Moje 1. kytara (Už je to tady!!!)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Snake

Příspěvek od Snake »

Tak to je fakt HC spat s kytarou v posteli :lol: Staci ze se me matka smeje ze kytaru pokladam jako by byla mimino :)
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Já jsem si svůj první elektrickej zvuk užíval přes španělku české výroby (1976) a tam umě do ozvučného otvoru naizolepovanej humbucker, vyvedenej do gramce, všechno vázaný spoje :) zvuk byl naprosto děsnej, ale trochu to kreslilo a tak... takže euforie hadr... o dva roky později mi kámoš postavil 100W kombíčko s 10" reproduktorem značky SpeaKa a já si postavil vlastní kytaru (tedy spíš přestavěl nějakou totál rozmlácenou Jolanu, co prý hrála na nějakým punkovým koncíku poslední píseň)... to byla euforie č. 2.... euforie č. 3 nastala s kytarou Cort X-2 vínová metla a kombo Torgue 30W + MT-2 MetalZone, to byl první skutečně elektrický zvuk co mě zvednul... a euforie č. 4 nastala nedávno ... a to když se mi podařilo najít si s pomocí MT-2, svý kytary MetalAxxe a na prapodivné kopii Marshalla, 4x 12" boxu (v podpisu mám frt 2x12" jsem línej :) ) ten můj zvuk :) ...
Další euforie tedy přijde až mi zazní Mesa :)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Moje první baska byla půjčená fialová Jolana s ohnutým krkem a dvěma singlama. Předchozí majitel ji upravil pilou velmi přibližně na tvar Dagger od BC Rich :lol: A moje opravdu první vlastní baska byl takovej těžkej a zvukově nemožnej křáp od Epiphone :lol: Každá nová kejtra ti přinese ty stejné nádherné pocity, akorát u té první jsou nejintenzivnější. :D
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

MOje první byl set od Beringheru. Docela dobrá koupě, sem s ní spokojenej, kombo používám do teďka, kytary mám 2 (přibyl Fender, zítra si jedu pro dalšího strata :wink: ) Co se týče ëuforie při začátcích, tak...No, upřímně mi teď občas chybí ten pocit, že sice umím zahrát h***o, ale za to umím udělat pořádnej rámus :D . Ted už něco málo umím a snažím e mít nějakej ten rytmus a melodii že. Ale ten pocit uvěznění v elektrické bouři, kterou ani náhodou neovládám a mlácení oken (sousedka nechápala moje nadšení a mlátila mi smetákem do okna :D ) ten se už prostě jen tak nevrátí.
babka00

Příspěvek od babka00 »

Ja som si kupil svoju prvu gitaru z čech lebo som zo slovenska a tu je taky vyber na h***o . ale trocha dlhsie som si cakal ked mi to dojde vyberal som velmi kratko lebo som mal už asi mesiac vybrate a premyslene ked mi to doslo . zistil som že nemam kabel :twisted: hned som sadol na bus a siel som do najbližsieho mesta kde take predavaju dosiel som domov napojil to a citil som sa ako male detsko
kytara : IBANEZ GRG 170DX
kombo : Marshall MG50 DFX 50W
efekt IBANEZ - Fuzz FZ 7
to neni vsetko mam aj kabel :-P
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Heh, moje první kytaru jsem si koupil relativně nedávno od jednoho nejmenovaného kytaristy. Tehdy asi za 7000kč. Byl jsem úplně rozzářený a to jsem ani nevěděl, jak se na to hraje. Jinak kejtru mám takový mutantní statokástr se třemi humbuckery, floyd rose tremolem, divnou šaltrpákou na rozpínání snímačů (točí se do tří směru + "neutral ^^ ), zámky a push pullovací potenciometry ^^' Celkem funny ^^'
Teď mám doma půjčené epi SG
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

wreptile píše:Tehdy asi za 7000kč.
Neříkal jsi náhodou na jednom nejmenovaném fóru, že stála 10 000 Kč? :wink:
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Mojí první kytaru jsem vybíral docela zajímavě...
Jel jsem na Jungmannovo náměstí, chvíli jsem se rozhlížel, a pak mi do oka padnul jeden Cort, černej superstrat, řikal jsem si super, zvuk nebyl nejhorší (páč jsem o om prd věděl), ale jakmile jsem začal testovat potenciometry, tak jsem zjistil, že se tónová clona protáčí...řek jsem si "tak tohle teda ne!" jel jsem dál, z netu u táty v práci (tenkrát jsem měl ještě doma dial-up) jsem měl vyjetý snad všechny hudebniny po praze, takže jsem ještě zkusil jedny u Václaváku a pak jsem se projel do prodejny Dačického. Nechtěl jsem tam nic jinýho, než černýho superstrata... Měli tam jednoho značky stagg se snímačema, který pro mě byly tenkrát nerozlišitelný od EMGček a řikal jsem si: "risknu to!", ale jeden prodavač řikal, že maj tu samou ještě od ibaneze dražší jen o 400 kč z lepšího matroše...Tak jsem jel na chodov, vyzkoušel jsem, přibalil jsem k tomu nejlepšího marshalla, na kterýho mi zbyly prachy a táhnul to z chodova až do kladna (mimochodem v dešti a větru - listopad, z chodova metrem až na dejvickou, prostě záhul) a tam schoval kytaru u babičky, protože to měl bejt dárek k vánocům...
No a tři dny po tomhle zážitku jsem nervově zkolaboval a až do vánoc marodil...
Die Hard or Die Home
Boom!

