Repro v 2x12 bedne

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro v 2x12 bedne

Příspěvek od Scorstin »

Caute, chcem sa spytat cosi.

Mam bednu 2x12 s V30 60w repro, 16 Ohm kazdy, zapojene tak ze cela bedna ma 8Ohm (paralel? :) nerobil som to ja, v tychto veciach som blby)
Ako som tu vycital, tak by nebol problem zapojit tam namiesto jedneho V30 napriklad G12T 75 alebo Classic Lead 80, mam pravdu? Musia byt ale tiez 16Ohm alebo nie?

No a dalsia vec, mate s tymto niekto skusenosti? Tie V30 mi na metalovejsom skresleni (vlastne aj na nizsom, taky normal rokec asi) zneju dost neprijemne, v stredovych polohach mi cosi pili usi, mozno to zasahuje trosku aj do takych neprijemnych vysok. Je to akoby nepekne skreslenie repraku v stredoch alebo co. Prejavuje sa to ked si bednu nasmerujem na seba, ked je normalne na podlahe a hra mi 'do noh' tak to nevnimam. Efekt sa ciastocne vytrati ked stiahnem stredy hodne dole, co zase kazi zvuk celkom. Skusal som to aj na bedni ESH 4x12 s V30 a efekt bol podobny, naopak na bedni Marshall 1960cosi (neviem ake su v nej v reali repro,musim zistit) sa mi zvuk pacil viac, mal sice menej 'tela' ale ten neprijemny efekt pri skresleni tam nebol, takze to cele posobilo jemnejsie a menej ostro. Tak mi napadlo skombinovat V30 a ten G12T alebo co tam je, pripadne mi byvaly majitel hlavy hovoril ze dobre hrala v kombinacii V30 a Lead 80. Skusali ste nieco taketo? Mohlo by to fungovat?

Diky :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Záleží, co máš za zesák. Mě by třeba V30 s mojim marshallem uřízly hlavu :) Ten marshall box měl nespíš G12T75, ten se k marhalloidním zesilovačům hodí (pro mé ucho spolu s greenbackem asi nejvíc). Jeho kombinaci s V30 dost lidí doporučuje. Já bych ale spíš vyzkoušel kombinaci s G12H30. Zkoušel to tady tuším Kubog. Hlavní výhoda je podle mě v tom, že jak V30 tak G12H jsou 100dB a tak ten V30 Háčko nepřeřve a vliv Háčka bude víc slyšet. Ten G12T75 by se asi víc ztrácel, má "jenom" 97dB a to už je docela rozdíl.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Abys měl 8ohm, musí být oba 16ohm.
V30 sama o sobě nezní bůhvíjak příjemně, ale zase se umí prosadit. Kombinace s G75T je klasika a používá jí dost lidí. Neměl bych strach, že by G75T nešla slyšet. S Greenbackem je to taky dobrá kombinace.
Dost záleží i na stáří té V30, v 4x12 boxu mám 2 kousky z 91´ a ty jsou perfektně vyhrané a netrpí tím jevem “uříznu ti hlavu“. Do 2x12 jsem dával nové 16ohm a ty byly až nepříjemně ostré a ono to chvilku trvá, než se rozehrají.
Ještě napiš co máš za hlavu.
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

O tom ake su stare repro neviem, bednu som kupil od cloveka pred casom, ktory ju pouzival nejaku dobu, ale neviem nic presne...
Hlavu mam Dord dvojkanal, cisty Dord klasika a skresleny asi nieco medzi Englom a Marshallom podla vacsiny ludi :) Podla vyrobcu to mal byt Engl Blackmore kopia, neviem, som druhy majitel a toto info mam od povodneho majitela, ale podla mna to uplne ako Blackmore nehra (co som skusal Wohmov kedysi). Kazdopadne nieco v rozsahu Engl-Marshall, nieje to recto ani nieco ine s cim som sa stretol.
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

A co kombinacia s celestion g12h 30 ? co som tak cital tak ludia ich casto kombinuju s v30 alebo inymi. Na youtube su nejake videa ale z toho clovek zas tak moc nezisti. Mate niekto skusenosti s roznymi tymito kombinaciami repro (V30 a g12t, g12h, lead80)?

