Moje 1. kytara (Už je to tady!!!)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Moje 1. kytara (Už je to tady!!!)

Příspěvek od brazdil.radek »

Už je to tady!!! Dnes nastala chvíle, kdy jstem vybral všechnz moje peníze z mojí kasičky, popůjčoval od rodiny a zašel si do hudebnin koupit moji první el. kytaru! Po předvedení kytary kupcem se mi rozzářil úsměv, můj sen-el. kytara se vyplnil. Hned po příjezdu domů jsem vybalil kytarua začal trénovat Iron Man od Black Sabbath. Držte mi palce v udržení mého snu a písněte, jaké byly vaše pocity při nákupu/prvním cvičení na vaši první kytaru.

EDIT: Malinko jsem pozměnil název tohoto přííspěvku... JS
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Blahopřeju. :)

Moje pocity byly celkem normální, protože mi ještě nějakou dobu trvalo než sem si koupil kombo, a tak sem hrál občas nezapojen, ale častěji ještě na akustiku.
Jinak šťavnatější pocity to byly když si kámoš koupil elektriku (bazarovej squier strat a podobný kombo co mám já - tedy Marshall MG :roll: - o kterym sem se až po příchodu na tohle fórum dozvěděl, že to vlastně ani moc dobrý kombo není. Naštěstí sem nenáročnej - zatim. :twisted: ) No a teda když sem si poprvý zahrál na elektriku, tak to byl prostě takovej pocit moci. :twisted: :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Luky

Re: Už je to tady!!!

Příspěvek od Luky »

brazdil.radek píše:Už je to tady!!! Dnes nastala chvíle, kdy jstem vybral všechnz moje peníze z mojí kasičky, popůjčoval od rodiny a zašel si do hudebnin koupit moji první el. kytaru! Po předvedení kytary kupcem se mi rozzářil úsměv, můj sen-el. kytara se vyplnil. Hned po příjezdu domů jsem vybalil kytarua začal trénovat Iron Man od Black Sabbath. Držte mi palce v udržení mého snu a písněte, jaké byly vaše pocity při nákupu/prvním cvičení na vaši první kytaru.
jakou sis pořídil?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já když jsem si pořídil svou první basu taky jsem byl uplěn hotovej... :-) Myslím že je to docela normální. Euforie :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Metallistic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Metallistic »

KIWI píše:Já když jsem si pořídil svou první basu taky jsem byl uplěn hotovej... :-) Myslím že je to docela normální. Euforie :-)
Souhlasím,ale kupoval jsem si normální el.kajtru :wink:

A teda jedinej problém byl,že sem se v tom vůbec nevyznal(ne,že bych na tom teď byl nějak líp,ale budiž :D )a koupil sem si kytarovej set Cruiser By Crafter,na kterej teda jěště pořád hraju,ale bude se DOUFÁM co nejdřív měnit..!!!!Ale myslím si,že pro začátečníka to je ideál.. . !!!Toť můj názor :wink: :!:
Cvičit,Cvičit,Cvičit ale bez chyb a pomalu jinak to nemá smysl;-)můj názor. .
Kytara-(sh*t Cruiser By Crafter),Cort EVL Z-4 BKS
Kombo-Roland Cube 30X,(Cruiser By Crafter)
Efekt-Digitech Death Metal
Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja jsem prisel vubec poprve do styku s nejakym elektrifikovanym nastrojem v jednom bazaci odkud jsem si pred hodne hodn lety osnesl za nejakych tisic korun asi tricet let starou baskytaru a doma ji pichl do mikrofonoveho vstupu na vezi... no znelo to fakt uzasne :) ale euforie to byla opravdu velka... a pak prvni proadna kejtra - kopie stratu od Cort, pak nasledovala jedna kopie LP a ted jsem zakotvil u TRETI M200 od Cortu, kterou jsem si trosku poupravil k obrazu svemu... jinak mam sve kytary moc rad a uz zadnou nikda neprodam - da se rict, ze jsem se vsema kytarama tedka moc spokojeny (coz se driv moc nedelo - hlavne ta kopie LP byla otresna) a ani ta domlacena a praskla Alvaro strikla akrylatovym, lakem nepujde nikdy z domu :) !
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

