Výměna repra v HT-40
Pravidla fóra
Výměna repra v HT-40
Ahoj.
Tak po včerejší zkušenosti zmíněné zde jsem se rozhodl, že začnu střádat zlaťáčky na jiný reproduktor do mého komba. Pokud vám to přijde předčasné, vězte, že to nebudu kupovat hned (tj. třeba zítra nebo za týden), ale až za čas. Zatím hledám inspiraci.
Takže co bych rád...
- V první řadě by měl být ten reproduktor lehký. Kombo tahám každý týden do zkušebny a zpět a každé kilo navíc je znát.
- Nechci aby moc (radši vůbec) kreslil (možná velká výkonová rezerva?).
- Nemusím mít V30 jen proto, že to má každý.
- Chci, aby byl hlasitý a dobře se prosadil v kapele - rád to upřednostním před "dobrým zvukem na doma".
- Mám rád středy a mám jich rád hodně, nechci Včko.
- Dám přednost konkrétnímu zvuku před bahnem vhodným pro nečitelný palm-muting (mám pocit, že přesně tohle je výsada toho Seventy 80, co tam je teď - na doma fajn, do kapely na h***o).
Žánr - čistý zvuk (výšky lepší ostré než kulaté), rock, metal.
Protože se v tom zrovna nevyznám, prošel jsem zatím jen to, co nabízí Celestion a příslušné recenze - parametry a hodnocením mě zaujal Celestion G12 Century (ne-vintage). Co si o něm myslíte?
Nadhoďte prosím nějaké varianty, ze kterých myslíte, že bych mohl vybírat. A nemusím mít Celestion, může to být cokoliv - netrpím dojmem, že Celestion znamená automaticky kvalitu.
Jinak - kombo je téměř kompletně uzavřené a hodně basuje. V zadní stěně je pouze průduch jako odvětrávání zesilovače
Díky
Tak po včerejší zkušenosti zmíněné zde jsem se rozhodl, že začnu střádat zlaťáčky na jiný reproduktor do mého komba. Pokud vám to přijde předčasné, vězte, že to nebudu kupovat hned (tj. třeba zítra nebo za týden), ale až za čas. Zatím hledám inspiraci.
Takže co bych rád...
- V první řadě by měl být ten reproduktor lehký. Kombo tahám každý týden do zkušebny a zpět a každé kilo navíc je znát.
- Nechci aby moc (radši vůbec) kreslil (možná velká výkonová rezerva?).
- Nemusím mít V30 jen proto, že to má každý.
- Chci, aby byl hlasitý a dobře se prosadil v kapele - rád to upřednostním před "dobrým zvukem na doma".
- Mám rád středy a mám jich rád hodně, nechci Včko.
- Dám přednost konkrétnímu zvuku před bahnem vhodným pro nečitelný palm-muting (mám pocit, že přesně tohle je výsada toho Seventy 80, co tam je teď - na doma fajn, do kapely na h***o).
Žánr - čistý zvuk (výšky lepší ostré než kulaté), rock, metal.
Protože se v tom zrovna nevyznám, prošel jsem zatím jen to, co nabízí Celestion a příslušné recenze - parametry a hodnocením mě zaujal Celestion G12 Century (ne-vintage). Co si o něm myslíte?
Nadhoďte prosím nějaké varianty, ze kterých myslíte, že bych mohl vybírat. A nemusím mít Celestion, může to být cokoliv - netrpím dojmem, že Celestion znamená automaticky kvalitu.
Jinak - kombo je téměř kompletně uzavřené a hodně basuje. V zadní stěně je pouze průduch jako odvětrávání zesilovače
Díky
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- citizen.one
Re: Výměna repra v HT-40
kamarad ma v nejakym Blackstaru 2x12 Heritage G12, stoji docela dost a nevim jestli by stacilo tech 30w. Nicmene hrajou temer tak dobre jako stary greenbacky, ktery jsem si ted mimojine zasadne oblibil
Co do vykonu bych doporucil EVMka, ale ty se zase vylucuji s tou vahou. K tomu co pises bych to uplne nejlip videl na ten celestion, nevim jestli ma ten blackstar nejaky prepinani vykonu, ale co jsem nejaky videl, tak mely. A k tomu bych casem treba prikoupi 1x12 box a nechal ho ve zkusebne.
30W je málo, nerad bych to spálil. Hrajeme se špunty v uších, takže to docela tavíme. EVM jsem s jejich váhou rovnou vyloučil. :/
Box je v (dlouhodobém) plánu. Bohužel zkušebna není naše a svoje vybavení tam nechci nechávat, když vidím, jak se tam ostatní chovají k veřejnému vybavení.