Najlepsie by bolo asi skocit si do obchodu a nakupit zopar reprakov a poskusat to priamo, ale na to nemam prachy, preto sa pytam na skusenosti. Rozmyslal som skor nad vymenou cez bazar jedna k jednej.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Zkus přečíst to, co jsem napsal. Napiš kubogovi, ten si kombinaci s G12H30 dost vychvaloval.
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Latam píše:Zkus přečíst to, co jsem napsal. Napiš kubogovi, ten si kombinaci s G12H30 dost vychvaloval.
Cital som co si napisal :)

Len som myslel ze by sem mohli prispiet aj dalsi ludia svojimi nazormi a vyvinula by sa z toho diskusia, napriklad...urcite tu na fore musi byt viac ludi co nieco take riesili, takze by mohli prist so svojim riesenim problemu a porozpravali by sme sa o tom, ked uz to nemozme priamo vyskusat :)

Kazdopadne, dakujem za nazory, ja skusim toho kuboga este. Medzitym, poprosim o dalsie nazory/skusenosti, ak sa vyskytnu...

Doplnok k popisu mojho zosiku (nejako som to zabudol dopisat, riesil som dve veci naraz):
ma 50w, 6l6, mono/stereo vystup, prepinatelny 4,8,16Ohm, a neviem co dalsie by mohlo byt relevantne k tejto teme...
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

What a twist! Skumal som to v skusobni dalej a zistil som ze ta bedna marshall ma v sebe v30 tiez, a podla majitela su zapojene tak ako to normalne byva v tych bedniach od vyroby. Skusil som svoju hlavu zapojit do 16 Ohm vstupu a hralo to takmer identicky ako s mojou 2x12kou 8Ohm. Mam pocit ze ked som ju skusal predtym tak som hlavu zapajal do 4Ohm vstupu na boxe, mohlo to mat taky vplyv na zvuk ze sa mi zdalo ze to hra inac/lepsie ako bedna s v30? Alebo to bolo proste placebo? Teraz som nemal dostatok casu porovnat to v 16 a 4 Ohmoch.

Dalsia moznost je ze som zle nastavil zataz na hlave voci boxu, mohlo by to ovplyvnit zvuk?

Viete mi niekto vysvetlit ako su zapajane repro v bedniach 4x12 marshall 1960? su tam myslim 4x 16 ohmove repro a su z toho urobene dva vstupy, obidva mono, jeden ma 16 a druhy 4 Ohmy. Ma to nejaky vyraznejsi vplyv na vysledny zvuk bedne?

dakujem :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zapojeni nema velky vliv na zvuk. Muze to ovlivnovat mnozstvi basu, ale ten rozdil je tezko postrehnutelnej.
Impedance mismatch muze menit zvuk vyrazneji a predevsim u lampovyho zesilovace muze zpusobit zniceni elektronek a pripadne i vystupniho trafa.

