Marris GA20

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Mekron

Re: Marris GA20

Příspěvek od Mekron »

Paris píše:to si zvyknes. i ty prsty si zvyknou. jen to chce trochu casu.
Pravda, asi od dvou dnů cvičení očekávám příliš:)

Taky mě napadlo jestli to není šířkou krku, přeci jenom 56mm je docela síla.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Po dvou dnech zbytečně polemizuješ, prsty si zvyknou, taky jsem měl ze začátku s kovových strun rozedřené prsty skoro do krve a teď už to skoro necítím.

A na šířku krku nic nesváděj, stejně tak jako nemá smysl něco svádět na velikost prstů :wink:
Možná je o něco širší, ale jelikož si na kytaru hraješ jak píšeš druhý den, tak by si měl věnovat čas spíše hraní než onomu polemizování.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Souhlasim, ale 56 mm je fakt dost i na spanelce.
Mekron

Příspěvek od Mekron »

No ono jak se to vezme... Je mi čtrnáct a zas takový buřty nemám, tudíž je docela masakr zahrát G durr protože já tam nahoru prostě nedosáhnu a to jako vážně.... Opravdu trénuju dneska jsem se učil Nothing Else Matters alepsoň to Intro což je napohodu. Ale na druhou stranu si řikám až si koupim elektriku tak mi to na ní půjde dobře /berte s rezervou/ přecejenom co jsem četl má nižší dohmat a tady je zamáčknout strunu něco opravdu...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

http://www.youtube.com/watch?v=g5WB-p-Q ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... IXa2pNGVj8
Tenhle chlapec s tim taky nemá problémy, výmluva na velikost rukou je skutečně oblíbená, ale nesmyslná. Cvičit, cvičit, cvičit.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

...EDGE... píše:56 mm je fakt dost i na spanelce
asi nema 56, na predchozi strane jsou fotky. tohle tam sice neni videt, ale vypada normalne.
Mekron píše:si řikám až si koupim elektriku tak mi to na ní půjde dobře /berte s rezervou/ přecejenom co jsem četl má nižší dohmat a tady je zamáčknout strunu něco opravdu...
pokud ted nemas nejak extremni dohmat, tak si zatim moc nerikej. s kovovejma strunama to bude zase jiny. to ze si zvyknes, tu nepiseme jen tak aby rec nestala ... ale opravdu to chce trochu casu. a zacatky boli.
Mekron píše:je docela masakr zahrát G durr protože já tam nahoru prostě nedosáhnu a to jako vážně....
jak pise jakub, v tom to neni. deti maji velkou spanelku bezne od 11 let. a to, ze se kytara musi nejak drzet, taky nepiseme jen tak ... tohle zrovna docela souvisi s tim, kam a jak dosahnes.
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Tak jsem to znova přeměřil a opravdu to těch 56mm není tak pardon za klamné informace je to něco kolem 51mm. Jo a zatim jsem neměl tu možnost vyzkoušet normální kytaru nebo elektrickou je tam nějakej rozdíl v dohmatu a kromě toho krku? Např jak se drží ty kovový struny.

No já teda doufám že se to spraví, už jsem si to tady pročetl a je pravda že tohle tady bylo téma n.1. Ze včerejška mám fakt dost sedřený prsty takže počkám na večer, teď bych to asi nedal. Jo a taky ve středu jedu pryč a nemůžu si s sebou vzít to pádlo. Je nějaká možnost tam trénovat třeba to, aby mi ztvrdly prsty... Osobně mě to dost štve, protože bych na ní rád cvičil ale tak co se dá dělat:/
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Takže kejtru už mám doma tejden a za tu dobu jsem opravdu trénoval, dávám si D, C, E, A a z části i G durr / i když nic moc/ a opravdu mě to baví. Jak kdybych našel něco, co mi chybělo:)

Ale mám problém.... Kytara hraje dobře, ale když v jakymkoliv akordu zahraju basový E tak to zní hrozně ale jako fakt hrozně prostě to duní a všechny ostatní struny zdaleka převálcuje. Je to moje chyba nebo to je kytarou?

Sleduju opravdový zlepšení jak v hraní tak i v dohmatávání akordů z A na C durr za 0,5 s:) Opravdu mě to těší a doufám že mi to vydrží:)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“