Bummer píše:Zajímalo by mě, jestli by dopadl nějaký podobný, polotvrdý obal lépe. Stačilo by do jedné stěny zašít lehkou kovovou výztuhu a ty kytary by šanci měly.
Opilí skřítci se Santou se přesvědčili, že kytara létat neumí.
No, nevím nevím...Já bych to nezkoušel ani s pevným kufrem. Ale to už jsme OT a můžeme klidně přejít sem - co-se-nikam-jinam-neveslo/ceska-posta-e ... lo#p508744
O tomhle by se dalo polemizovat.
Oba pokusy proběhly trochu jinak. Při druhém pokusu mělo pouzdro větší rotaci a taky dopadlo na jinou stranu a pod jiným úhlem. Ta kytara má navíc v tom futrále určitý prostor k pohybu a nevíš, jestli v době nárazu byl krk v té vyztužené části. Navíc nenajdeš dvě identické kytary - jinak spasovaný spoj krk-tělo, jiná hustota a směr letokruhů dřeva krku a hlavy, jinak nastavená výztuha krku (i když to asi nemá tak velký vliv), napětí strun... Myslím si, že i tyhle detaily způsobují to, že i při stejně laboratorně provedeném crash testu by každá kytara měla jinou příčinu úmrtí.
Když tak koukám na to video, tak to tak zázračné futrály nebudou. Samozřejmě, kytaru nikdo z okna házet nebude, ale zase to není až taková výška a tahle kytara zase nemůže být bůchvíjak těžká. Ale těžko posoudit no
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
MilanT píše:Jak by v tomhle testu skončila elektrická kytara díky své vyšší hmotnosti?
To mě taky napadlo.
Je pravda, že to co zmínil bummer ohledně toho odlepeného krku u těla má něco do sebe. Zas těžko říct, rozhodně ale platí, že s měkkým pouzdrem bych z okna neházel a z tvrdým taky ne.
jakub.kubaaa píše:Když tak koukám na to video, tak to tak zázračné futrály nebudou. Samozřejmě, kytaru nikdo z okna házet nebude, ale zase to není až taková výška a tahle kytara zase nemůže být bůchvíjak těžká. Ale těžko posoudit no
Pro běžný provoz nabídnou podle mě víc než dostatečnou ochranu. Sice Mono sám nemám, ale několikrát jsem je viděl velmi zblízka a věřil bych jim. Nicméně fyzika je fyzika a jsou okamžiky, kdy tu kytaru nezachrání nic. Blbej náraz ti může zlomit hlavici i u většiny kufrů, protože kytara v nich není zcela zafixováná, aby se vůbec nehla.
Smrťáku, v tom tvém videu tu kytaru hodil docela příhodně, aby se minimalizovala možnost poškození
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Záleží na mnoha okolnostech - jestli ho budeš nosit v ruce, na rameni nebo na zádech, vozit v autě, jak máš těžkou kytaru, jestli to chceš jen na doma proti prachu, kolik potřebuješ kapes na příslušenství, kolik na to máš peněz...
Nedávno tu podobný sháněl Hegrik. Zkus si pročíst tohle vlákno.
Zkušenost s ním nemám, ale bylo by dobré, abys tyhle informace doplnil a mohla se rozjet diskuze.