rada s výberem telecastera
Pravidla fóra
rada s výberem telecastera
Ahoj už dlouhou dobu plánuju koupi kytary moje názory se strašně rychle mění ze super stratu na lp atd. LP by se mi líbilo, ale když už bych si nějaký kupovat tak bych chtěl minimálně studio od Gibsona a na to nemám prachy. Tak mě napadlo náký pěkný tele, podle videí na YT se koukal že zvládnou docela vekou porci gainu ano je mi jasný že to není metalová kytara, ale na takoví písničky jako třeba sweet dreams od mansona by se celkem hodila a v nejhoršim můžu vždy vyměnit snímače. Zaujali mě 3 kousky standart http://kytary.cz/fender-standard-telecaster/HN082962/ pak clasic http://kytary.cz/fender-fender-classic- ... /HN083110/ a nakonec highway1 http://kytary.cz/fender-highway-1-telec ... /HN088892/ je mi asi jasný že nejlepší znich bude ten highway, ale zajímalo by mě jestli jsou mezi nima nák extra velký rozdíly nejvíc se mi vzhledově líbí ten clasic, dále by mě zajímalo jak je to s ladením oktáv jestli vidím dobře tak ten jeden kámen je pro 2 struny nedělá to problémy? Potom by ještě zajíma tónová clona je pro oba snímče nebo jen pro jeden?
a to je tak asi vše
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: rada s výberem telecastera
s tím H1 bych zas tak jistý nebyl. Zpracováním mi rozhodně nepřišel špatný, ovšem podle mně ho naprosto zabíjejí snímače - v porovnání s USA, USA Deluxe ale i obyčejným mexikem naprostá hrůza. Kytara to byla poměrně slušná, ale v tom stock provedení bych se s tím příliš neobtěžoval existovat
Classic a Standart se budou hlavně lišit pocitově díky odlišnému rádiusu hmatníku - to si chce vyzkoušet. Pokud správně koukám, standart bude mít "plošší", zato Classic více zakulacený hmatník. Taky záleží na tom, jestli ti více vyhovují palisandrové, nebo javorové hmatníky.
JÁ osobně bych si kvůli hmatníku vybral spíše Standart, palisandrem mi ale více vyhovuje classic. Případně H1 z bazaru s jinými snímači, nebo rovnou dokoupit nějakou sadu na krámě
Classic a Standart se budou hlavně lišit pocitově díky odlišnému rádiusu hmatníku - to si chce vyzkoušet. Pokud správně koukám, standart bude mít "plošší", zato Classic více zakulacený hmatník. Taky záleží na tom, jestli ti více vyhovují palisandrové, nebo javorové hmatníky.
JÁ osobně bych si kvůli hmatníku vybral spíše Standart, palisandrem mi ale více vyhovuje classic. Případně H1 z bazaru s jinými snímači, nebo rovnou dokoupit nějakou sadu na krámě
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
woro90-1
Jsem přesvědčen, že Sweet Dreams hraje J5 na tele s dvěma HB.
Takže, abych si to ujasnil H1 ano ale s jinejma snímačema. Takže já to vidim nejspíše na classica přece je o 3k levnější ještě by mě zajímalo jak je to s těma kamena v cobyle nedělá to při ladění oktáv problém?Dark Axel píše:s tím H1 bych zas tak jistý nebyl. Zpracováním mi rozhodně nepřišel špatný, ovšem podle mně ho naprosto zabíjejí snímače - v porovnání s USA, USA Deluxe ale i obyčejným mexikem naprostá hrůza. Kytara to byla poměrně slušná, ale v tom stock provedení bych se s tím příliš neobtěžoval existovat
Jo J5 hraje sweet dream na 2H ale když trochu víc vohulim combo tak to se singlama určitě taky pujde
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
Já bych šel do Mexika a ušetřený prachy bych vrazil do snímačů - třeba Nocastery hrajou fantasticky. Qwerovo tele (mexiko s Nocastery) je zvukově na stejné úrovni jako můj strat, a to stálo polovinu peněz.mlíko píše: Takže, abych si to ujasnil H1 ano ale s jinejma snímačema. Takže já to vidim nejspíše na classica přece je o 3k levnější ještě by mě zajímalo jak je to s těma kamena v cobyle nedělá to při ladění oktáv problém?
