aká sranda? tohle neni sranda ale vážna vec...symar píše: No a když sranda tak hlasuju pro Peavey.
Kombo Roland Cube vs Peavey Vypyr (původně Randall RX)
Pravidla fóra
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Re: Kombo Roland Cube vs Peavey Vypyr (původně Randall RX)
This account don't exist longer.
- Alternátor
Nechtěl bys zvážit i tohle? http://www.alexim.cz/coxx-cg15r-combo/zi_93/50.html Třeba by pro něj taky někdo hlasoval... 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
určite nie... rozhodujem sa medzi uvedenými v ankete.Alternátor píše:Nechtěl bys zvážit i tohle? http://www.alexim.cz/coxx-cg15r-combo/zi_93/50.html Třeba by pro něj taky někdo hlasoval...
ja mam rolanda cube 30x, 20xl asi nebude o nic insie... uz by som ho asi nekupil. cistota zvuku celkom fajn , aj clean dobry, ale z modulacii mozno len 2-3 na urovni, ostatne horor.
Tak to dej trochu nahlas.Ivan píše:ja mam rolanda cube 30x, 20xl asi nebude o nic insie... uz by som ho asi nekupil. cistota zvuku celkom fajn , aj clean dobry, ale z modulacii mozno len 2-3 na urovni, ostatne horor.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
Určitě s volume hore haj... Já na něj hraju doma, takže s power squeezer a ještě potichu a když jsem doma zcela sám a sladím a osolím si kytaru je to úplně něco jiného...
Roland cube je opravdu výborné kombo...a jsem rád, že jsem...
Roland cube je opravdu výborné kombo...a jsem rád, že jsem...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
tak doma mozem max na 50%, ale aj tak nemam z toho dobry dojem. ale vcelku za tie peniaze to mozno nie je az tak zle kombo, vela modulacnych som nevyskusal, tak neviem porovnat s inymi... mozem len odporucit jedno - pred kupou treba vyskusat, tak ako vsetko hudobne nacinie, ja som to zial neurobil.Bummer píše:Tak to dej trochu nahlas.Ivan píše:ja mam rolanda cube 30x, 20xl asi nebude o nic insie... uz by som ho asi nekupil. cistota zvuku celkom fajn , aj clean dobry, ale z modulacii mozno len 2-3 na urovni, ostatne horor.Roland bohužel potřebuje trochu otočit, aby hrál, jak má.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
ako som tak pozeral videá na YouTube tak sa mi zapáčilo práve na tomto: http://www.youtube.com/watch?v=2t-hn0-1_xE hoci mu pri skreslení blbe mikrofón (neviem čím to natáčal)... od toho používateľa je tam viac videí dobrých napr Master of Puppets. efekty má Roland základne, ktoré mi stačia tzv. Chorus, Flanger, Phaser, Delay a Reverb, doplňujúce Solo, Tremolo a Heavey Octaver. naopak Vypyr má aj Rotary Speaker, Tube Screamer, Reverse, EVC Filter, Pitch schifter, Slap back a tie ja asi nevyužijem nikdy...
ale Vypyr má aj úložný priestor na presety ale nemá footswitch- Roland má footswitch ale nemá úložný priestor ani ho nepotrebuje lebo je to lepšie urobené a nieje tam 1mil. tlačitiek...
Preto chcem len vedieť s ktorého komba pôjde lepšie Clean/Skreslenie. keby som mal vybrať podľa obrázka tak by som bral Rolanda.. prečo?- lepšie krytie (nebudem sa báť, že buchnem doňho trochu a sa mu niečo stane), lepšie ovládanie, páči sa mi ta predná mriežka cez ktorú vidno repro, má footswitch vstup...
prečo nie Vypyr?- veľa tlačitiek, plastový kryt so "sieťkou proti komárom" spredu pred repro., nemá Footswitch.
ale po zvukovej stránke neviem.... hral som len na Vypyrovi ale na Rolandovi nemám možnosť hrať... preto som zaviedol hlasovanie a dúfam, že to nebude "srandovné" hlasovanie ale vyhrá to hlasovanie naozaj lepšie kombo po zvukovej stránke.
ale Vypyr má aj úložný priestor na presety ale nemá footswitch- Roland má footswitch ale nemá úložný priestor ani ho nepotrebuje lebo je to lepšie urobené a nieje tam 1mil. tlačitiek...
Preto chcem len vedieť s ktorého komba pôjde lepšie Clean/Skreslenie. keby som mal vybrať podľa obrázka tak by som bral Rolanda.. prečo?- lepšie krytie (nebudem sa báť, že buchnem doňho trochu a sa mu niečo stane), lepšie ovládanie, páči sa mi ta predná mriežka cez ktorú vidno repro, má footswitch vstup...
prečo nie Vypyr?- veľa tlačitiek, plastový kryt so "sieťkou proti komárom" spredu pred repro., nemá Footswitch.
ale po zvukovej stránke neviem.... hral som len na Vypyrovi ale na Rolandovi nemám možnosť hrať... preto som zaviedol hlasovanie a dúfam, že to nebude "srandovné" hlasovanie ale vyhrá to hlasovanie naozaj lepšie kombo po zvukovej stránke.