Box je v (dlouhodobém) plánu. Bohužel zkušebna není naše a svoje vybavení tam nechci nechávat, když vidím, jak se tam ostatní chovají k veřejnému vybavení.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
EVM je hrozne specificky repro, ale treba by ti sedlo vaha/nevaha. klidne bych zkusil celestion classic lead 80 (popr black shadow C90 coz by mel byt ekvivalent), eminence guv'nor, black shadow MS150 (to je taky hodne stredovy, skoro jak EVM). v tom blacstaru co ma teorge odsud z diskuze jsou nejaky neodym repraky a ty hraly paradne, nezkousel jsem to teda v kapele ale myslim si ze by to fungovalo super. zajimavy budou taky celestion G12-65 ale ty uz jsou drazsi. treba V30 podle me v kombo formatu moc nefunguje, nejvic mi sedi v zavreny bedne a ve vetsim poctu.
- citizen.one
a co kdybyste vyndali spunty z usi a hrali potisejc? Jakej smysl ma pak hrat nahlas, kdyz hrajete se spuntama?
Hodne stredovy jsou stary G12/75, mam dva, ale tezko se shani, maji teda 75W, coz by mohlo byt ok, pocitej ale cenu minimalne 150Usd/kus a shaneni po svete.
Tak jak tak bych sel do starsich repraku. Blby je, ze to co chces ty splnuji vpodstate jen neodymiovy repra a ty pouziva docela malokdo...
psano v dobe kinxova prispevku, tak me nesudte
Hodne stredovy jsou stary G12/75, mam dva, ale tezko se shani, maji teda 75W, coz by mohlo byt ok, pocitej ale cenu minimalne 150Usd/kus a shaneni po svete.
Tak jak tak bych sel do starsich repraku. Blby je, ze to co chces ty splnuji vpodstate jen neodymiovy repra a ty pouziva docela malokdo...
psano v dobe kinxova prispevku, tak me nesudte
podle me maj teda G12T75 jeste min stredu nez V30, akorat ty starsi nejsou tak zubaty - aspon co jsem mel moznost hrat nejaky hrani na novej 1960A a pak nejaky hrani na starej (na nekolika festakach sem dokonce mel v ramci pujcovani backline aparatu zapojenej presne ten samej orvanej 1960A
). tezko rict jak by se to chovalo v kombu, moc se to tim myslim neosazuje. treba ve starejch marshall kombech byly G12M70 nebo H30 co jsem zatim videl, Tcka znam jen v zavrenejch bednach.
jinak kdybys nemel strach o vykon (ja bych ho teda nemel, dlouhodobe pripojuju slabsi bedny k silenjsim zesakum a nikdy nebyl problem, nicmene mam rad svoje usi a spoluhrace tak to tavim jen na rozumnou hladinu) tak bych doporucil G12H30 nebo G12M25 od celestionu.
jinak kdybys nemel strach o vykon (ja bych ho teda nemel, dlouhodobe pripojuju slabsi bedny k silenjsim zesakum a nikdy nebyl problem, nicmene mam rad svoje usi a spoluhrace tak to tavim jen na rozumnou hladinu) tak bych doporucil G12H30 nebo G12M25 od celestionu.
Špunty máme hlavně kvůli bicím. Na to, aby kytary a basa přeřvaly bicí je potřeba to dát nahlas tak, jak už to není pro uši ideální. Bohužel vedlejší efekt těch ucpávek je ten, že bicí jsou slyšet víc než kytary a proto to musíme dát ještě trošku víc, abychom se slyšeli přes bicí, ale zároveň aby to nebylo moc (ty ucpávky stejně fungují tak, že ani když je kterýkoliv z těch komb na plno, není to pro uši nepříjemné - hukot je to až když někomu ten špunt vypadne
).
V čem mají ty neodymy jiný zvuk? Nebo proč se používají tak málo?
Kinx: Děkuju za tipy.
Mimochodem - když ty vybíráš repro, tak jak zkoušíš, co by ti sedlo? Nebo to je prostě pokus-omyl?
G12T-75 jsem měl jako první v boxu k HT-5 a prosadil se teda líp, než ten Seventy 80 (snad kvůli ostřejším výškám).
V čem mají ty neodymy jiný zvuk? Nebo proč se používají tak málo?
Kinx: Děkuju za tipy.
G12T-75 jsem měl jako první v boxu k HT-5 a prosadil se teda líp, než ten Seventy 80 (snad kvůli ostřejším výškám).
tak vetsinou si na to zahraju, (s kapelou to moc nejde ale obcas se mi podari neco pujcit) co funguje v mixu je rozhodujici. ale mam uz nejakou predstavu jak by ten zvuk mel znit sam o sobe (vetsinou zni hnusne, ale v mixu funguje
). me se treba osvedcilo v kapele EVM, greenbacky, altec+MS150 a V30. Tcka taky fungujou ale barvou mi vic sedi ty predchozi zminovane. ten classic lead / C90 hraje taky dobre ale nebavi me tolik jako ty ostatni repra.
jinak existujou spunty ktery neutlumej zvuk tolik - resp utlumujou to po celym pasmu rovnomerne, doporucil bych napred poridit takovy spunty nebo bubenikovi zatlumit cinely+blany nez utracet za repro
vybirat reprak se spuntama mi prijde trochu absurdni 
jinak existujou spunty ktery neutlumej zvuk tolik - resp utlumujou to po celym pasmu rovnomerne, doporucil bych napred poridit takovy spunty nebo bubenikovi zatlumit cinely+blany nez utracet za repro
Špunty máme všichni stejné a pořizoval jsem je já s tím, že jsme se dělili o poštovné. To by mě klucí asi poslali někam, kdybych jim oznámil, že budeme nasazovat jiné 
Ok, tak když vidím cenu těch neodymů, tak možná EVM ještě zvážím - prodám je vždycky bez problému.
