Technika zpěvu - pomoc prosím

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
woro90-1

Re: Technika zpěvu - pomoc prosím

Příspěvek od woro90-1 »

Jo, recht, zpíváš pěkně, jen máš trochu stažený krk. Možná zkus trochu přidat na dechu (ale jen lehce) a zpívat trošičku víc nahlas, a přitom do toho dostat stejný výraz. On totiž ten šeptavý tón není zrovna dvakrát zdravý, když se ho dosahuje opravdu šeptáním. Nejsem žádný zpěvák a nikdy jsem k nikomu nehodil, takže nevím jak to popsat, ale zkus ten krk uvolnit a ten šeptavý tón z toho dostat spíš tím, že budeš mít hlasivky uvolněné a v nejtišších pasážích je ten vzduch pořádně nerozezní, místo abys je škrtila. Zní to rošku jinak, ale když se ještě naučíš to vrčení hlasivek málo zásobených vzduchem tak, aby se ti ozvalo s uvolěným krkem, ozve se to stejně a bude to lepší. Poznáš to podle toho, že ucítíš rezonanci hrudníku (aspoň já to tak cítím, ale mám poměrně hluboký hlas a nemám na hrudníku nic, co by ho tlumilo :D ). Školení zpěváci, tušíte co se tím snažím říct a dokázali byste to, prosím, přeložit nějak srozumitelně?
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

a nemáš něco bez doprovodu popř něco aspoň s jemnějším doprovodem? neslyším úplně všechny detaily, tak se to hůř nějak hodnotí.

někde to zní, že na ten krk fakt tlačíš, plus mi připadá, že máš málo vzduchu. což by teoreticky spolu souviselo.

projdi si tu thready o dýchání a popřemýšlej nad tím.

s tím hlavovým zpěvem jsem už psala, je dobrý ho umět, neobejdeš se bez toho. ale jestli chceš zpívat popinu popř rokec, tak hlavně hrudí.

propátrávala jsem tytubu, abych ti našla aspoň něco orientačního a skončila jsem zas u Manningovy školy. Mrkni na to, třeba ti to nějak pomůže. A fakt změň učitelku Byla by škoda plně nevyužít takhle pěknej hlas.

http://www.youtube.com/watch?v=OjDTb5sx ... ure=relmfu

s rezonancí v hrudníku má woro pravdu. dej si při zpěvu na hrudník nad prsa ruku. správně bys měla cítit jemný vibrace.

a mimochodem, tady pro pana chytrýho nbs a jeho termity rozdíl mezi falzetem a hlavovým ,))

http://www.youtube.com/watch?v=Jtcp6yBb ... ure=relmfu
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

AlliAnn píše: a mimochodem, tady pro pana chytrýho nbs a jeho termity rozdíl mezi falzetem a hlavovým ,))
Hele Mařka, já vim jakej je mezi tim rozdíl, jenom sem viděl někoho ty termíny motat, proto sem narážel na to, jesli to učitelka nemyslí takhle... Jsi špatnej a zlej člověk ! :shock: :lol:
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

Hele Mařka, já vim jakej je mezi tim rozdíl, jenom sem viděl někoho ty termíny motat, proto sem narážel na to, jesli to učitelka nemyslí takhle... Jsi špatnej a zlej člověk ! :shock: :lol:
však já nic, já muzikant :lol:
jarji

Příspěvek od jarji »

s rezonancí v hrudníku má woro pravdu. dej si při zpěvu na hrudník nad prsa ruku. správně bys měla cítit jemný vibrace.
Práve som sa chystal o tomto založiť topic. Doteraz mi to absolutne nešlo. Som rád že som v niečom pokročil. Dik za rady ;)
Carpe Diem
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

Práve som sa chystal o tomto založiť topic. Doteraz mi to absolutne nešlo. Som rád že som v niečom pokročil. Dik za rady ;)
rádi pomůžeme :) akorát se to tu zvrhlo v lehce punkovou poradnu :D
missk

Příspěvek od missk »

Děkuju moc za Vaše rady,akorat se mnou je to težký.:(Jsou někde i místa kde zpívám správně?Nevím jak mám zpívat hrudí,abych tam nezapojovala krk.:(Ve vejškách si už vůbec nevím rady.Tam to mám hodně přiškrcený mně přijde a když to zazpívám fistolí,tak to nezní moc dobře.:(
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

missk píše:Děkuju moc za Vaše rady,akorat se mnou je to težký.:(Jsou někde i místa kde zpívám správně?Nevím jak mám zpívat hrudí,abych tam nezapojovala krk.:(Ve vejškách si už vůbec nevím rady.Tam to mám hodně přiškrcený mně přijde a když to zazpívám fistolí,tak to nezní moc dobře.:(
Miss, drahoušku, to není tak, že klikneš a rozjedeš to správně. nevedeš si nijak špatně, chce to jen cvičit. Představ si, že by ses léta pohybovala jen velmi málo, maraton asi hned neutáhneš, ale to neznamená, že z tebe nemůže bejt nakonec běžecká hvězda. Koukej cvičit - dech, posilování hlasivek. Jak se ti budou zpevňovat hlasivky, krk ti sám pustí, protože nebudeš mít automaticky potřebu tlačit. Jestli nemáš podle čeho cvičit, nějaká cvika ti pošlu. Hlavně nezoufej. Vytrénovat tělo trvá dlouho, ale opravdu dlouho. Platí to pro celý tělo, i pro hlasivky.
puntulka