Jed si ty komba nekam vyzkousetITIetalista píše: Preto chcem len vedieť s ktorého komba pôjde lepšie Clean/Skreslenie.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
-
Teorge
Přesně tak. Lepší zvuk pro jednoho človíčka může znamenat horší pro jiného.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Peavey som vyskúšal ale Roland nemám kde vyskúšať... teda mám ale tak na hodinku cesty...
asi to risknem a objednám Rolanda... vraj má menej funkcii ale vie to podať lepšie ako Vypyr (povedal týpek v hudobninách u nás kde som skúšal Vypyra) s viacerými funkciami. aspoň budem mať FS vstup... inak Vypyr sa mi zdal taky nekonkrétny... ako keby pred reprakom bol vankúš...
- Alternátor
Ty nevíš, co vlastně za svoje peníze dostaneš, ale ta hodina cesty ti nestojí za to ujistit se, že děláš dobře? Já nevim, ale v případě, že nevydělávám (což tvůj případ nejspíš bude) si zatraceně rozmyslím, co si koupím. Představa, že nakonec skončím na hodně dlouho s něčím, co mi naprosto nevyhovuje, mě vždycky donutila trochu víc se snažit.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
asi máš pravdu... pôjdem si to kombo asi vyskúšať kto vie či my bude vyhovovať možno skončím s úplne iným to je tiež možné...Alternátor píše:Ty nevíš, co vlastně za svoje peníze dostaneš, ale ta hodina cesty ti nestojí za to ujistit se, že děláš dobře? Já nevim, ale v případě, že nevydělávám (což tvůj případ nejspíš bude) si zatraceně rozmyslím, co si koupím. Představa, že nakonec skončím na hodně dlouho s něčím, co mi naprosto nevyhovuje, mě vždycky donutila trochu víc se snažit.
na aky styl by si to kombo chcel vyuzit? ak na metal, tak je roland je OK, neviem ci ma to 20xl "R-fier", ale to je prave efekt, ktory sa celkom podaril. naopak "Metal" je des (aspon na cube 30x). je mozne ze 20xl ma uplne ine modulacie a budu ti vyhovovat, preto nevahaj a urcite si to zabehni dat do nejakeho kamenneho shopu zapojit. a aby si nenasral predavaca, ked ho po vyskusani nekupis, kup aspon par trsatiek... 
- Alternátor
Hele, tohle dělám taky. Taky už mám zásobu trsátek minimálně na deset let dopředuIvan píše:...a aby si nenasral predavaca, ked ho po vyskusani nekupis, kup aspon par trsatiek...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
tak to robím aj jaAlternátor píše:Hele, tohle dělám taky. Taky už mám zásobu trsátek minimálně na deset let dopředuIvan píše:...a aby si nenasral predavaca, ked ho po vyskusani nekupis, kup aspon par trsatiek...
prípadne ukecám predavača na zľavu aspoň o 15€.
Roland má Skreslenia Overdrive, Distortion ,Metal ,Metal stack ,Extreme a simulácia akustiky.
efekty mi budú stačiť pôjdem ho vyskúsať... PS: ale mne sa náhodou ten Metal (skreslenie) páči
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
tím pádem to dělá každý třetí...já taky..Alternátor píše:Hele, tohle dělám taky. Taky už mám zásobu trsátek minimálně na deset let dopředuIvan píše:...a aby si nenasral predavaca, ked ho po vyskusani nekupis, kup aspon par trsatiek...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
veď nechceme nazlostiť predavačov, že prídem do obchodu otravovať ho a potom nič nekúpim.viwalda píše:tím pádem to dělá každý třetí...já taky..Alternátor píše:Hele, tohle dělám taky. Taky už mám zásobu trsátek minimálně na deset let dopředuIvan píše:...a aby si nenasral predavaca, ked ho po vyskusani nekupis, kup aspon par trsatiek...
Čtvrtý, čtvrtý, já taky. Hlásím se k tomu. Ale oni to celkem v těch muzikantskejch krámech berou, kytaru či jinou výzbroj přeci jen člověk nekupuje obden a kde se s tím má seznámit, že jo. Jo a když jsou hodně hodní a já zrovna v dobré náladě, tak se třeba i rozšoupnu a koupím strunyviwalda píše:tím pádem to dělá každý třetí...já taky..Alternátor píše:Hele, tohle dělám taky. Taky už mám zásobu trsátek minimálně na deset let dopředuIvan píše:...a aby si nenasral predavaca, ked ho po vyskusani nekupis, kup aspon par trsatiek...
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
ITIetalista- Ještě tu je jedna možnost: pokud to máš do nejbližšího obchodu hodinu cesty, tak už to vyjde skoro nastejno jako si je obě nechat poslat domů, v klidu si je vedle sebe pár dnů zkoušet a ve lhůtě "bez udání důvodu" jedno vrátit zpátky.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy