Neviditelný defekt činelu - jak poznat co s tím je

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
MilanT

Re: Neviditelný defekt činelu - jak poznat co s tím je

Příspěvek od MilanT »

Odmašťovadlo je prostě odmašťovadlo a to má za úkol právě ten sajrajt dostat dolů aby ta penetrace mohla dobře přilnout do trhliny. Určitě bych se toho nebál. A nemáš nějaký činel na vyzkoušení pro klid tvé duše?
Abych ti pak nemusel kupovat nový činel. To víš, my tím kontrolujeme kola lokomotiv a mám pocit, že mají pořád stejný osobitý zvuk :D
Každopádně budeš asi první kdo to vyzkouší a někdo ty cestičky poznání musí prošlapat :D .
mskvr

Příspěvek od mskvr »

Monikad píše:děkuju kluci :wink:

Jen mi vrtá hlavou: Ta penetrace s vývojkou jdou snad vodou dobře dolů, ale co to odmašťovadlo, nepoškodí mi povrch činelu tak, že se tam bude dělat nějaký sajrajt a ztratí to osobitos ve zvuku??? Pokud tedy se ukáže, že ten činel trhlinky nemá..... když jo, je to buřt....
Dobrou kapilární vzlínavost na kovy mají kapaliny, jako oleje, petroleje, nafta apod. Takže naopak, dá se říct, že navzlínaná kapalina prasklina alespoň na čas konzervuje, v podstatě je to vůdči nezkorodovanýmu povrchu inertní. Na povrchu, pokud je na něm ještě nějaký lak, může nastat situace, že místo bez laku bude "vyleštěný" zatímco pod lakem origo. Takže maximálně nějaký rozdíl odstímu. Každopádně si myslím, že obojí odstraníš lihem, nebo tech benzínem (bacha na nitroředidla, nevím, jak se chovají konkrétně k činelovým lakům, ale často nátěry rozpouští).
Jinými slovy: horší vliv na tvorbu sajrajtů na povrchu, má chytání činelu a špatně utřenej sidol. Od toho je to nedestruktivní zkoušení ;)

PS: Vyzkoušej to ze spodní strany. Není otlučená, je čistší, takže pokud by šel lak dolů, půjde komplet, ale nebude to tak vidět, bo to bude jednotnej povrch. Odmašťovadlo bych očekával něco, na bázi benzínu, acetonu, izopropyl alkoholu. Na 90% odhaduju, že lak nepoškodí. To, co dobře odmašťuje, nebývá tak výrazně agresivní, vůdči nátěrům. Co si pamatuju z práce, nepoškodilo to ochranný nátěr na plechu, a ten nebyl nijak výrazně odolnej.

Přeju mnoho zdaru, Moni, snad se dílo podaří. Popř napiš, jak dopadl výsldek :wink:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Anatoliany lak nemají, mají jen surový povrch, jen nechci aby se na něm udělala nějaká ta "koroze" nebo jak se tyhle věci na slitinách neželezných kovů jmenují...

Neutřeného Sidolu bych se nebála vůbec... spíš by mě vyděsilo, kdyby někdo taovou věc na můj činel kdy dal!!! :shock:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Dědekzhor

Příspěvek od Dědekzhor »

Ahoj ,jak ti to dopadlo s tím ridem? Zkoušela jsi to? Jo a nemáš tam někde zvukoví vzorek toho nového pandzeru? :?:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Heh, já vím, jak to dopadlo, z facebooku :mrgreen: Ale nechám Monďu, ať se pochlubí sama :D
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Dědekzhor

Příspěvek od Dědekzhor »

:shock: no to su zvědav :roll:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:Heh, já vím, jak to dopadlo, z facebooku :mrgreen: Ale nechám Monďu, ať se pochlubí sama :D

Děkuju :D tedy v rámci všeobecného zájmu pánů zde a respektu slečny kolegyně na mé info zkopíruju dnešní ranní mou hlášku z fejzbůku:)

Včera jsem tak trochu experimentovala vezkušebně, a objevila něco parádního, o čemž se musím podělit hlavně s bubeníky všeho druhu:) Válel se mi tu nadbytečný Anatolian Traditional 20" ride. bylo mi líto, že ho nikdo nechce, jej nevyužiju.... no nakonec jsem to dala do stojanu vzhůru nohama a pod to položila taky Anatoliana Traditional 12" chinese a výsledek je PARÁDNÍ!!!! Zvuk něco mezi kratším hlučným crashem a suprově šustivou ale delší chinou!!! některé hlučnější rockové doprovody i akcenty na to vyznívají parádně zvukobarevně!!! Jupííí, jsem to ale šikulka!! :)

takhle to tedy nakonec dopadlo z tím Traditional ridem. Co se týče zvukové ukázky panzera, tak nemám. Ani mě to vlastně dosud nenapdlo. Už jsem říkala, že ve zkušebně se nemáme ani čím natáčet a na kšeftech si to nahrávat taky nenecháváme, takže snad jen pokud někdo z publika něconatočí a buď nám to pošle, nebo to bouchne na fejzbůk nebo jůtůbko...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“