Příspěvek od Boom! »

tak to musela bejt pekna cesta ;) koukam ze ja sem oproti vam prisel ke svy kytare naprosto bezproblemove ... i kdyz zustanu navzdy vdecny jednomu prodavaci v kytarach.cz protoze kdyz jsem tam jel byl jsem si skoro jisty ze si odvezu strata od fendru samozrejme se trema singlama a az ten prodavac mi dokazal vysvetlit ze ta ibanezka se dvema HB je ta co tam na me ceka :)
nodj

Příspěvek od nodj »

moje první elektrika byla kopie strata od Epiphone,mám po ní už jenom všechno ostatní krom těla(kdyby někdo chtěl koupit za levno krk nebo něco :lol:
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Boom! píše:tak to musela bejt pekna cesta ;) koukam ze ja sem oproti vam prisel ke svy kytare naprosto bezproblemove ... i kdyz zustanu navzdy vdecny jednomu prodavaci v kytarach.cz protoze kdyz jsem tam jel byl jsem si skoro jisty ze si odvezu strata od fendru samozrejme se trema singlama a az ten prodavac mi dokazal vysvetlit ze ta ibanezka se dvema HB je ta co tam na me ceka :)
tak to už jsem měl za sebou, protože jeden tátův kamarád mi před tím, než jsem vyrazil do prahy vysvětlil, co je to humbucker :-D
Die Hard or Die Home
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Kamahl píše:
wreptile píše:Tehdy asi za 7000kč.
Neříkal jsi náhodou na jednom nejmenovaném fóru, že stála 10 000 Kč? :wink:
K tomu jsem počítal i cenu komba :P
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

To ja sem mel puvodne obednanou basu,ale vzhledem k tomu ze sem na ni mel cekat cca 2 mesice a ze sem zacal hrat na akustiku tak sem tu obednavku zrusil a obednal sem si od QTXu set za 2990,- navzdory jeho nizke cene sem s nim vcelku spokojenej a pote co sem si koupil novej jack kabel tak i kombo hraje dobre...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

rasomaso píše:Blahopřeju. :)

Moje pocity byly celkem normální, protože mi ještě nějakou dobu trvalo než sem si koupil kombo, a tak sem hrál občas nezapojen, ale častěji ještě na akustiku.
Jinak šťavnatější pocity to byly když si kámoš koupil elektriku (bazarovej squier strat a podobný kombo co mám já - tedy Marshall MG :roll: - o kterym sem se až po příchodu na tohle fórum dozvěděl, že to vlastně ani moc dobrý kombo není. Naštěstí sem nenáročnej - zatim. :twisted: ) No a teda když sem si poprvý zahrál na elektriku, tak to byl prostě takovej pocit moci. :twisted: :lol:
h***a, na domaci punkrock je to tvy kombo uplne v pohode, nenech si nakecat od nakych hnupu ze je uplne nahovno. ja mam na doma jen behringer 15ku, uz pres 3 roky, neni s nim problem a na to mlaceni a vymysleni novych valu mi to staci, ve zkusce mam normalni apec. pokud se ti tvuj zvuk libi, a v kapele se prosadi, neni problem a zmatenych kydu ze mg je nahovno si nevsimej. :wink:

tyjo - ono mi to samo vyteckovalo h***o :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

U me prvni kytarou byl cerny Fokus Strat, koupeny v OVe na nabrezi. Byl soucasti kytaroveho setu pro zacinajici. Kombo je nejmenovane, takze nevim co to je zac. Pocity ... nejaka euforie tam byla, ale po par dnech jsem citil ze to neni ono, ale hezky jsem s tim vydrzel asi 3 roky. To jsem si poridil Rolanda Cube 15X a uz to bylo o necem jinem. Takze euforie jeste vetsi. I stary nakraply Fokus me zase zacal vice tesit. Jenze neubehl mesic a uz jsem vedel ze to spatna kytara a poridil si Eastwood GP. Tady se teprve dostavila ta dlouho touzebne ocekavana euforie jak ma byt. Doslova i do pismene. No a pak pred par tydny jsem si poridil Ampega a...

...PORAD LETAM OKOLO :lol:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“