Pokud mas aspon nejakou cash, doporucuju koupit poradnej box, se zvukem to udela divy :) Na bazaru je ted ENGL E212VH Pro za 10 tisic.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Hm, tak drahsia bedna asi urobi dost, ja mam homemade vec, ale zda sa mi byt zase celkom kvalitna. Rozmerovo je podla horizontalnej mesa recto, ale takych je asi hodne. Steny okrem prednej a zadnej casti ma z celkom hrubeho masivu, su silnejsie ako bezne na boxoch, cca 3 cm, moze to mat nejaky negativny vplyv? Ale co som tak ja postrehol oproti kamaratovej rockwell 2x12 ta moja ma asi trochu pevnejsie spodky a tlaci viac, co nieje na skodu.
Anyway, ten efekt s ujacanymi V30 som sledoval aj pri zapojeni do 4x12 ESHboxu, co je relativne kvalitna vec uz ak tomu spravne rozumiem. Zvuk oproti mojej bedni sa fakt moc nezmenil, tie neprijemnejsie frekvencie co pilia usi tam zostali. Asi to bude problem zosiku, kdesi som cital ze Zemanove kopie Englu su menej uhladene a akoby 'agresivnejsie'. Co mne zrovna nevyhovuje, hram sice vacsinou rock/metal, ale mam radsej okruhlejsi zvuk a menej 'in your face'. Presence si pritom stahujem skoro uplne dole a treble tiez, nech nas to v skusobni nezabije :D
No keby som mal money tak urcite skusim nejaky ten profi box, ale nemam moc nazvys. Preto pre mna prichadza do uvahy skor vymena repra a pokusy tymto smerom. Idealne by bolo vyskusat, ale u nas v skusobni kazdy fici cez V30 :roll: Tak mi napadlo, myslite ze by bol problem skocit si do audioteku tu v brne so svojim zosikom a gitarou a skusit si boxy? repraky samotne tam tusim nepredavaju.

ALEBO, este lepsie, je tu na fore niekto z Brna kto pouziva v boxe kombinaciu V30 s niecim, pripadne box celkove osadeny niecim inym ako V30? Rad by som to chcel vyskusat s mojou hlavou, samozrejme za primeranu kompenzaciu alebo protisluzbu. Ozvite sa mi pliz!
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Jsem z Hodonína a mám 2 greenbacky v otevřené bedně a 2 G12T75 v hluboké zavřené bedně.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Máš na mysli 2x12 nebo je ti to jedno? Já mám kombinaci V30 a Greebacků v 4x12. Klidně napiš, jestli si to chceš ozkoušet.
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

ono je to vpodstate jedno ci 2x12 alebo 4x12, aspon priblizne ten zvuk nebude moc iny v dvoch alebo styroch repro. Aspon co posudzujem podla pokusov v skusobni s mojou bednou a 1960 a ESH 4x12, znelo to celkom podobne :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Scorstin píše:Presence si pritom stahujem skoro uplne dole a treble tiez, nech nas to v skusobni nezabije :D
No v tom pripade to opravdu moc povedena kopie neni :) Je fakt, ze u ENGLu malokdo dava Presence vic jak na pulku (pokud nema treba stazeny treble), ale se vsim na 12 hodinach zatim kazdy ENGL, se kterym jsem mel tu cest, hral dobre.
Scorstin píše:Tak mi napadlo, myslite ze by bol problem skocit si do audioteku tu v brne so svojim zosikom a gitarou a skusit si boxy? repraky samotne tam tusim nepredavaju.
Podle me s tim nebude problem, ale sel bych se tam napred domluvit. Ted jsou tam fakt v pohode lidi ;)
Scorstin píše:ALEBO, este lepsie, je tu na fore niekto z Brna kto pouziva v boxe kombinaciu V30 s niecim, pripadne box celkove osadeny niecim inym ako V30? Rad by som to chcel vyskusat s mojou hlavou, samozrejme za primeranu kompenzaciu alebo protisluzbu. Ozvite sa mi pliz!
Nas druhej kytarista ma ted Peavey 412JS (Jensen repraky), ale to by se ti stejne blbe shanelo, pokud bys nekoupil primo tu jeho bednu, takze ti to asi moc nerekne.
Somnus Aeternus
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Nuz, verna kopia to nieje :) aj byvaly majitel vravel ze sice to mala byt akoze kopia Englu ale hra to skor ako hybrid medzi Englom a Marshallom. Ale nehra to zle kazdopadne, clean je podla mna lepsi ako napr na Engl screamer co som mal tu cest (je to nejaky fender-clean), a drive to ma taky farebnejsi zase, menej ucesany ale zivsi akoby. Tie Engly su trochu take 'chladne', aj ked mne sa to na nich prave paci.

