V kombu mi hraje Rádio :-D

Baskytarová aparatura ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: V kombu mi hraje Rádio :-D

Příspěvek od Nero »

dalabo píše:To je úplně běžná věc. Špatně vystíněná kytara nebo kabel dokupy se šmejdským aparátem. Rádio mi chytaly dvě komba Fender ale jenom s kabely Planet Waves. Tak jsem je dal pryč vzal můj starý Klotz a rádio bylo pryč :-).
V tom případě je Mesa šmejdskej aparát... :roll:

O aparát vůbec nejde, hlavní vliv na to má kabel (ten funguje jako anténa), případně špatně odstíněná elektronika v kytaře. Eliminovat se to nějak lehce dá tím kabelem (koupit kvalitnější), ale někdy ani to nepomůže - mám zkušenosti, že i Sommer, Spectraflex nebo Monster Cable mohou rádio chytat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nero píše:
dalabo píše:To je úplně běžná věc. Špatně vystíněná kytara nebo kabel dokupy se šmejdským aparátem. Rádio mi chytaly dvě komba Fender ale jenom s kabely Planet Waves. Tak jsem je dal pryč vzal můj starý Klotz a rádio bylo pryč :-).
V tom případě je Mesa šmejdskej aparát... :roll:

O aparát vůbec nejde, hlavní vliv na to má kabel (ten funguje jako anténa), případně špatně odstíněná elektronika v kytaře. Eliminovat se to nějak lehce dá tím kabelem (koupit kvalitnější), ale někdy ani to nepomůže - mám zkušenosti, že i Sommer, Spectraflex nebo Monster Cable mohou rádio chytat.
Heleď a nechytá to spíš snímač samotný? Mě to totiž dělá jen kobylkáč, který je fakt hodně silný. Na krkáč nic nenaladím. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já nevím proč... ale stala se mi taková věc... měl jsem doma půjčenou basu na předělání.... byl to nějaký JB, mělo to RM pickups... a mělo to přepínač jak na kytaře... nic takového jsem nikdy předtím neviděl ale budiž...
No, krkáč chytal Operu ... kobylkáč chytal nějaké radio BBC či co to bylo.... a když jsem to prohnal handmade distortionem... tak to šlo slyšet docela dost dobře :D
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bummer píše: Heleď a nechytá to spíš snímač samotný? Mě to totiž dělá jen kobylkáč, který je fakt hodně silný. Na krkáč nic nenaladím. :D
Hele, na to ti nedokážu odpovědět, zas tak erudovanej v tomhle oboru nejsem... Nicméně kdyby to chytal snímač samotný, tak by pro eliminaci stačilo stáhnout volume na kytaře, což evidentně nefunguje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
fisermi1

Příspěvek od fisermi1 »

Mě hraje v boxu televize, poraďte jak mám vyladit obraz (mám tam nějaký duchy) :?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“