Ok, tak když vidím cenu těch neodymů, tak možná EVM ještě zvážím - prodám je vždycky bez problému.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pred 2ma mesicema jsem vymenil v kombu Celestion Seventy 80 za Classic Lead 80 a jsem naprosto spokojen, vic stredu, mene bzuceni ,....
Hraju výhradně na šrot.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Mno, špunty nebudu komentovat - každý svého štěstí strůjce, že....
Toto by ti třeba trochu mohlo pomoct při výběru: http://www.youtube.com/watch?v=jWK0sa7t ... re=related
Toto by ti třeba trochu mohlo pomoct při výběru: http://www.youtube.com/watch?v=jWK0sa7t ... re=related
- citizen.one
btw tema G12/75 jsem nemyslel G12T75, ale opravdu ten model co pisu, maji min basu a vysek nez V30, celkove velmi stredove repro. Ovsem az na ty svoje jsem na internetu nasel jen dalsi cca 3 pary.
Jen klidně komentuj, rád si přečtu tvůj názor.rain píše:Mno, špunty nebudu komentovat - každý svého štěstí strůjce, že....
Že ani Etymoticony netlumí všechny frekvence stejně je mi jasné, nicméně jak říkáš - každý svého štěstí strůjce a mně píská v uších už dost na to, abych si to jen tak ze srandy ještě zhoršoval. I kdybychom ztišili komba, bicí rámusí dostatečně samy o sobě - vzal bych si špunty i jen kvůli nim.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
bummer: hej a kolik te prosimte vysly?
kdyz tak o tom premyslim, ja uz taky zte nasi kulny s plechovym stropem slysim pomalu h***o
kdyz tak o tom premyslim, ja uz taky zte nasi kulny s plechovym stropem slysim pomalu h***o
v tom pripade doporucuju projizdet ukazky repraku taky se spuntama 
Ještě někdo nějakej dobrej nápad? 
Přeji vám příjemný tinnitus.
Víte co? Zapomeňte, že jsem vůbec kdy mluvil o špuntech a zpátky k tématu, ano? Prosím.
McKozias: Záleží na tom, kolik jich chceš kupovat, ale sólo mě stály 3 kila, při nákupu tří 264 korun. Ale někdo je tu sehnal i levněji.
Přeji vám příjemný tinnitus.
Víte co? Zapomeňte, že jsem vůbec kdy mluvil o špuntech a zpátky k tématu, ano? Prosím.
McKozias: Záleží na tom, kolik jich chceš kupovat, ale sólo mě stály 3 kila, při nákupu tří 264 korun. Ale někdo je tu sehnal i levněji.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
navečer ti pošlu nahrávku z víkendu z koncertu, mám tam 4x12 eminence V12 a včera jsme to zkoušeli s 1960 AV a na to že je rozdíl v ceně nějakých 15k ve zvuku to zas tak poznat nebylo. Oba máme rectifiery.
Ještě mě napadlo... Jak dlouho trvá takovému repru než se dostatečně zahraje? Je mi jasné, že doma potichu to nebude hotové nikdy. Ale ve zkušebně nahlas? Jak dlouho to tak zhruba trvá?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Viděl bych to v řádu let, protože repro je navrženo tak, aby pracovalo pořád stejně. Intenzita provozu a zátěže taky udělá svoje. Pokud má někdo nějaké průkazné grafy, sem s nimi 
Tak jsem včera hrál na HT-40 ve sklepě s jinou kapelou. Zvukové podmínky byly úplně jiné než v univerzitní zkušebně - nízký klenutý strop, všude spousta nábytku a jiného bordelu. Kombo jsem měl na dlážděné podlaze, u průchodu do vedlejší místnosti, kde je samotná zkušebna s kobercem na zemi (tam už jsem se totiž nevešel
). Kromě zmíněného koberce nebylo nikde žádné tlumení.
A najednou se mi to repro vůbec nechce měnit! Ten zvuk byl prostě boží... velký, hutný, dobře slyšitelný... Druhý kytarista měl halfstack Kustom KG a to kombíčko se ani proti takové bedně nenechalo zahanbit.
Evidentně to celé děsně záleží na prostředí, kde se hraje.
A najednou se mi to repro vůbec nechce měnit! Ten zvuk byl prostě boží... velký, hutný, dobře slyšitelný... Druhý kytarista měl halfstack Kustom KG a to kombíčko se ani proti takové bedně nenechalo zahanbit.
Evidentně to celé děsně záleží na prostředí, kde se hraje.