zvuku (něco jako při špatném tlumení), tam to prskání taky slyším a už ho nechci. Byl jsem ovlivněn veřejným míněním.
Začal jsem hledat u jiných výrobců a na stránkách Jensen jsem narazil na pěkně zpracované ukázky jejich reproduktorů. Netrvalo dlouho a našel jsem něco, co se mi líbí - bez prskání a se zvukem dost podobajícím se tomu, co hledám:
Jensen Jet Electric Lightning
Navíc za pěknou cenu.
Měli jste s tímto reprem někdo co do činění? Co jsem zatím projel pár názorů z prvních stránek Google, nenašel jsem nikoho, kdo by si stěžoval.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Nikdo nic? Ani odborníci? 
- citizen.one
ja bych tam spis nechal to co tam je...
Jinac tipy na clean treba JBL ted nevim jak se ten typ jmenuje neco 120. Popr. EVM12S/L
Nebo Rhoadsovskej Altec 8H-417. Kdyz Celestiony, tak stary nebo tu zestarenou verzi, ale vzhledem k tomu, ze stary se daji sehnat lacinejs nez nova ,,relic'' verze, tak nevidim duvod proc jit do ni.
Tam asi G12H30 nebo G12M co davaji do top Blackstaru. Hraje to fakt dobre...
Jinac tipy na clean treba JBL ted nevim jak se ten typ jmenuje neco 120. Popr. EVM12S/L
Nebo Rhoadsovskej Altec 8H-417. Kdyz Celestiony, tak stary nebo tu zestarenou verzi, ale vzhledem k tomu, ze stary se daji sehnat lacinejs nez nova ,,relic'' verze, tak nevidim duvod proc jit do ni.
kytary.cz teď měly pěkné slevy na Celestion... no slevy, každý den jsou ceny jiné, už to trvá min. 2 týdny 
Ale např. G12H Heritage se daly pořídit za necelé 3t., před pár dny tam byly EVH Greenbacky (to samé jako Heritage) za 2t. a když se člověk spokojil s něčím ne tak přepychovým, tak mohl koupit třeba G12H Anniversaty 70 za 1300 Kč atd.
40w je zrovna taková blbá watáž na výběr repra od Celestion do 112 komba a ostatní výrobci nejsou u nás až tak známí, tak nevím, jestli ti třeba s tím Jensenem někdo vůbec poradí.
Ale např. G12H Heritage se daly pořídit za necelé 3t., před pár dny tam byly EVH Greenbacky (to samé jako Heritage) za 2t. a když se člověk spokojil s něčím ne tak přepychovým, tak mohl koupit třeba G12H Anniversaty 70 za 1300 Kč atd.
40w je zrovna taková blbá watáž na výběr repra od Celestion do 112 komba a ostatní výrobci nejsou u nás až tak známí, tak nevím, jestli ti třeba s tím Jensenem někdo vůbec poradí.
- citizen.one
j tech 40w je celkem potiz, ono to teda neutrhes, kdyz nebudes nijak vyvadet, ale ta moznost tu porad je 
z toho plynou prave ty ne-celestion volby co jsem psal, vsechny jsou =>100W
z toho plynou prave ty ne-celestion volby co jsem psal, vsechny jsou =>100W
- DL
- Kontaktovat uživatele:
A co Eminence? Nevím jak zvukem, ale wattáží by ti mohly sednout.Bummer píše:...
http://eminence.com/guitar.asp?speaker_size=12
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
citizen.one: Do těch lepších Blackstarů cpou V30. A nechávat tam 70/80? Kdepak.
Je to laciné repro a když budu chtít, můžu ho tam kdykoliv dát zpět. Není problém ho sehnat.
qwer: To jsou všechno strašně nízké wattáže.
Jinak u těch víc "vintage" reproduktorů mi přišlo, že se nemají moc rády s velkým zkreslením a v basech pak notně huhlají, což bych dost nerad no...
DL: U těch jsem si zatím nic nevybral. Mám je v záloze. Jen těžko sehnat nějaké pěkné ukázky. Když dají na web ukázky sejmuté jediným mikrofonem zblízka, tak je to na dvě věci, páč stačí ten mikrofon posunout o cm vedle a hned to hraje jinak.
No a o tom Jensenu jsem se zas nic nedozvěděl.
Škoda. Ale láká mě to. Kdybych ho zkusil koupit na slepo, tak se snad nic nestane - hůř než 70/80 by to hrát nemuselo.
qwer: To jsou všechno strašně nízké wattáže.