Jo J5 hraje sweet dream na 2H ale když trochu víc vohulim combo tak to se singlama určitě taky pujde
Ke kamenům. Já to tak mám. Je to trochu kompromis v ladění, to je jasné. Ale zase to tak strašně nehrotím. Rovná se jsem napůl hluchej.
-
woro90-1
Jak myslíš. Pokud si umíš stánout tónovku a nastavit korekce tak, aby to neznělo hnusně, a nebudeš do toho cpát tolik gainu aby ti vadil brum, pořiď si klasické tele. Ty kameny vyhovovaly generacím, ale původně s opředeným G. S holým to možná bude nepříjemné. Záleží na tom, jak vysoko po hmatníku polezeš. Jinak dělají se i plně nastavitelné a pevně kompenzované třísedlové.mlíko píše:Takže, abych si to ujasnil H1 ano ale s jinejma snímačema. Takže já to vidim nejspíše na classica přece je o 3k levnější ještě by mě zajímalo jak je to s těma kamena v cobyle nedělá to při ladění oktáv problém?
Mě se hodně líbí Fender Baja Telecaster MIM. Je to kytara s prvky jak vintage telecastera, tak i s prvky modernějšími - tělo jasan, krk má spíš tlustější s profilem soft V, pražce jsou moderní medium jumbo, radius krku 9,5 palce, takže opět spíš moderna.
Kytara je osazena prý fantastickými snímači, které asi není třeba měnit, aby to hrálo naprosto skvěle (čemuž se u Telecasteru Mexiko Standard nevyhneš, protože ta kytara se stock snímači hraje prostě nic moc), naprostá většina lidí je s těmi snímači spokojena, jsou to Custom Shop designed snímače Twisted Telecaster a Broadcaster, kvalitativně budou hodně vysoko (pokud to u Fender zase někdo neošulil a nezačal tam cpát něco jiného, tak jak je to u Fendera bohužel trochu ve zvyku u tohoto typu nástrojů).
Na kytaře je přepínač se 4 polohami a dokonce můžeš volit mezi "out of phase" a "in phase" zvuky pomocí push-pull potenciometru, čili kytara nabídne nespočet barev, ze kterých si každý telecasterovský nadšenec jistě vybere. Trochu blbé je to, že má tenhle nástroj vintage kobylku se 3 nekompenzovanýma kamenama, to lze ale vyřešit koupí kamenů kompenzovaných, což velký vítr v peněžence neudělá a problém s laděním bude pak minimální.
Baja Telecaster designoval nějaký builder Custom Shopu a kytara je to prý velmi povedená, co jsem vyčetl na zahraničních forech, tak ji mnozí považují za nejlepší Telecaster od Fendera v poměru cena/užitná hodnota, někteří dokonce prodávali své American Vintage a Deluxe Telecastery a nechávali si tu Baja. Problém je spíš v tom, co chceš hrát - je to klasické tele a nějaké ultramoderní zvuky ti z toho asi nepolezou, z tvého výběru ale na "tenhle typ hraní" není ani jedna, takže s tím Baja Telecasterem nejsem nějak mimo pokud vážně přemýšlíš právě nad Standardem a nebo nad Classicem.
Kytara je osazena prý fantastickými snímači, které asi není třeba měnit, aby to hrálo naprosto skvěle (čemuž se u Telecasteru Mexiko Standard nevyhneš, protože ta kytara se stock snímači hraje prostě nic moc), naprostá většina lidí je s těmi snímači spokojena, jsou to Custom Shop designed snímače Twisted Telecaster a Broadcaster, kvalitativně budou hodně vysoko (pokud to u Fender zase někdo neošulil a nezačal tam cpát něco jiného, tak jak je to u Fendera bohužel trochu ve zvyku u tohoto typu nástrojů).
Na kytaře je přepínač se 4 polohami a dokonce můžeš volit mezi "out of phase" a "in phase" zvuky pomocí push-pull potenciometru, čili kytara nabídne nespočet barev, ze kterých si každý telecasterovský nadšenec jistě vybere. Trochu blbé je to, že má tenhle nástroj vintage kobylku se 3 nekompenzovanýma kamenama, to lze ale vyřešit koupí kamenů kompenzovaných, což velký vítr v peněžence neudělá a problém s laděním bude pak minimální.
