rada s výberem telecastera
Pravidla fóra
Re: rada s výberem telecastera
To nevím, po výrobcích od EMG jsem se nikdy nějak nepídil a nevím jak fungují. Zkus si udělat topic v ve "Snímače, hardware, příslušenství, údržba", tam ti někdo určitě poradí.
Jo tak už jsem to tady na foru našel bude mi stačit jedna baterkaqwer píše:To nevím, po výrobcích od EMG jsem se nikdy nějak nepídil a nevím jak fungují. Zkus si udělat topic v ve "Snímače, hardware, příslušenství, údržba", tam ti někdo určitě poradí.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
Moc nerozumím tomu, proč si chceš kupovat Tele, když ho hned chceš takhle zrychtovat?? Tele je kytara s twangem, čitelným a jiskřivým tónem. Proto má singly, tenčí pražce, kombinaci materiálů, kterou má.......škoda ho ničit. Standard ujde, občas nejaký Classic překvapí, mně se některé, po výměně snímačů, dost líbily, HW má problém s výstuhou krku, která je prý křivě frézovaná, nevím, která série, ale říkal kytarář, že už mu jich už pár donesli. Zvukově je většina slušná.
U Telecastera dej pozor na 2 časté závady:
1. vlkuje kolem tónu G-A na vnitřních strunách.
2. má slabší zvuk nejtenčí struny
Oba takové nástroje jsou jen vyhozené peníze. Řešení problémů s kobylkou ti tu, koukám, už popsali.
Oba takové nástroje jsou jen vyhozené peníze. Řešení problémů s kobylkou ti tu, koukám, už popsali.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Tak jsem dojel do lince a koupil bílího standarta s javorovým hmatníkem
naporstá paráda má to 6 kamennou kobylku takže s oktávama nebude problém ještě nevim co tam tedá dám za snímače ale říkám že ty singly co tam jsou nehrajou špatně a nebrumí až tak 
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
Když snímače vyhovují, tak je to ok. Kdybys chtěl měnit, tak pokud umíš s ebay, tak si kup třeba sadu Original Vintage Telecaster od Fender, jsou to snímače, které dávaj na American Vintage Telecaster. Vyjdou tě snad po 2t. a posune ti to zvuk o hodně výš 
jj kdy si jsem tam koukal na ty stratovský noisless nebo jak se jmenujou a vycházela celá sada na 1300 nebo 2300 ale i tak výborná cena za celej set 3 snímačů. A ještě s tim mim peaveyem si to rozumí náramě 
Noiselessy od Fendera bych na to necpal pokud se vyloženě nepotřebuješ zbavit toho brumu, ty snímače nejsou zvukově nic moc. Pokud brum nevadí, tak bych nechal určitě klasické "brumící" jednocívkové snímače.
Se dívám, že na Mexiko Standard už asi necpou ty neuvěřitelné keramické hrůzy, co tam cpaly dřív, ale něco nového s Alnico 3 magnetem, no musím si zase na nějaký nový Standard zahrát
Se dívám, že na Mexiko Standard už asi necpou ty neuvěřitelné keramické hrůzy, co tam cpaly dřív, ale něco nového s Alnico 3 magnetem, no musím si zase na nějaký nový Standard zahrát
Ne ty bych tam nedal já si to musim promyslet než něco koupim a jsou tam Hot Standard Tele single coil pickups a alnica to jsou určitě taky a 3 myslim že taky jo
Můžeš více přiblížit termín "kolem tónu G-A na vnitřních strunách" ?Jazzman píše:Moc nerozumím tomu, proč si chceš kupovat Tele, když ho hned chceš takhle zrychtovat?? Tele je kytara s twangem, čitelným a jiskřivým tónem. Proto má singly, tenčí pražce, kombinaci materiálů, kterou má.......škoda ho ničit. Standard ujde, občas nejaký Classic překvapí, mně se některé, po výměně snímačů, dost líbily, HW má problém s výstuhou krku, která je prý křivě frézovaná, nevím, která série, ale říkal kytarář, že už mu jich už pár donesli. Zvukově je většina slušná.
