Gibson Government Series

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Veno

Re: Gibson Government Series

Příspěvek od Veno »

No, asi mně někteří nebudou mít rádi, ale mně se tahle série nelíbí absolutně vůbec. Nejspíš proto, že jednak na kytaře nenávidím černej hardware a taky proto, že miluju kontrast. To je asi důvod, proč mám všechny kytary v kombinaci černá - bílá - chrom. Proti šedé barvě nemám jedinou výtku, ale v kombinaci s tím černým hardwarem na mně ty kytary působí děsně obyčejně a tak nějak nudně, nemůžu si prostě pomoct :mrgreen: celý to je takový potemnělý a nevýrazný, prostě to jde úplně mimo mně. Jako výroční modely bych to rozhodně netipoval.

EDIT : takovej nepovedenej cover na GOTHIC sérii :?
Naposledy upravil(a) Veno dne 26.02.2013 21:52, celkem upraveno 1 x.
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Taky to nejsou výroční modely.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Veno

Příspěvek od Veno »

Aha, omlouvám se za chybu :oops: je to limitovaná série no...to ale nemění nic na mým názoru, že Gibson mohl přijít s něčím lepším. Tohle mi fakt úplně připadá jako pokus o oživení GOTHIC série.
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
pjung

Příspěvek od pjung »

Já bych přežil i růžovou, kdyby Gibson vyráběl se stejnou pečlivostí, jako dřív. Doufám, že se brzo vzpamatujou. Ostatně slabší období v historii už měli a dokázali se z toho vyhrabat.

Btw. nedávno tu někdo psal, že u Thomanna nenašel tolik nehrajících/odfláknutých Gibsonů, jako u nás. Nezdá se mi, že by někdo u Gibsona seděl a třídil horší kusy, které pošle na menší trh. Ale pravda je, že za poslední 2-3 roky jsem u nás viděl (a slyšel) věci, za které kytary Gibson moc chválit nešlo.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

pjung píše: Btw. nedávno tu někdo psal, že u Thomanna nenašel tolik nehrajících/odfláknutých Gibsonů, jako u nás. Nezdá se mi, že by někdo u Gibsona seděl a třídil horší kusy, které pošle na menší trh.
Hlavně to je nesmysl už jen kvůli tomu, jak probíhá distribuce. Z US kytary jedou do Holandska, kde je přebírá evropská distribuční pobočka Gibsonu, a k nám se pak dostanou přes Polsko (Lauda Music).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Nero píše:Hlavně to je nesmysl už jen kvůli tomu, jak probíhá distribuce. Z US kytary jedou do Holandska, kde je přebírá evropská distribuční pobočka Gibsonu, a k nám se pak dostanou přes Polsko (Lauda Music).
Aneb elektricke-kytary/gibson-dovoz-z-polska ... ilit=lauda
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To jsem zvědavej, jestli "pečený javor" zmizí úplně a nebo zůstane na těch nejlevnějších sériích jako tomu je do teď :D.
Jinak se mi tato série nelíbí, ikdyž oceňuji název a úřední šedou jako zajímavou recesi, ikdyž by mě zajímalo jak to s tím nedostatkem dřeva, zabavením a prošetřoáváním bylo doopravdy.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bejk píše:To jsem zvědavej, jestli "pečený javor" zmizí úplně a nebo zůstane na těch nejlevnějších sériích jako tomu je do teď :D.
Popisoval jsem nějaké nové modely pro rok 2013 a pečený javor na nich nikde nebyl. Dokonce ani na verzích, kde dříve ano.

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

A jde snadno odlišit od palisandru? Neměl jsem moc tu čest s kytarama, která ten javor měla. Na fotkách vypadá tmavě jako palisandr, ale co kresba a póry?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Spíš se mi zdá, že poměrně těžko... S jistotou bych to asi nerozpoznal.

Obrázek

PetrPeter 1975 - 2008
carver

Příspěvek od carver »

tiež som ten pečený javor naživo nevidel, ale rozoznať sa to určite dá, javor nemá tak výraznú kresbu ako palisander a a nemá ani také veľké póry . . . a predpokladám že ani pečením sa to moc nezmení . . . aj keď kresba sa možno môže mierne zvýrazniť, ale jej charakter je úplne iný ako u palisandru . . . kto sa trochu vyzná v drevách by nemal mať problém to rozoznať :)
EDIT: na tej foto od Nera krásne vidieť ten rozdiel v kresbe
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Tak kresbu moc nepoznam,nejsem odbornik na drevo,ale ten palisandr opravdu ma pory :o Leda ze by ten javor nekdo podoubal jehlou :D
carver

Příspěvek od carver »

póry u javora nie sú až tak viditeľné voľným okom ako u palisandru
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

carver píše: EDIT: na tej foto od Nera krásne vidieť ten rozdiel v kresbe
Měl jsem v rukou pár kytar s palisandrovým hmatníkem, které se hodně podobaly té první fotce. Šlo teda spíš o spíš "levnější" nástroje (pod 20k), ale vypadaly tak. Kresba ani pórovitost nebyla tak výrazná.

Ten javor se pečením trochu mění. Rozhodně vypadá jinak než mořené javorové hmatníky na nejlevnějších nástrojích.

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Rozdíl tam vidím na tom obrázku, ale palisandrů je spousta stejně jako javorů. Já mám na akustice tmavý palisandr s výraznou kresbou skoro bez pórů, na epiphone LP jsem měl světelejší, pórovitý a ta kresba tam nebyla skoro vidět. Ta pórovitost taky nemusí být tak velká a pak si to člověk snadno splete.
Stanley Glazoff

carver píše:póry u javora nie sú až tak viditeľné voľným okom ako u palisandru
Tak je jasne ze vsechno ma pory,dokonce i ja,a to nejsem drevo :D Jen vizualne ten javor opravdu pusobi jako kdyby je nemel,stejne jako eben.Ale zase,videl jsem jen nalakovane hmatniky,tam se to stejne zalije.Ten cerny se asi nelakuje,ze? :o
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ne, lakují se jen javorové. Ebenové a palisandrové by se měly ošetřovat a napouštět oleji např. od Dunlopu 02
carver

Příspěvek od carver »

Bejk píše:Rozdíl tam vidím na tom obrázku, ale palisandrů je spousta stejně jako javorů. Já mám na akustice tmavý palisandr s výraznou kresbou skoro bez pórů, na epiphone LP jsem měl světelejší, pórovitý a ta kresba tam nebyla skoro vidět. Ta pórovitost taky nemusí být tak velká a pak si to člověk snadno splete.
to je všetko pravda, ale ako vravím, človek ktorý sa v drevách vyzná to na pohľad musí rozoznať :)

EDIT: to je niečo podobné ako niekedy keď Jolana na niektorých modeloch používala na hmatníky miesto palisandru čpavkom upravovaný buk . . . ten kto drevo nepozná si mohol myslieť že je to palisander, ale buk má tak charakteristickú kresbu, že pre drevára je na prvý pohľad jasné že to je buk, aj napriek tomu že je netypicky tmavý
Naposledy upravil(a) carver dne 28.02.2013 11:13, celkem upraveno 1 x.
Stanley Glazoff

Bejk píše:Ne, lakují se jen javorové. Ebenové a palisandrové by se měly ošetřovat a napouštět oleji např. od Dunlopu 02
To jo,ale kdyz tu mame ten tmavy javor,ktery si hraje na palisandr?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tak lakovaný co vím není. Jak o něj pečovat nevím, můj tip je, že se o něj nestaráš. To pečení ho vcelku změní a snad by ho mělo i nějak "zakonzervovat".
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“