Baja Telecaster designoval nějaký builder Custom Shopu a kytara je to prý velmi povedená, co jsem vyčetl na zahraničních forech, tak ji mnozí považují za nejlepší Telecaster od Fendera v poměru cena/užitná hodnota, někteří dokonce prodávali své American Vintage a Deluxe Telecastery a nechávali si tu Baja. Problém je spíš v tom, co chceš hrát - je to klasické tele a nějaké ultramoderní zvuky ti z toho asi nepolezou, z tvého výběru ale na "tenhle typ hraní" není ani jedna, takže s tím Baja Telecasterem nejsem nějak mimo pokud vážně přemýšlíš právě nad Standardem a nebo nad Classicem.
Dík dost zajímava kytara akorát kde se k ní v čechách dostat?qwer píše:Mě se hodně líbí Fender Baja Telecaster MIM. Je to kytara s prvky jak vintage telecastera, tak i s prvky modernějšími - tělo jasan, krk má spíš tlustější s profilem soft V, pražce jsou moderní medium jumbo, radius krku 9,5 palce, takže opět spíš moderna.
mlíko píše:
Dík dost zajímava kytara akorát kde se k ní v čechách dostat?
Mají ji skladem v hudebninách u Loun u Prahy za 16,2 t.
Idyž já nevimm jestli by se mi ten baja tele vyplatil protože ty snímače budu 100% měnit pokud budu kupovat standarta nebo classica ke kobylce nákej bezbrumovej (možná 2 cívkovej) a ke krk to ještě nevim
Tak pokud budeš měnit ty singly za humbuckery velikosti singlu, tak by ta Baja byla asi opravdu zbytečná koupě. Možná bych se v tvém případě zaměřil na Fender Telecaster Deluxe 72, což je takové pseudotele s humbáčema. Na bazaru je jistě sehnatelná v podobné cenové relaci jako ty telata, na které jsi dával odkaz. Sám možná budu možná tohle tele prodávat pokud se z toho nevyspím, když SZ.
Ono když nacpeš humbucker velikosti singlu do té klasické telecasterovské kobylky, tak to stejně nikdy jako klasický humbucker hrát nebude. Navíc se s tím váže i alchimie v podobě dobře zvolených potenciometrů k takovému snímači, popř. i sladění těchto potenciometrů se snímačem krkovým. Pokud bys chtěl válet pouze a jen na kobylkáč, tak by pro tebe mohlo být zajímavé udělat něco ve stylu Esquiere a na kobylkáči udělat rozpínání cívek a třeba ještě k tomu i cívky paralelně a seriově, na jedné kytaře jsem to tak jednomu klukovi dělal a ty kombinace cívek přepínal klasicky pomocí třícestného tele přepínače, bylo to docela zajímavé
Ono když nacpeš humbucker velikosti singlu do té klasické telecasterovské kobylky, tak to stejně nikdy jako klasický humbucker hrát nebude. Navíc se s tím váže i alchimie v podobě dobře zvolených potenciometrů k takovému snímači, popř. i sladění těchto potenciometrů se snímačem krkovým. Pokud bys chtěl válet pouze a jen na kobylkáč, tak by pro tebe mohlo být zajímavé udělat něco ve stylu Esquiere a na kobylkáči udělat rozpínání cívek a třeba ještě k tomu i cívky paralelně a seriově, na jedné kytaře jsem to tak jednomu klukovi dělal a ty kombinace cívek přepínal klasicky pomocí třícestného tele přepínače, bylo to docela zajímavé
Tak kdybych tam dal mini humbacker tak bych ho asi nechal dát rozpínací a ty chci dát i na corta EMG pa2 akorá nevím jak to mám udělat
ale nejspíš pudu do toho classika 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
pokud si kytaru nechavas (cort 6) tak bych si koupil tele se singlama..
u Classica budeš mít trochu problém s nekompenzovanými kameny na kobylce (což jde za 500-1000 Kč řešit), může ti ale vadit více kulatý hmatník a taky úzké vintage pražce. Je to spíše vintage kytara, v tvém případě vych šel radši do Standarda.
ok já si je skusim obě a jednu z nich si koupim dám tam bezbrumoví fendrovský snímače a asi EMG PA2 nevíte jestli to potřebuje baterku?