Pokud považuješ za vnitřní struny D a G tak na těchto strunách se tóny G-A vyskytují vícekrát.
A pokud považuješ za vnitřní struny i A a H tak se počet možností tónů G-A ještě zvýší.
Drobekivo
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
ty vlky byvaji dost individualni zalezitost, vetsinou se setkavam s tim ze telata (nbeo i straty) byvaji mrtve od dvanacteho -ctrnacteho prazce nahoru na vinutych strunach. nektera struna muze u nekterych kousku eprijemne vystrelovat (nejvic jsem to u kytar zaregistroval u tlusteho E a A). taky dej bacha aby krk nebyl posunuty moc nalevo nebo napravo, uz jsem takhle par blbe navrtanych telat videl 
obecne bych se pri vyberu nekoukal na znacku na hlave ale na to jak kytara hraje a jak ti sedi. ty highway snimace urcite nejsou takova hruza jako tady nekteri pisou, prijdou mi v klidu. jednoho jsem mel dokonce v planu koupit protoze hral naprosto bombasticky tak jak byl
obecne bych se pri vyberu nekoukal na znacku na hlave ale na to jak kytara hraje a jak ti sedi. ty highway snimace urcite nejsou takova hruza jako tady nekteri pisou, prijdou mi v klidu. jednoho jsem mel dokonce v planu koupit protoze hral naprosto bombasticky tak jak byl
-
woro90-1
Menší odchylky se dají doklepat - povolíš struny, povolíš šrouby a klepeš ze strany gumovou paličkou. Když to má správný úhel, dotáhneš šrouby a naladíš.Kinx píše:taky dej bacha aby krk nebyl posunuty moc nalevo nebo napravo, uz jsem takhle par blbe navrtanych telat videl
nejvíce struny G a A zhruba od 10 do 14 pražce
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
A co říkáte třebas na tuto kytaru ?
Vintage V52 Series
Body: American Alder
Neck: One Piece Hard Maple – Bolt-on
Fingerboard: Maple
Scale: 25.5”/ 648mm
Frets: 22 Medium
Neck Inlays: Black Dot
Tuners: Wilkinson® Deluxe WJ55S
Bridge: Wilkinson® WTB intonatable (tři kameny rozdělené na polovinu, takže kompenzace zaručena)
Pickups: Wilkinson® Single Coil x 2
(N) WVTN Alnico (B) WVOB Alnico (ty bych pravděpodobně nahradil Fender 51´Nocaster pickups)
Scratchplate: Black Single Ply
Controls: 1 x Volume/ 1 x Tone/ 3-Way Lever
http://www.youtube.com/watch?v=vw5rdIrg ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=20F7C3ri ... re=related
Vintage V52 Series
Body: American Alder
Neck: One Piece Hard Maple – Bolt-on
Fingerboard: Maple
Scale: 25.5”/ 648mm
Frets: 22 Medium
Neck Inlays: Black Dot
Tuners: Wilkinson® Deluxe WJ55S
Bridge: Wilkinson® WTB intonatable (tři kameny rozdělené na polovinu, takže kompenzace zaručena)
Pickups: Wilkinson® Single Coil x 2
(N) WVTN Alnico (B) WVOB Alnico (ty bych pravděpodobně nahradil Fender 51´Nocaster pickups)
Scratchplate: Black Single Ply
Controls: 1 x Volume/ 1 x Tone/ 3-Way Lever
http://www.youtube.com/watch?v=vw5rdIrg ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=20F7C3ri ... re=related
Naposledy upravil(a) drobekivo dne 31.01.2011 21:34, celkem upraveno 3 x.
6640 Kč,za ty prachy to asi nebude špatný
Naposledy upravil(a) panedge dne 31.01.2011 21:28, celkem upraveno 1 x.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
6apůl v eshopu.