DL: U těch jsem si zatím nic nevybral. Mám je v záloze. Jen těžko sehnat nějaké pěkné ukázky. Když dají na web ukázky sejmuté jediným mikrofonem zblízka, tak je to na dvě věci, páč stačí ten mikrofon posunout o cm vedle a hned to hraje jinak.
No a o tom Jensenu jsem se zas nic nedozvěděl.
- citizen.one
Hm zvlastni, kamarad ma tu 15W Artisan a ma tam G12M tusim...myslim ze aj tu zestarlou verzi...
to citizen.one: JJ do Artisana 15 dávají G12M Heritage, popř. i Vintage 30 (pak je to kombo a chlup levnější). Do větších Artisanů cpou pak jen Vintage 30, do Series One beden Vintage 30, do Series One komba nějaké lehoučké Neodymy. Mimochodem pokud myslíš Tomova Artisana, tak ten byl kdysi můj
Ty Heritage repráky jsou velice slušné, já měl doma všechny 3 kousky, nejvíc se mě asi líbil G12H. Na Greenbacky si pořád zvykám, nějak mě nejdou do uší, nelíbily se mě ani v Bluesbreakeru (RI z devadesátých let). G12-65 je takový sladký a vyrovnaný, docela bych se bál, že ale neproleze mix, možná tak v 412 bedně se 100w hlavou, v 112 open back kombu asi ne. Jinak ty repra myslím zestárlé magnety nemají, je to pouze dělané v Anglii podle tradičních postupů. Třeba repro v Marshallu 1974x (které se vlastně udělalo spešl pro tenhle kousek), EVH verze a G12M Heritage jsou naprosto totožné, první je nabízely jen jako speciály v EVH bedně a v tom 1974x, pak do toho práskli a udělali prostě řadu Heritage a bylo.
to Bummer: třeba G12H by to asi vydržela, pokud s tím aparátem nějak nepeklíš. Teď si ode mě bral jeden člověk Celestion Gold (50w) a hraje do něj s 60w Engl Savage a prý je to v klídku a to je ten Gold samozřejmě daleko citlivější na větší přísun W než keramiky, dá se říct, že velice slušně kreslí už od 10-15w. Jde o to, jak ten aparát hulíš, že. Třeba Greenback bych se tam už dát bál, ani tak ne proto, že bys jej odpálil, spíš bych se bál toho, že ti bude kreslit strašně brzo. Eminence dělá celou tu svoji britskou řadu podle repráků celestion, jen mají 75-150w. Třeba Private Jack hraje prý podobně jako Greenback, Wizard jako G12H, Governosr jako Vintage 30 atd., na netu to jde snadno najít. Občas se u nás Eminence objeví za slušné ceny na bazaru, nedávno jsem tam viděl Wizard za 1200 Kč... Tak jestli by tohle nebylo třeba nejschůdnější řešení. A nebo pořídit na bazáči za 1400 Vintage 30, myslím, že na to, co hraješ, by to repro bylo fajn - na tyhle styly je super, je hlasité, skvěle leze v kapele. Když se ti nebude líbit, tak jej během pár dní na tom, bazaru zase střelíš za stejné prachy, tohle se ti u Jensenů a Eminence nemusí povést.
to Bummer: třeba G12H by to asi vydržela, pokud s tím aparátem nějak nepeklíš. Teď si ode mě bral jeden člověk Celestion Gold (50w) a hraje do něj s 60w Engl Savage a prý je to v klídku a to je ten Gold samozřejmě daleko citlivější na větší přísun W než keramiky, dá se říct, že velice slušně kreslí už od 10-15w. Jde o to, jak ten aparát hulíš, že. Třeba Greenback bych se tam už dát bál, ani tak ne proto, že bys jej odpálil, spíš bych se bál toho, že ti bude kreslit strašně brzo. Eminence dělá celou tu svoji britskou řadu podle repráků celestion, jen mají 75-150w. Třeba Private Jack hraje prý podobně jako Greenback, Wizard jako G12H, Governosr jako Vintage 30 atd., na netu to jde snadno najít. Občas se u nás Eminence objeví za slušné ceny na bazaru, nedávno jsem tam viděl Wizard za 1200 Kč... Tak jestli by tohle nebylo třeba nejschůdnější řešení. A nebo pořídit na bazáči za 1400 Vintage 30, myslím, že na to, co hraješ, by to repro bylo fajn - na tyhle styly je super, je hlasité, skvěle leze v kapele. Když se ti nebude líbit, tak jej během pár dní na tom, bazaru zase střelíš za stejné prachy, tohle se ti u Jensenů a Eminence nemusí povést.