Příspěvek od puntulka »

Zdravím,

jako děvče školou povinné jsem chodila na hodiny zpěvu do umělecké školy a zpívat bránicí mi od té doby přijde neuvěřitelně přirozené. Když mám teď jen tak békat u ohně, dělá mi i po těch letech problémy zpívat "normálně" bez bránice. :)

Chodila jsem asi 2 roky, jestli si to dobře pamatuji a techniku jsem se naučila během pár měsíců. (Ikdyž je fakt, že můj učitel zpěvu byl vážně dobrý zpěvák a operní pěvec!) Možná by bylo mnohem lepší než pročítání nějaké teorie obětovat nějaké ty peníze a přihlásit se do hudebky nebo najít v okolí nějakou učitelku zpěvu, která by byla ochotna dávat volné hodiny. Věřím tomu, že by takový koníček podpořili i rodiče, když se jim to dobře vyloží. :) Já za sebe bych v tom dceru určitě podpořila.

Pěkný večer všem zpěvákům
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

puntulka píše:Zdravím,

jako děvče školou povinné jsem chodila na hodiny zpěvu do umělecké školy a zpívat bránicí mi od té doby přijde neuvěřitelně přirozené. Když mám teď jen tak békat u ohně, dělá mi i po těch letech problémy zpívat "normálně" bez bránice. :)

Chodila jsem asi 2 roky, jestli si to dobře pamatuji a techniku jsem se naučila během pár měsíců. (Ikdyž je fakt, že můj učitel zpěvu byl vážně dobrý zpěvák a operní pěvec!) Možná by bylo mnohem lepší než pročítání nějaké teorie obětovat nějaké ty peníze a přihlásit se do hudebky nebo najít v okolí nějakou učitelku zpěvu, která by byla ochotna dávat volné hodiny. Věřím tomu, že by takový koníček podpořili i rodiče, když se jim to dobře vyloží. :) Já za sebe bych v tom dceru určitě podpořila.

Pěkný večer všem zpěvákům
prosímtě proč vůbec zpíváš bez bránice, když jen tak bekáš u ohně?
flower-go

Příspěvek od flower-go »

AlliAnn píše:
missk píše:Děkuju moc za Vaše rady,akorat se mnou je to težký.:(Jsou někde i místa kde zpívám správně?Nevím jak mám zpívat hrudí,abych tam nezapojovala krk.:(Ve vejškách si už vůbec nevím rady.Tam to mám hodně přiškrcený mně přijde a když to zazpívám fistolí,tak to nezní moc dobře.:(
Miss, drahoušku, to není tak, že klikneš a rozjedeš to správně. nevedeš si nijak špatně, chce to jen cvičit. Představ si, že by ses léta pohybovala jen velmi málo, maraton asi hned neutáhneš, ale to neznamená, že z tebe nemůže bejt nakonec běžecká hvězda. Koukej cvičit - dech, posilování hlasivek. Jak se ti budou zpevňovat hlasivky, krk ti sám pustí, protože nebudeš mít automaticky potřebu tlačit. Jestli nemáš podle čeho cvičit, nějaká cvika ti pošlu. Hlavně nezoufej. Vytrénovat tělo trvá dlouho, ale opravdu dlouho. Platí to pro celý tělo, i pro hlasivky.
Mám asi podobný problém jako missk, nezpívám sice rock, ale většinou spíš nějaký normál kytarovky, ale vůbec mě není slyšet, navíc mám pak problémy i s intonací, jak to škrtím a zpívám nejistě a potichu. Snažím se to nějak zlepšit, ale jak cvičit na bránici taky nevím, myslíš, že bys mi mohla ty cvika taky poslat ? :)
Slayertplsko

Příspěvek od Slayertplsko »

Asi ti pomote si precitat aj toto:
http://books.google.sk/books?id=QBaTYx2 ... e&q&f=true

Da sa to stiahnut odtial.
weppyk

Příspěvek od weppyk »

Když tady čtu ty problémy s hlasem, intonací apod. tak si vzpomínám na sebe před nějakým časem, a to nemluvě o tom jak mi několik krát odešel hlas. Přibližně během necelého roku jsem si vypracoval hlas tak, že nejen že mi přestal zpívat falešně, zlepšila se kvalita, ale také jsem přestal být každou chvíli nemocen s hrdlem :). Začal jsem trénovat podle jedné špičkové online školy singing succes. Odkaz se dá najít na http://videoskoly.cz .
Ty jednotlivá cvičení jsou docelá zábavná a vtipná.
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“