ničí hra na bicí sluch ??

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

no nevim nevim...
ja bych dava prednost tomu to moct procitit, a aby to znelo blbe :)
aleto je spis individualni :)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Hrál jsem s faktickým řezníkem,po půl roce jsem pomalu přestával řešit půltony...na druhou stranu si hoďku před společným kšeftem s Katapultem vymknul kotník na pravej noze.Tvrdil že si to přeháže na levou a odehraje to,všichni jsme kroutili hlavama,Říha tvrdil nemožné...
Odehrál to LIP než normálně...
Chlapi-na blatouchy bacha,zkušebnu pořádně vytlumit,nehulit to víc než je nutný a v malý zkušebně hlavně nemít šíšu blízko činelů!!!
Pokud po zkoušce šum v uších nepřejde do půl hoďky je to první varování-pak už je jenom hůř!Léčí se to blbě,dlouho a už to pak nikdy není ono
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
pehve

Příspěvek od pehve »

zatlumený bicí fakt nezní ale neničí tak sluch,je to kompromis. Něco za něco. Je ovšem řešení pro rozmlsaný muzikanty- vytlumit a zapojit piezzoplacky. Měl jsem je v každým korpusu pro jistotu nainstalovaný a na zkouškách je občas využíval, někdy i na kšeftě kdy to tahat mikrákama bylo nad síly naší techniky, nad nervy zvukaře a nad možnosti některých sálů...
2 pavel68 - ukopnout BD jako nouzovku druhou nohou je celkem v poho, když si vypneš h.h., tomy musel mít ale postaru napravo protože ruce nezaměníš :!: .... Říha tomu nerozumí :twisted: (:D)
Bill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bill »

No myslim ze odpoved je jednoznacna...Ano nici to sluch.Ale co mi nici sluch daleko vic nez samotna hra na bici tak jsou zkousky a vubec festaky apod.Po kazde zkousce mi docela solidne piska v usich a tak se bojim ze mi to tak jednou zustane.Stejne jako mamiňe ktera se venovala dlouho muzice a ted ji piska v usich a nikdy neprestane...
Nevim jestli to tady uz nekde bylo..Nemel jsem cas to procitat :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Bill píše:No myslim ze odpoved je jednoznacna...Ano nici to sluch.Ale co mi nici sluch daleko vic nez samotna hra na bici tak jsou zkousky a vubec festaky apod.Po kazde zkousce mi docela solidne piska v usich a tak se bojim ze mi to tak jednou zustane.Stejne jako mamiňe ktera se venovala dlouho muzice a ted ji piska v usich a nikdy neprestane...
Pouzivas spunty? Jestli ne, tak zacni (prodavaji se i specialni spunty, ktery moc nekurvi zvuk, stoji asi petikilo, ale to je docela mala investice do zachrany sluchu ;)), protoze pokud ti po kazde zkousce piska v usich, tak tvoje sluchove organy jedou totalne nadoraz a je to jen otazkou casu, kdy si je odvaris.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Wohma píše:
Bill píše:No myslim ze odpoved je jednoznacna...Ano nici to sluch.Ale co mi nici sluch daleko vic nez samotna hra na bici tak jsou zkousky a vubec festaky apod.Po kazde zkousce mi docela solidne piska v usich a tak se bojim ze mi to tak jednou zustane.Stejne jako mamiňe ktera se venovala dlouho muzice a ted ji piska v usich a nikdy neprestane...
Pouzivas spunty? Jestli ne, tak zacni (prodavaji se i specialni spunty, ktery moc nekurvi zvuk, stoji asi petikilo, ale to je docela mala investice do zachrany sluchu ;)), protoze pokud ti po kazde zkousce piska v usich, tak tvoje sluchove organy jedou totalne nadoraz a je to jen otazkou casu, kdy si je odvaris.
a dají se koupit obič v lékárně ze nějakých 5Kč no nekup to :D
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Bill
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bill »

Tom49 píše:
Wohma píše:
a dají se koupit obič v lékárně ze nějakých 5Kč no nekup to :D
Jo uz jsem o tom slysel...akorat jsem na to nejak zapomel :) Asi do toho pujdu protoze je to cim dal horsi a s hranim zatim v planu skoncit nemam..to radsi dam petikilo do spuntu ;)
Stýv

Sluchátka

Příspěvek od Stýv »