já sem poprvý hrál na elektriku v hudebninách ještě s kámošem a bylo to něco skvělýho ještě teď se mi klepuo kolena když si na to vzpomenu... :lol:
vim že sem tam hrál totální ho... a byl sem všem pro smích a pak sem přehnaně děkoval tomu prodavačovi že sem si moh zahrát no trapas jako pra...
můj prní set byl od Behringra jediný co na tom bylo asi dobrýho bylo možná trochu to kombo kytara naprostá noční můra.musel sem ji prodat ,ale s odstupem času bych si zase na to chtěl zahrát abych zavzpomínal na starý časy... :roll: :( :)
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Tak to já jsem byl ze své první basy narosto hotovej. Před tím jsem v životě nedžel žádný nástroj v ruce (Když nepočítam to, jak jsem bráchovi plival do flétny). No a pak jsem jí začal ladit. začal jsem E, ečko mi asi nějak uteklo a já ho pořád hledal a toči a točil, nakonec jsem ho našel (to jsem ještě netušil, že je to už E o oktávu výše ), a když jsem to dolaďoval, tak najedou........
PPPPPPPPPPPRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAASSSSSSSSKKKKKKK...:D
To byl hodně silný zážitek, takže jsem do toho čtvrt roku mlátil bez Ečkové struny...:-D
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No na první elktriku sem hrál u kámoše ale to už sem šetřil na svojí pak mi přišla a měl sem mrtě radst ze setu od Dimavery fakt mrtě nejvíc no a teď mam kytary co sou v popisu a možná do zimy bude další změna teď aparát a pak možžná do stáje přibyde jedna kytarka :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
madmax
Bandzone: http://bandzone.cz/tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmax »

Red Bull píše:No na první elktriku sem hrál u kámoše ale to už sem šetřil na svojí pak mi přišla a měl sem mrtě radst ze setu od Dimavery fakt mrtě nejvíc no a teď mam kytary co sou v popisu a možná do zimy bude další změna teď aparát a pak možžná do stáje přibyde jedna kytarka :wink:
teď trochu OT: můžeš mi prosím říct jak hraje ten tvůj Van Horn, jakej má čistej zvuk, zkreslenej, jak jseš s tim celkověspokojenej a tak dál? díky moc :wink:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No Van Horn to je moje první "velký kombo" Mam ho skoro rok a jako zamiloval sem se do něj.Já spíš hraju s LP a tak se mi ten zvuk líbí pěkně basovej hezkej korekce sou poznat na změnách zvuku.Je to dvoukanál takže i oddělený korekce na čistej je Gain(ale je to spíš jako volume si myslim) výšky středy basy.Čistej se mi dost líbí na to že je to tranďák...No a druhej kanál je zkreslenej s poťákama gain víšky středy basy a volume pak to vypadá že to má efektovou smyčku ale nikdy sem jí nevyzkoušel fakt ne a je u ní ještě volume as na sílu efektový smyčky ale to uvažuju teoreticky neměl sem důvod to zkoušet.Je to tedy 45W v tranzistoru ale má to kombo dvě repra tudí je mnohem hlasitější než by se zdálo užily sme si spolu ve zkušebně dost a jako myslim si že je to dobrý kombo fakt dobrý...Skreslený mam max víšek max basů a max gainu a je to docela pilka takže pro mě ideální..
Jo jinak vzádu je pojistka proti spálení a Speaker out což je asi taky teoretcky výstup na box což z toho docela nestíhám.

No to je asi všechno na co si teď vzpomínám...Sem s nim spokojenej ale bude lampa..
Btw proč to chceš vědět?

brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Re: Už je to tady!!!

