Bubenická sluchátka

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Kajda
Rádce

Re: Bubenická sluchátka

Příspěvek od Kajda »

Monikad píše:"...asi bude rozdíl u lidí co hrajou jednou za dva měsíce a co valeji 6x do měsíce..." - SOUHLAS! Ti sváteční, co se k bubnování, neřku-li přímo na kšeft dostanou 1x za X měsíců budou mít nejspíš citlivější a "nezvyknuté" uši, tedy tam je ochrana sluchu namístě, i když zase budou muzikantsky méně jistí a tedy víc než kdo jiný, budou mít potřebu odposlechu klegů! jenže tihle sváteční hráči nejspíše neinvestují 15-20 táců za bezdrátoý In-Ear set! My, co se k bubnování dostaneme často do měsíce, nebo dokonce denně jsme jakoby zvyklí ale zase opatrnější na svůj sluch, tedy nebudeme přeci riskovat poškození něčím, co vím že škodí... :!:
Ještě přidám svou zkušenost, asi se budu v něčem opakovat :)
Cvičím teď poslední dobou opravdu každý den a kdybych sluchátka nepoužívala, asi by mi brzy hráblo :D Pouštím si do nich hlavně i metronom, proto si pod ně někdy dávám i špunty, aby mi metronom "neřval" přímo do uší. Tohle dělám hlavně když cvičím akcenty, nebo různé patterny a beaty, prostě když potřebuji hrát nahlas. Když cvičím "jemnější" věci (např. swingovky), tak si někdy sluchátka dám napůl ucha.
Cvičit bez sluchátek mi je hodně nepříjemný.
A co vím ze školy, se sluchátky (hluchátky) tam cvičil každý - nemluvím o peckách, ale o náhlavních sluchátkách. I profesoři je mají na hodinách nasazené, takže na tom asi něco bude :wink:

Na druhou stranu, při hraní s kapelou se mi nejlépe hraje bez :D Kvůli lepšímu kontaktu s nástrojem, jak už jste tu psali :wink: Se sluchátky jsem zkusila hrát párkrát a byl to strašný nezvyk. Když hraju s big bandem, nebo s nějakou country, pop, atd. partičkou, tak musím stejně hrát dynamicky, ale s big beatem to je někdy maso. Co to musí být za kravál, když člověk občas neslyší bubny a to na ně hraje ze všech sil :D
Už se mi párkrát stalo (na větším pódiu), že jsem si musela nechat dát kopák trošku do odposlechu. Naopak třeba zrovna předevčírem mi zvukař stáhnul šavli u virblu, že to dostatečně řve z pódia :)
A to, že při nazvučování mi zvukař pustil do odposlechu něco tak, že mi málem upadla hlava, už jsem také měla čest zažít :lol:

Takže když to shrnu, za mě osobně ... při cvičení sluchátka používám, při live hraní, nebo zkoušení s kapelou ne. (Krom výjimek, když jsem musela hrát s podkladem, či s metronomem)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
boolocks

Příspěvek od boolocks »

Moniklad: tim limitérem jsem reagoval pouze na tuhle větu, co psal Pehve:
"Navíc po zkušenostech se zvukaři a jejich krámy bych svoje ušní bubínky takto asi jen tak někomu nesvěřil"

Ty vaše ostatní důvody chápu, jak už jsem psal :-) Nebaví mě stále se opakovat...divim se Kajdě, že má na tohle nervy a napsala další příspěvek :-D

Jinak, jsem zvukař pouze ve studiu, live akce nedělám pár let. A k tomu normálně hraju s kapelou.
Já tu jen prezentuju svoje zkušenosti, a pravda, obhajuju in ear, i když dotaz byl směřován jinam. Ale tvoje věta z první odpovědi je celkem jasně napsaná
Monikad píše:proto také bojuji a jsem na vážkách s nákupem "in-ear" monitoru :roll:

Nic, tohle je můj poslední příspěvek mezi bicáky, protože díky monice sem nikdo nemůže napsat ani názor, aniž by mu to pak neotloukla o hlavu :-)

