Výběr kytary do 4000Kč

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Sajmon

Re: Výběr kytary do 4000Kč

Příspěvek od Sajmon »

Já bych si na tvém místě stejně ujasnil v obchodě, jakou kytaru chceš, a pak bych koukal na bazar.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on To by nemuselo být špatné. Rok stará (záruka), seřízení, jsi v ceně, máš sluchátkový zesilovač a ladičku. Za chvilku přišetříš na řemen a budeš na doma docela vybavenej.

Pokud jsme u strata, tak mě třeba zaujal: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on

Podle mě na bazaru dostaneš víc do začátku, než při koupi nového kusu. :)

Ale hlavně bych někam vyjel a ozkoušel typy kytar, které ti sednou. Od toho se pak už jen odrazíš.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ty SX straty jsou docela dobré, ale proč si koupit tak levnou kytaru, když muže mít z bazaru skoro novou s novýma snímačema a až se za rok rozhodne, že přestane blbnout s Rocksmith a koupí si normální kombo, tak bude mít fajn kytaru na několik let. U toho SX strata by asi brzo začak řešit snímače a tak. Navíc opět... SX je na bazaru prakticky neprodejné.
dadanek1999

Příspěvek od dadanek1999 »

Sajmon píše:Já bych si na tvém místě stejně ujasnil v obchodě, jakou kytaru chceš, a pak bych koukal na bazar.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on To by nemuselo být špatné. Rok stará (záruka), seřízení, jsi v ceně, máš sluchátkový zesilovač a ladičku. Za chvilku přišetříš na řemen a budeš na doma docela vybavenej.

Pokud jsme u strata, tak mě třeba zaujal: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on

Podle mě na bazaru dostaneš víc do začátku, než při koupi nového kusu. :)

Ale hlavně bych někam vyjel a ozkoušel typy kytar, které ti sednou. Od toho se pak už jen odrazíš.
To SG nevypadá zle. Ovšem opět je to skoro Ova, což jet 180Km kvůli kytaře se mi moc nechce :/
Cort X-2 BM, D'addario EXP110 (010-046), Tortex Sharp
Zoom G3x, Genius SW-HF6000
Recording King RD-10
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Lidí ve světě dojíždí denně i 3 hodiny do práce a nám se nechce 180 km jednorázově pro kytaru. Ach, ta lenost. :P

Zajdi do hudebnin a pohrej si na kytary, padlo to tu několikrát. Zjistíš, jaký chceš typ kytary. Pak už stačí jen sledovat bazar a čekat, až se objeví něco, co bude blízko a bude to vypadat slušně. Pokud budeš vědět, co chceš zakytaru, tak ve 180 km problém nevidím(můj subjektivní názor). Větší problém bude, když pojedeš pro kytaru 180 km a pak zjistíš, že ti tenhle typ vůbec nesedne. Takže alou do hudebnin! :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
dadanek1999

Tak nakonec jsem objednal na pobočku modrou Cort X-2. Nahodili na ni slevu 20% (2990,- Kč), čemuž jsem neodolal.

Všem díky :)
Recording King RD-10
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

V tom případě dobře... Přeju hodně štěstí s výběrem a ať to hraje :). Můžeš se pak pochlubit tvými dojmy.
dadanek1999

Bejk píše:V tom případě dobře... Přeju hodně štěstí s výběrem a ať to hraje :). Můžeš se pak pochlubit tvými dojmy.
Dobře, pak napíšu. Uvidím, kdy ji budu mít, protože se to zatím vleče (po třech dnech je stav "Právě se kompletuje").
Recording King RD-10
impact

Příspěvek od impact »

No já neodolal a objednal toho SX Strata. A to jsem ani žádnou další kytaru vlastně nepotřeboval, občas tohle fórum fakt nenávidím.

Minirecenze:

plusy - Vynikající krk a pražce, skvěle se drží a dobře se na něj hraje (hodně placatý hmatník a jumbo pražce). Pěkné tělo, překvapivě dobré snímače, zvlášť ten dvoucívkový u kobylky zní výborně zkreslený (nikdy jsem HSS straty moc nemusel, protože prostě vypadají divně, ale nyní už chápu, že je to hodně užitečná konfigurace). Kombinacemi snímačů se dá vygenerovat poměrně široká paleta tónů. Ovládání hlasitosti a tónové clony nelupe, nekřupe ani nevyluzuje žádné další podezřelé zvuky.

minusy - Ladicí mechaniky působí dost laciným dojmem, téměř ihned se z nich začala odlupovat barva. Nultý pražec je vyřezaný dost humpolácky, v podstatě je to jen kus plastu se zářezy pro struny, takže svou funkci plní jenom, dokud se nezačne "pákovat".

A v ceně byl i obal. Co víc chtít? (snad aby dali podobnou slevu i na ten bílý SSS model :))
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
dadanek1999

Tak, X-2 mám doma. Musím říct, že ta modrá je skutečně velmi pěkná, taková tmavá (ne jako na fotkách)... Pár much se u kusu našlo, ale všechno byly jen drobnosti. Jeden ze snímačů je lehce nakřivo (ale vážně lehounce, vykloněný možná o 1mm) a potenciometry jsou v dolní části ne úplně rovné, tak jdou třeba 3/4 otočky lehce a zbytek hůře, ale není to nic hrozného. Jinak co se týče krku tak je v pohodě, nijak se nekroutí, přechod na tělo taky v poho, nikde žádné nedobroušené části, nebo něco takového. Hmatník taky OK, pražce dobře zabroušené i usazené. Jediným větším sklamáním byl vnitřní závit v tremolu k umístění páky, který nebyl pořádně vyjetej a páka šla dost ztuha, takže jsem to musel několikrát protočit a pak z toho vysypávat a vytírat brajgl kapesníkem, teď už to jde dobře.

Celkově jsem spokojen. Teď už jen musím došetřit na gábl a rocksmith... :)
Recording King RD-10
Gridchaser

Příspěvek od Gridchaser »

S drobnými nedostatky si nedělej hlavu - tyhle a podobný drobný vady se objevujou i na mnohem dražších kytarách - třeba z mýho Ibaneze S jsem nejdřív musel otřít nezaschlou barvu u šroubů, který přichytávaj krk, aby to nelepilo. O dalších drobnostech nemluvně :). Tak ať se ti dobře hraje.
michy04

Příspěvek od michy04 »

Sice už asi pozdě, ale přece přidám svůj názor - Cort CR50 mám doma a co se týče mechanické zpracování, je na dobré úrovni - žádný problém. Kromě lehkého drnčení, které jsem napravil lehkým zvýšením dohmatu.

Co se týče zvuku, to už je o něco horší, né vyloženě špatné, ale přeci jen ty snímače jsou horší, navíc jelikož to byla moje první kytara, nevěděl jsem co jsem moc kupoval, teď už bych si koupil strata, protože se mi jeho zvuk líbí a je pro styly co hraju vhodnější - to ale ani tak neni chyba kytary :)

Jinak musím ale říct, že je to dobrá kytara na hard rock a metal, na tyto styly se hodí perfektně. Tělo má z agathise, což je levná náhražka mahagonu, není to žádný zázrak, ale za 4000 je to pro metal a hard rock dobrá kytara, chybu s ní do začátku neuděláte.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“