Příspěvek od brazdil.radek »

Luky píše:
brazdil.radek píše:Už je to tady!!! Dnes nastala chvíle, kdy jstem vybral všechnz moje peníze z mojí kasičky, popůjčoval od rodiny a zašel si do hudebnin koupit moji první el. kytaru! Po předvedení kytary kupcem se mi rozzářil úsměv, můj sen-el. kytara se vyplnil. Hned po příjezdu domů jsem vybalil kytarua začal trénovat Iron Man od Black Sabbath. Držte mi palce v udržení mého snu a písněte, jaké byly vaše pocity při nákupu/prvním cvičení na vaši první kytaru.
jakou sis pořídil?
Kytaru squier by Fender za njakých 2600 Kč a kombo Stagg za 2000 Kč
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Red Bull píše: Btw proč to chceš vědět?
Dost mozna proto, ze Van Horn jsou hodne diskutovany komba, slysel jsem na ne dost chvaly ale i dost hany.... Daji se koupit za hubicku, takze to muze byt levny reseni pro zacinajici kytaristy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
madmax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmax »

moc dík, už jsem o něm přemejšlel že by to mohlo bejt docela dobrý, no uvidím a hlavně uslyšim :)
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

já hrál poprvý na originál fender stratocaster, ale podrobnosti, jaký snímače a tak, vám neřeknu..to v Mostě (poblíž) bydlí dočasně jeden mladej američan, kterýho nám občas angličtinářka přivedla do školy, a ten fender je jeho :D jinak moje první elektrika je dost mladá (kupovaná 18.7., kombo o den později), je to Squier Stratocaster za 8290kč a 20W kombo Laney za 2990kč. no věděl jsem kuloví, takže teď docela uvažuju o výměné jednoho z těch tří singlů za hb. ale stejně jí mám moc rád a za nic na světě bych jí neprodal, stejně jako předchozí španělu za 500kč, která je starší než já :D první pocity- zmatený a když jsem jí v obchodě zkoušel musel jsem vypadat dost trapně, protože ač na španělu už jsem něco dohromady dal, tak ten úzkej krk byl docela překážka :D ale už jsem si zvyknul a trénuju...a jsem spokojenej...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

madmax píše:moc dík, už jsem o něm přemejšlel že by to mohlo bejt docela dobrý, no uvidím a hlavně uslyšim :)

Jj jako je to podle mě dobrý kombo a budu ho mít asi naprodej :wink:

madmax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmax »

Red Bull píše:
madmax píše:moc dík, už jsem o něm přemejšlel že by to mohlo bejt docela dobrý, no uvidím a hlavně uslyšim :)

fakt? no tak to by sme se kdyžtak potom mohli domluvit až bys ho prodával :wink:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

madmax píše:
Red Bull píše:

fakt? no tak to by sme se kdyžtak potom mohli domluvit až bys ho prodával :wink:
Jako jak chceš k mání bude asi už teď v září tak mi napiš soukromou zprávu nebo si vem moje icq aještě se domluvíme :wink:

Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

no, já neměl takovou euforii, prve sem hrával na elektro akustiku bez komba, snímače sem používal jen do ladičky, pak sem k tomu přidal půjčený kombo (zvuk mělo celkem pěknej a dostatečnej, daly se na něm nastavit jen basy a středy ale to stačilo. značka tuším torque... nikde sem o ní nic nenašel). pak se teprve přidala elektrika, do toho stejnýho půjčenýho komba, až měsíc po tom přibyl ten rolandek- takže první efekty atd.. :)a pokud se poštěstí budu mít zase to půjčený doma, microcube by zůstal jako předzesilovák kvůli efektům atd. a ten torque na zvuk :)

no, to už je celkem ot :)
severin

MOJE PRVA GITARA

Příspěvek od severin »

No moja prva gitara sa mi ocitla v rukach asi pred 2 a pol rokmi. Bola to krasna nabliskana Fender squier za 6 000 sk. Bola uplne super, aj zvukovo a bol som znej tak nameko ze som snou normalne aj spaval v posteli :D:D:D (nesradnujem). No lenze dni plynuli a o 2 mesiace sa mi pokaslal jeden Tone ovladac a bolo po parade. Ma to strasne mrzelo, a ked sa opravil tak uz to nebolo ono. Gitarka sa pocase rozhegavala rozladovala asi po kazdom bnknuti, proste cierna mora pre gitaristu. Tak som ju zavesil na stenu a teraz tam vysi akoze ...moja prva gitarka.... Teraz mam kamaratovu IBANEZ
Je dost nadupana. Takze tak no... A kombo som mal kamaratove IBANEZ 15W. O pol roka som si kupil MG100dfx ktore mam (bohuzial) az dodnes :):)
ROCK ON :):)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“