Já osobně teda používám sluchátka VIC FIRTH SIH 1 s odposlechem a jsem nad míru spokojen. Byla to sice velká investice ale stojí to za to. Bicí slyšíš krásně a mužeš i přidat :lol:
Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Marty.ctm píše:No hele, hraju na bicí 2 roky za sebe můžu říct, že nepociťuju sebemenší poruchu sluchu - nevim jak ostatní kluci z kapely :lol:
No počkej až ti bude padesát :D - to máš to samé jakokdyž svařuješ(i přez švajskuklu),všechno v klidu celý den,ale večer si ani nepřečteš noty na bicí :D :D
Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

majak píše:tak jako jasné že to ničí sluch , ale já se tomu chcu věnovat jenom příležitostně...nee jako profík....chci si to prostě zkusit....trénovat budu tak jednou dvakrát týdně ve škole :wink: myslíte že i to stačí k tomu , abych si dodělal sluch :?: prže to bych fakt nechtěl...hraju ještě na saxík a to je pro mně číslo jedna....a pos*at si sluch bicíma to mi za to fakt nestojí :roll: :?:
Se saXíkem není problém,ale za pár let (5-10) třeba neuslyšíš bazgitaru - a v padesátí Televizní noviny na volume maX!!! :(
Pidin

Příspěvek od Pidin »

v době našeho nejaktivnětšího cvičení sme celá kapela hrála s dělnickejma klapkama na učích :D :D tlumilo to vejšky jako svině takže byla kytara h***o slyšet...ale basa byla slyšet krásně :x
Karan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karan »

Z vlastní zkušenosti jsem toho názoru, že jakej koliv randál ničí sluch. Sice nejsem bubeník, ale stejně vám to můžu potvrdit. Když jsme začali zkoušet s kapelou v malý místnosti, já kytara, klavír, bubny, druhá kytara. Po pár zkouškách mě začalo pískat v uších, a už to nepřestalo. Není to taková prča, než si na to pískání člověk zvikne, jestli se to dá tak vůbec říct. Rozhází vám to celej život. Je mě 16, takže z dlouhodobýho hlediska nemůžu hodnotit další následky. Každopádně dneska usebe nosím neustále špunty, nebo aspoň kus kapesníku do uší.

Věřte, že je lepší si sluch chránit dokuď ho ještě máte :).
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Jistě že to ničí sluch...se podívejte třeba na Collinse. Neříkám že to má jen z bubnů, ale teď myslím celkovej kravál jakej zažívá ...
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Jistěže. Však ucho se ničí hlukem. A je jedno zda ten hluk vydává buben či sbíječka anebo startující letadlo. Čiže ano, i bicí ničí sluch. Takže špunty cpěte do uší, ať slyšíte i za hodně hodně let. Vyplatí se to :arrow:
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Souhlasím lepší si pořídit sluchadla než aby mi praskly sonory v uších...
Kimi

Ky

Příspěvek od Kimi »

Jsem kytarista a při skouškách jsem u bicích taky možná jsem si trochu sluch podělal, ale už jsem si na to zvyk jde taky o to jakou máš v miístnosti akustiku
Kytary: Schecter Hellraiser V-1, akustika BaCH, Harley Benton stratocaster
Kombo: Line6 microspider, Peavey Valveking 212
Efekty: Beta aivin overdrive
Trsátka: Dunlop ultex 2.0
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Taky se přidám s odpovědí. nevím, jestli jsem nějaký unikát, no bicím se věnuju přez 25 let a to bez špuntů, sluchátek a nějakýho zatlumování ve zkušebně. Žádné problémy nepociťuji.
paradoxně to hučení a pískání jsem občas slýchala v práci, kde jsem nesmyslně byla nucena nosit ochrané špunty do uší.
naštěstí je součástí práce v té továrně každý rok důsledná zkouška sluchu (mimo jiné) v akustické komoře a mé výsledky jsou stále v naprosté normě a nehorší se..... a to už nejsem nejmladší.

Tlumit si bubny na zkoušce, nebo hrát s ochranou sluchu bych nemohla...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Jak říká Monika, taky bych nemohl nosit klapky, nebo špunty
důležité je, jak ten bubeník hraje, když najdeš bubeníka, který hraje technicky, zkrátka umí na to hrát a využívat dynamiku, tak nic nepotřebuješ, pro magora co hraje silou, co do toho řeže jak do nevlastních děcek, tak od toho radši dál.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

DJmanasek píše:Jak říká Monika, taky bych nemohl nosit klapky, nebo špunty
důležité je, jak ten bubeník hraje, když najdeš bubeníka, který hraje technicky, zkrátka umí na to hrát a využívat dynamiku, tak nic nepotřebuješ, pro magora co hraje silou, co do toho řeže jak do nevlastních děcek, tak od toho radši dál.
A tady zase souhlasím já na 100% 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Monikad píše:
DJmanasek píše:Jak říká Monika, taky bych nemohl nosit klapky, nebo špunty
A tady zase souhlasím já na 100% 8)
Vidím, že si rozumíme :D
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“