Jo corta si nechám určitě toho nahradí až náky ESPčko
:D:D:D
Jo corta si nechám určitě toho nahradí až náky ESPčko
Určitě vyzkoušej obě. S tím vintage radiusem je problém akorát v tom, že při pořádném vytahování struny začneš dřít o pražce, ta kytara chce většinou o chlup větší dohmat než kytara s moderním rádiusem. Je to ale taky samozřejmě otázka zvyku a preferencí.mlíko píše:ok já si je skusim obě a jednu z nich si koupim dám tam bezbrumoví fendrovský snímače a asi EMG PA2 nevíte jestli to potřebuje baterku?
Jo corta si nechám určitě toho nahradí až náky ESPčko:D:D:D
Fenderovské snímače (jak Vintage Noiseless, tak SCN, popř. nové N3) mají napodobovat zvuk singlu a nejsou v tom dle mého názoru tak dobré jako např. Dimarzio Area, takže tady podle mě cesta nevede pokud chceš z těch snímačů dostat spíš kulatější zvuk alá humbucker. Zaměřil bych se na produkci Dimarzio, jejich snímače humbucker velikosti singlu jsou podle mě hodně vychytané, osobně je určitě preferuji i nad Seymour Duncan, jediný problém je jejich katastrofální dostupnost na českém trhu. Nicméně mám zkušenosti např. s typy Chopper, Fast track, Pro track, Tonezone a ty dávaly Seymourovským Vintage rails nebo Little 59 docela na zadek, Fender nic podobného ani nevyrábí, takže tam srovnání možné není.
Tak ty snímače si ještě promyslim stejně bych je asi koupil na EBAY a ještě ten booster od EMG PA2 http://emgpickups.com/products/index/135/142/4 nevíš jestli nepotřebuje baterku?qwer píše:Určitě vyzkoušej obě. S tím vintage radiusem je problém akorát v tom, že při pořádném vytahování struny začneš dřít o pražce, ta kytara chce většinou o chlup větší dohmat než kytara s moderním rádiusem. Je to ale taky samozřejmě otázka zvyku a preferencí.mlíko píše:ok já si je skusim obě a jednu z nich si koupim dám tam bezbrumoví fendrovský snímače a asi EMG PA2 nevíte jestli to potřebuje baterku?
Jo corta si nechám určitě toho nahradí až náky ESPčko:D:D:D
Fenderovské snímače (jak Vintage Noiseless, tak SCN, popř. nové N3) mají napodobovat zvuk singlu a nejsou v tom dle mého názoru tak dobré jako např. Dimarzio Area, takže tady podle mě cesta nevede pokud chceš z těch snímačů dostat spíš kulatější zvuk alá humbucker. Zaměřil bych se na produkci Dimarzio, jejich snímače humbucker velikosti singlu jsou podle mě hodně vychytané, osobně je určitě preferuji i nad Seymour Duncan, jediný problém je jejich katastrofální dostupnost na českém trhu. Nicméně mám zkušenosti např. s typy Chopper, Fast track, Pro track, Tonezone a ty dávaly Seymourovským Vintage rails nebo Little 59 docela na zadek, Fender nic podobného ani nevyrábí, takže tam srovnání možné není.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Potřebuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tady v těch boosterech se nevyznám, teď jsem ale kupoval Fender E. Clapton Booster pro známého a je tam potřeba baterie 9V. U EMG to taky jistě nepojede bez štávy, pravděpodobně to taky bude chtít 9V baterii, ale na 100% ti to neřeknu. Osobně bych si to do kytary necpal a koupil si místo toho radši booster krabičku...
OK tak vám moc děkuji skusim se ještě tenhle tejden dopravit do prahy a kouknout na ně
A jedna otázka mimo když bych chtěl dát na corta PA2 tak budu potřebovat 2. baterku nabo to píchnu na tu co tam je?