Sohlasím se vším až na víše zmiňované.jastud píše:Co se týká hry na kytaru: Eric je melodik s rychlými prsty
Pokud vím tak to bylo právě nopak. Ne nadrmo se mu říká Slowhand...
Sohlasím se vším až na víše zmiňované.jastud píše:Co se týká hry na kytaru: Eric je melodik s rychlými prsty
Taky bych chtěl mít pomalý ruce jako onStoneG píše:Sohlasím se vším až na víše zmiňované.jastud píše:Co se týká hry na kytaru: Eric je melodik s rychlými prsty
Údajně to bylo takhle: It was during this time period that Clapton's Yardbirds rhythm guitarist Chris Dreja recalled that whenever Clapton broke a guitar string during a concert, he would stay on stage and replace it. The English audiences would wait out the delay by doing what is called a "slow handclap". Clapton told his official biographer, Ray Coleman, that, "My nickname of 'Slowhand' came from Giorgio Gomelsky. He coined it as a good pun. He kept saying I was a fast player, so he put together the slow handclap phrase into Slowhand as a play on words". Aspoň podle wikipedie. Jinak jako Clapton bych chtěl umět hrát v jakémkoliv věkuStoneG píše:Tak ono se to myslelo tím, že jako si umí pohrát pěkně s tónem.
No, ale v pětašedesáti hrát jako on??? Kdo by to nechtělže?...
Škoda, že takových muzikantů je málo
Slowhand nebylo odvozeno od rychlosti jeho prstů při hraní na kytaru, ale od pomalosti jeho prstů při výměně strunStoneG píše:Sohlasím se vším až na víše zmiňované.jastud píše:Co se týká hry na kytaru: Eric je melodik s rychlými prsty
Hmmm takjestli máš pravdu tak to jsem někomu hooodně dávno naletělAnvil píše:Slowhand nebylo odvozeno od rychlosti jeho prstů při hraní na kytaru, ale od pomalosti jeho prstů při výměně strunStoneG píše:Sohlasím se vším až na víše zmiňované.jastud píše:Co se týká hry na kytaru: Eric je melodik s rychlými prsty
jo..Slowhand nebylo odvozeno od rychlosti jeho prstů při hraní na kytaru, ale od pomalosti jeho prstů při výměně strun..
Ano, bohužel to nikdo nehraje a většina lidí zná jen Tears in Heaven, v nejlepší Laylu... Sám se definuji jako mladý začátečník a Claptona doslova miluji, ale každý hold má jiné sklony... Tím chci jen říct, že nemusím mít nadřeno 10 let na kytaru, aby se mi líbil.pehve píše:Máte pravdu že tuhle muziku dnes nikdo moc nehraje, ale jen z pohledu začínajících muzikantů a mladých skupin. Chuť na blues přichází s věkem a se zkušenostmi a je to přímo úměrné k nahraným a nadřeným letům na nástroj. Pro toho kdo muziku cítí jaksi celým tělem i duší je forma blues tak samozřejmá jako chléb a voda.
Eric je fenomén hlavně svým zpěvem. Kdyby neuměl zpívat tak bychom asi o něm nevěděli, byl by možná "pouze" výborný kytarista.Ale takových po světě běhá hodně.
Za sebe můžu říct že jeho muziku hrajeme, máme 3 kousky a na čtvrtej se smolí text. Je to jeho Cocaine, moje obzvláštní srdcovka.
Přeji příjemné šňupnutí![]()
No řekl bych, že to bylo také hodně způsobeno drogami a alkoholem... I sám to tvrdí a říká, že když pak střízlivej slyšel, co hrajou, tak se mu to vůbec nelíbilo...Jester píše:Si taky myslím, že na zpěvu až tak u Claptona nezáleží. Vždyť ne nadarmo tady někdo vzpomenul Cream, nebo si vem Mayalla, ten si pro změnu Claptonovo jméno dal rovnou do názvu desky, aby se dobře prodávala.Já tedy Claptona zase tak naposlouchaného nemám, ale v 70. a 80. letech to byla dost hrůza, hrál si takové to country, k tomu zpíval a řekl bych, že v té době po něm ani pes neštěkl (i když zpíval). Vlastně se o něj znovu začali lidi zajímat až s vydáním Journeyman (89) a Unplugged (92).
Ale možná to bylo jinak, Clapton není můj favorit a takhle mi to v tom běhu času připadalo.