Ked som hlavu kupoval tak som ju skusal na povodneho majitela boxe 2x12 ktory mal V30 a classic lead 80, predat ju ale nechcel. Hralo to na nej super, ale nemal som moc casu skusat to. Po prichode domov a zapojeni do celo-V30bedne som bol trochu sklamany z upadku zvuku. Vzdy je ale mozne ze to bol len nejaky placebo efekt zase, nadsenie z novej hlavy a nasledne vytriezvenie. Musim to vyskusat s inymi repro a pripadne aj boxmi, aby som vedel ci to pilenie usi pri skresleni je problem zosiku komplexne, alebo len toho ze sa nezhodne s v30. Potom dam vediet :D
(podla mna to ale robi z velkej casti ta V30, ten neprijemny charakter u nej pocujem fakt casto aj u inych aparatov/gitaristov, len ide o to nakolko je vyrazny v pomere k zvysku zvuku. Napriklad Laney TT to celkom uspesne maskuje az kym ju nevytocis na vysoky gain, potom je to prakticky to iste co u mna v pileni usi. V30 su asi proste take...niekomu to ale nevadi zjavne, alebo to nevnima tak tragicky)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A na jinym boxu s V30 jsi to zkousel?
Somnus Aeternus
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

jj, okrem toho mojho aj na ESH 4xV30, marshall 1960 900 4xV30, a teraz nedavno aj na Rockwell 2xV30, vsade vpodstate rovnaky efekt...

inac zrovna som sa vratil zo skusobne kde sme nahravali gitaru do jednej kapely, a teda po nejakej dobe umorneho tweakovania sme nasli zvuk ktory bol znesitelny pre crunch, aj ked stale nic moc, ale v mixe s ostatnymi nastrojmi znel o triedu lepsie, fakt som sa divil. akordy, vyhravky pekne juicy a neubzukane, a nebyt mojich blbych ruk tak je to perfektne :) a to aj za cenu jemneho Vecka v equalizeri. Ale 'nazivo' mi to usi stale trhalo dost...mozno som len precitlively...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Scorstin píše:jj, okrem toho mojho aj na ESH 4xV30, marshall 1960 900 4xV30, a teraz nedavno aj na Rockwell 2xV30, vsade vpodstate rovnaky efekt...

inac zrovna som sa vratil zo skusobne kde sme nahravali gitaru do jednej kapely, a teda po nejakej dobe umorneho tweakovania sme nasli zvuk ktory bol znesitelny pre crunch, aj ked stale nic moc, ale v mixe s ostatnymi nastrojmi znel o triedu lepsie, fakt som sa divil. akordy, vyhravky pekne juicy a neubzukane, a nebyt mojich blbych ruk tak je to perfektne :) a to aj za cenu jemneho Vecka v equalizeri. Ale 'nazivo' mi to usi stale trhalo dost...mozno som len precitlively...
Zkombinovat dobrý zvuk, když hraje aparát sám a potom, aby se prosadil v kapele je taky kumšt. Já preferuju spíš lepší zvuk v kapele, protože není špatné, když se slyší i ostatní :D
ad Engl boxy. Byl jsem z nich maličko sklamaný, když je všichni tak vychvalovali. Na mě byl zvuk hodně sevřený, až zbytečně pevný a chyběla tomu taková ta “vzdušnost“. To bylo ještě s powerballem a od té doby jsem se po nich nepídil. Jedině po té 2x12 vertikální :wink:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

vim ze vlastni ucho je asi nejlepsi na porovnani, ale jsem rad ze to tu takhle ctu..pomalu planuju prechod z komba na zesak s boxem a chci zacit u boxu...ktery vsak zvlada vice nez ubermetal a engly jsem mel v hledacku..
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

bubucci píše:Jedině po té 2x12 vertikální :wink:
:twisted: 8)

Scorstin: No tak potom to bude asi opravdu v zesilovaci. Pokud nehodlas prodat a poridit neco jinyho (nebo vymenit 1:1, coz je dneska asi lepsi moznost), tak bych zkusil zavolat Dusanu Zemanovi, jestli by ti to neupravil, kdyz uz to stavel. Pripadne to hodit Premkovi Dofkovi, k tomu to mas bliz a v aparatech se vyzna.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“