- citizen.one
Aha, tak to ja nekde i cetl (myslim Muzikus), ze prave do nejaky ty reisuue myslim ty 1974x udelali tohle, ale umele zestarly. Moc novy repraky od ty doby co do hudebnin prakticky nechodim, nepotkavam, takze soudit nemuzu.qwer píše:to citizen.one: JJ do Artisana 15 dávají G12M Heritage, popř. i Vintage 30 (pak je to kombo a chlup levnější). Do větších Artisanů cpou pak jen Vintage 30, do Series One beden Vintage 30, do Series One komba nějaké lehoučké Neodymy. Mimochodem pokud myslíš Tomova Artisana, tak ten byl kdysi můjTy Heritage repráky jsou velice slušné, já měl doma všechny 3 kousky, nejvíc se mě asi líbil G12H. Na Greenbacky si pořád zvykám, nějak mě nejdou do uší, nelíbily se mě ani v Bluesbreakeru (RI z devadesátých let). G12-65 je takový sladký a vyrovnaný, docela bych se bál, že ale neproleze mix, možná tak v 412 bedně se 100w hlavou, v 112 open back kombu asi ne. Jinak ty repra myslím zestárlé magnety nemají, je to pouze dělané v Anglii podle tradičních postupů. Třeba repro v Marshallu 1974x (které se vlastně udělalo spešl pro tenhle kousek), EVH verze a G12M Heritage jsou naprosto totožné, první je nabízely jen jako speciály v EVH bedně a v tom 1974x, pak do toho práskli a udělali prostě řadu Heritage a bylo.
Jj, presne Tomovo kombo, hraje to fakt pekne, akorat zabijackej vykon na tu mistnost kde to ma
Jak moc ty G12H kreslí? Běžně hrávám na polovinu (master i preamp). Dost nerad bych, aby to repro nějak slyšitelně kreslilo - na Hendrixe je to asi fajn, ale toho hrát nebudu - zkreslení u mě obstarává zesilovač. 
Tak G12H kreslí brzo, takže tudy asi cesta fakt nevede... Ale tak třeba Vintage 30 taky kreslí... Ony ty Celestiony kreslí všechny, je to prostě součást jejich zvuku, jde jen o to vybrat si to zkreslení, které se ti líbí
Když nechceš zkreslení, tak zkus třeba EVM, ten kreslit nebude 
Artisan 15 s tím jedním Greenbackem je fakt zabijárna, nechápu, jak to může hrát s tím jedním Greenbackem tak nahlas
Jo Artisan byl fajn, ale moc do Marshallu a navíc ten Greenback, tohle prostě nebyla ta pravá kombinace pro mé hloupé vybíravé uši 
Artisan 15 s tím jedním Greenbackem je fakt zabijárna, nechápu, jak to může hrát s tím jedním Greenbackem tak nahlas
V30 jsem měl dřív společně s HT-5 a nepřišlo mi, že by to ten zvuk nějak "fuzzovatělo". Možná, že to bude jeden z důvodů jeho úspěchu - kreslí tak, že se to k hi-gainu hodí. A nebo ho těch bestiálních 5W prostě nevybudilo... 
- citizen.one
to snad jedine, jinak V30 kresli, alespon pro me, dost neprijemne..
zase ty Hcka jsou fajn v tom, ze jdou spis do chroupani, nez bzukotu, ale zase kazdymu co ma rad
zase ty Hcka jsou fajn v tom, ze jdou spis do chroupani, nez bzukotu, ale zase kazdymu co ma rad
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
dík, vybral jsem si nové repro do Mighty Mouserain píše:Mno, špunty nebudu komentovat - každý svého štěstí strůjce, že....
Toto by ti třeba trochu mohlo pomoct při výběru: http://www.youtube.com/watch?v=jWK0sa7t ... re=related
snad mi to těch 30W v nějaké špičce neodpálí
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
JBL D 120F, později K 120 je opravdu famozní repro. Ovšem já po něm pasu dlouhá leta a nic. Ukazuje se nejčastěji na USA Ebay a ceny jsou závratné už bez poštovného. Mnohem častěji se objevují EVM 12L, které také nejsou špatné.citizen.one píše:ja bych tam spis nechal to co tam je...