Duboun píše:Jo pustim se do stavby jen co budu mit nakou tu korunu. Spoluprace...? no, proc ne, ale jak rikam.. vyznam se v tom "docela" coz znamena ze nejsem uplnej odbornik, ale vim co a jak. No a praci v Eaglu docela i zvladam uz sem v tom delal par veci, ale nevim jestli do nej budou k sehnani rozmery patic pro elky. Jinak mi spis bavi kreslit rozmisteni soucastek v sasi jen tak v mspaint a tak ruzne.. Ale nevim kdy se do ty stavby pustim, pac ted zrovna setrim na nastroj a kde vezmu penize na soucastky to nevim (nechodim este do prace); i kdyz by to nemelo bejt zas az tak drahy; spocital sem ze by se to mohlo vejit do 6ti tisic Kc (nejaky soucastky mam doma). Mimochodem, ja mam zase radsi pajeci listy nez DPS; nechaji se pouzit koaxialy pro signal coz na DPS nejde tak dobre odstinit jako tim koaxem.. ale to je myslim vec nazoru. Takze spolupraci bych klidne bral; kdyz ti to nebude vyhovovat tak me to nevadi , nikdy sem s nikym moc nespolupracoval, takze nevim jak na tom sempetrpeter píše:A poustis se do stavby? Ja mam taky neco rozdelanyho (na papire) a chystam se na to, taky mi staci dvoukanal - nechci to prilis komplikovat, spis si chci pohrat s preampem, abych z toho vymacknul ten zvuk co budu chtit. Co takhle spoluprace? Zvladas dobre praci s nejakym programkem na navrh DPS (Eagle, apod.) ? Chci preampy hodit na DPS, kvuli snadny reprodukovatelnosti, ale jsem jeste ze stary skoly (rucni navrhy) a moc se mi do toho nechce
edit: Teda ne ze mi nevadi ze by te to nevyhovovalo, ale ze mi nevadi kdybys od toho chtel odejit tak sem to myslel
Ty DPS jsem myslel jen na preampy, kazdy kanal oddeleny, a prave co nejkratsi signalovy cesty po plosnaku, jinak na ECC patice v Eaglu jsou. V podstate je tenhle system uz dnes bezne pouzivany u vyrobcu - jak jsem rikal, je to hlavne kvuli snadne reprodukovatelnosti (totozna kopie, a ne ze u tohohle kusu je tenhle dratek o 5cm delsi a uz to hraje jinak) - staci mrknout do Diezela, heh
Ty plosnaky bych udelal silnejsi a urcite bych na urcity body daval pajeci ocka, pro moznost vymeny (zkouseni, ladeni) a rozpojovaci body... aspon na prototyp
Neco na DPS uz mam, takze staci jen "obslehnout" zpusob vedeni napajecich a signalovych casti (tloustka spoje, mezery), a udelat vlastni, na kazdy kanal zvlast, zdroj-usmernovac zvlast, FX loop by se mozna nacpal asi na jednu preampovou, anebo FX a FootSwitch zvlast (FS -signalovy rele? - nekomu pry lupou, nekomu ne...), koncovy lampy, invertor samozrejme na sasi do objimek (kvuli cene vystupaku bych asi zustal zatim u 2x EL34, cistych 40-50W).
Jinak do 6tis. se vejdes v pohode, kdyz veci vezmem v Hamonndu (maj tam i ruzny hotovy sasi).
Nejradsi bych udelal ruzny verze preampovych DSP (hlavne zkresleny) - verze US s korekcema na zacatku, a UK s korekcema na konci, a pokud mozno se setjnym (podobnym) napetim na ECC (stejny nap. trafo), cistej asi nejakou klasiku ala Fender, a pak by byla moznost kombinaci preampu 1xclean / 2x rythm, lead podle chuti (UK&US) na jednom navrhu celyho zesu.
Na ocka a listu to taky neni problem, ale pri vice kanalech a 5-6 ECC uz je to docela gulas v dratech, a co kus to jiny zvuk...
Akorat napajeci trafo pri tolika ECC neni az tak levny (proud), to bych mozna zkusil poptat u nejaky cesky firmy co vinou na zakazku a porovnal...
Proste udelat, otestovat, poupravovat, chvili to hrat, pak to dat i ostatnim klukum na test, a doupravit, a hodit komplet navod na web, pro mlady bastlire, co chteji neco vic nez jednoduchou kopii JCM800