Tak se mějte
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

boolocks píše:....protože díky monice sem nikdo nemůže napsat ani názor, aniž by mu to pak neotloukla o hlavu :-)....
Sorry ale tohle je demagogie, neboť si přesně popsal to, co děláš ty! :shock: tak tedy "po lopatě" aby to bylo jasně zřejmé:
Přidal si názor, byl rozdílný od mého, od Pehveho i z části od Kajdy.... až sem to je v pořádku. pak si ale začal to své "vnucovat" jako to správné řešení, a to už jsem ti musela oponovat. Tvůj názor i zkušenost tu má svoji váhu - stejnou jako názor kohokolv jiného! :!:
Tohle je zase poslední můj příspěvek k tobě v této diskui.
Naposledy upravil(a) Monikad dne 28.12.2010 11:12, celkem upraveno 2 x.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajdo, jasně...tomu věřím :wink: navíc je fajn, že si popsala přesně ten rozdíl "..hluchátka, ne pecky". :wink:
Nosit ochraná sluchátka ve zkušebně může být velmi pochopitelné při denodenním vyskytování se tam. Přece jen hluková hladina a zvukové rázy v malé, i když odhlučněné místnosti, nejsou nic pozitivního pro uši. :roll:
Ovšem pěnové špunty přímo ve zvukovodu delší dobu - to je naopak hodně škodlivé a tohle mě dělalo ty zdravotní trable, proto jsem se o to začla přz odborné lékaře zabývat víc a určitě bych to už do ucha nedala na několik hodin v kuse. Tedy díky, že potvrzuješ celkem přesně to, co si i já, nevzdělaná samoučená hráčka, myslím taky :wink:
A tak nějak pro všechny:
In-Ear monitor, jak tu padlo, je mechanicky de facto ten špunt. tedy mít to déle v uchu si moc fajn nebude, nicméně se to dá přežít, efekt odposlechu je dokonalý, ale pro nás bubeníky, dle mě, a nakonec to potvrzuješ ty i Pehve, to má jasné negativum v té ztrátě kontaktu s přirozeným zvukem nástroje. Klasická bedna je pro nás nejlepším řešením, vždyť jsme stejně při hře napevno uvázáni k soupravě :wink: To "nebubeník" nepochopí....... naopak si myslím, že třeba u zpěváků to je maximálně účelné mít In-Ear, neboť se zpravidla pohybují porůznu a mnohdy i mimo dosah podiových monitorů.... s odposlechem v uchu můžou pak špacírovat kdekolv a slyší stále dobře co potřebují :lol:
každopádně je na každém jednom, aby si to prubnul sám, nevěřil druhým a udělal si na o názor sám.... :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

klídek, o nic nejde :roll: :)
myslim že se to tu nakonec vyjasnilo, máme různý špunty, pecky, inery , mušle, hluchadla a používáme to různě při cvičení doma, ve zkušebnách, při výuce, na štaci a s kapelama od dechny přes bigboš po metal v prostředích od sokoloven po studia...každej jinak...co muzikant to názor a každej názor tady má své místo.

Já třeba nepoužívám nic :wink:
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

používám velký uzavřený sluchátka jen na cvičení, buď si do nich pouštím metro nebo i bez, jsem na to tak zvyklej, že cvičit třeba na bubínek bez ochrany vydržím max pár minut, pak to začne být dost nepříjemné a nasazuju :) to že nástroj nezní, mě při cvičení nevadí a obětuju to. na zkoušce s kapelou nebo na koncertě to ale musím mít přirozeně bez ochrany :)

zkoušel sem i zůzný špunty a to i "zázračné" americké co se tady prodávají kolem pětikila a příjde mi zbytečné si rvát něco do ucha (pecky k mp3 přehrávači taky už spoustu let nepoužívám).

takže jestli tlumit při cvičení, tak koupit "hluchátka" (pracovní, střelecké atd.) nebo velká uzavřená sluchátka, do kterých se dá pustit metronom nebo nějaký ten play-along
... to jak mají těsnit/tlumit bude určitě individuální, mě vyhovuje, když těsní co nejvíc :) používám na to nějaký starý Tesly, zvuk je jak z rozhlasu po drátě :D ale to metronomu nevadí a těsní a sedí na hlavě naprosto parádně.
Bubeník1998
Nový uživatel

Sluchátka pro bubeníka

Příspěvek od Bubeník1998 »

Zdravím...potřeboval bych sluchátka, která velmi dobře utlumí okolní zvuky. Hraju na bicí, takže bych pořeboval aby opravdu velmi dobře tlumili zvuk. Jaký mám koupit ?
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 13.12.2015 7:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím vláknem. Příště nejdříve hledej, zda stejné vlákno již neexistuje.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Já používám k plné spokojenosti tyhle.... https://www.mall.cz/sluchatka-bez-mikro ... AkNd8P8HAQ .......výrobce udává až 90% utlumení okolního hluku a myslím že nekecá ;)
Windy

Příspěvek od Windy »

Ahoj, já používám už celkem dlouho hluchátka Vic Firth. http://kytary.cz/vic-firth-sih-1/HN0921 ... wgodxvgLSQ jsou geniální na cvičení a mají i vcelku hodně příjemný zvuk pro poslech muziky. Tlumí skvěle. Nicméně: mají dvě nevýhody. Když je horko, tak se mi v nich potí uši a nemůžu si vzít brýle. Čili jsem začala řešit tlumení i jinak a disponuji v sopučasnosti i špunty http://www.music-city.cz/tlumici-spunty ... 12563.html. Tlumí méně ale pořád dostatečně pro hlasité hraní. jejich výhoda pro mě spočívá především v tom, že mají trojzávojový nástavec a tedy mi na rozdíl od běžných in-earů výborně drží v uchu.
Ono úroveň tlumení u sluchátek totiž právě přímo souvisí s tím, jak dobře sluchátko "ucpe zvukovod." Zjednodušeně řečeno, pokud hledáš jen sluchátka která tlumí a uslyšíš skrz ně třeba jen klik, hledej která koncovka pro tebe buda ten nejvhodnější. Můžeš tím ušetřit celkem dost peněz.
Moje varianta kterou mi přinesl Ježíšek: http://www.sluchatka.net/klipsch-image-s4-ii/a k tomu silikonový nástavec http://www.sluchatka.net/silikonovy-in-ear-nastavec/
;-)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“