V kombu mi hraje Rádio :-D

Baskytarová aparatura ...
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

V kombu mi hraje Rádio :-D

Příspěvek od Stoupa »

Nevim jak je to možný ale když si zapnu kombo a chvíli počkám ... tak mi začne hrát třeba nějáká opera nebo mi běží nějáký německý keci . :D Nevíte jak je to možný ??? Mám kombo na židli a vedle postavenou připojenou kabelem basu . Je možný že ta basa funguje jako anténa ??? Jinak kombo je z bazaru a je to nějáký starý dělaný kus .
Baskytara: Schecter Riot 5
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Re: V kombu mi hraje Rádio :-D

Příspěvek od dig_dag »

Stoupa píše:Nevim jak je to možný ale když si zapnu kombo a chvíli počkám ... tak mi začne hrát třeba nějáká opera nebo mi běží nějáký německý keci . :D Nevíte jak je to možný ??? Mám kombo na židli a vedle postavenou připojenou kabelem basu . Je možný že ta basa funguje jako anténa ??? Jinak kombo je z bazaru a je to nějáký starý dělaný kus .
To je celkem bezne. :D Nejspis bydlis pobliz uranovemu dolu a basa funguje jako radio. :lol:
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

dig_dag píše:
Stoupa píše:Nevim jak je to možný ale když si zapnu kombo a chvíli počkám ... tak mi začne hrát třeba nějáká opera nebo mi běží nějáký německý keci . :D Nevíte jak je to možný ??? Mám kombo na židli a vedle postavenou připojenou kabelem basu . Je možný že ta basa funguje jako anténa ??? Jinak kombo je z bazaru a je to nějáký starý dělaný kus .
To je celkem bezne. :D Nejspis bydlis pobliz uranovemu dolu a basa funguje jako radio. :lol:
No u žádnýho uranovýho dolu nebydli to opravdu ne :D
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Stoupa píše:
dig_dag píše:
No u žádnýho uranovýho dolu nebydli to opravdu ne :D
Ja sem si delal legraci. :lol: Opet blbou jak vidim. :oops: Basa ti nejspis chyta signal a tak prijimas radio, nic na tom neni. :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Je to docela normální - nekvalitní kabel či kombo...
Už se to tu řešilo viz. topic "Nevěříte, věřte! " neb otak nějak od rasty_blasty....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

Tak to spíš bude tim nekvalitnim kombem . Já sem tomu furt nemohl věřit že by to něják šlo .... :) a ono to je skoro normální :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

KIWI píše:...Už se to tu řešilo viz. topic "Nevěříte, věřte! " neb otak nějak od rasty_blasty....
Bylo to tady:
http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t= ... =v%EC%F8te
CR_ZDECHLINA

.

Příspěvek od CR_ZDECHLINA »

Mě osobně se to ještě nestalo, ale je to pekelná věc :D. Když u nás v Chrudimi teď na začátku prázdnin hrál Pavlíček, tak mu taky do toho hrálo rádiio, ale na dojmu že je to kytarovej mág to nic nezměnilo :)
Pete27

Příspěvek od Pete27 »

:D mazec....
mY geAr:
Epiphone Les Paul standard plus
Stagg strat h-s-s
kombo Behringer Vampire Lx112
ruce:-D
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

jj no

Příspěvek od DJmanasek »

Taky na starém zesáku se mi stalo, že jsem poslouchal ČRO3, ale když začneš hrát tak rádio by mělo přestat
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
133Mike

z komba hraje radio

Příspěvek od 133Mike »

To je velice úsměvné, protože takové problémy jsme měli v šedesátých letech, když jsme si v době začínajících Beatles a RLStones stavěli samodomo elektronkové zesilovače.
Zpravidla za to může špatně navržená signálová cesta a mizerně spočítanej zdroj (ss napětí).
Máš-li tovární kus, tak signálová cesta by měla být OK a tak si nech otestovat zdroj. Někdy pomůže k velkým filtračním elektrolyt. kondenzátorům připojit paralelně cca 10 k pF.
Odborně se tomuto jevu říká :detekce na hraně pracovní charakteristiky. To pak chytáš nejsilněší zpravidla středovlnou stanici.
Dále si zkontroluj, jestli nemáš někde odpojeno stínění v signálové cestě. Taky pomůže spojit všechny "země" do jediného bodu a přivést ke zdroji (zpravidla ke střednímu sekundárního vinutí síťového trafa).
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Zdravím. S odstupom času od tejto témy by som rád vedel, či niekto našiel nejaké riešenie na problém s chytaním rádia. Odkedy sme sa totiž dostali do novej skúšobne, tak môj aparát chýta nejaké nemecké, niekedy ruské, či maďarské rádio, či nikedy je počuť aj viac rádií naraz. Robí to iba vtedy keď je gitara zapojená do apmu a najviac to počuť pri stiahnutom potenciometri volume na nulu. Gitaru mám s aktívnimi snímačmi EMG a aparát mám Hughes and Kettner Trilogy. Skúšal som to aj s inými gitarami ale rádio som chytal aj s nimi. V kábloch by problém byť nemal, skúšal som to aj s relatívne kvalitným PW káblom. Mal by niekto nejaké rozumné riešenie ako by dali tieto rušivé zvuky odstrániť, prípadne minimalizovať??? Ďakujem
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Jedině asi odrušit zkušebnu, ale je mi jasný, že to asi bude trochu problém :-) Nějaké zapomenuté dlouhé vlny se občas dostanou zatarceně daleko.
Nebo by možná pomohlo např. vzít pár plechových desek a dát je okolo komba s tím, že je spojíš a uzmeníš. Ovšem to je trochu nepraktické řešení :-). To mě teď v rychlosti jenom tak blesklo hlavou... A teda taky je problém s tím jestli ty vlny chytá kytara a nebo kombo.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tohohle problému se člověk prostě nezbaví - asi to tak nějak patří k věci... Leda si ze zkušeny udělat Faradayovu klec :mrgreen:

Možná by mohl pomoci volume pedál v efektové smyčce stažený na nulu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Skôr by som sa chcel spýtať takto: Nemohla by to byť chyba v aparáte???
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ivan.ps píše:Skôr by som sa chcel spýtať takto: Nemohla by to byť chyba v aparáte???
Já bych asi neřekl, že to bude chyba v aparátu. (i když i to by mohlo být). Spíš bych tvrdil, že některé jsou na to více náchylné a některé méně. Ale můžeš to zkusit s jiným aparátem a srovnat. Jestli máš tu možnost
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To je úplně běžná věc. Špatně vystíněná kytara nebo kabel dokupy se šmejdským aparátem. Rádio mi chytaly dvě komba Fender ale jenom s kabely Planet Waves. Tak jsem je dal pryč vzal můj starý Klotz a rádio bylo pryč :-).
Taková perla - bydlel jsem na sídlišti v posledním patře a přes cestu byl druhý stejný panelák a na něm byly antény od spojů a taky pro mobily. To bylo v době co mobil stál 60000 a vypadal jak malé kombo se sluchátkem:-D. Měl jsem doma malé studio s kazetou multitrack Fostex. Normálně se občas stalo že jsem ze sluchátek slyšel jak se milionáři domlouvají za kolik co kde koupit nebo v kterém bordelu se večer sejdou :-D. Někdy se to i nahrálo na kazetu a pak jsem čuměl při míchání. Pak si soused stěžoval že mu to ruší televizu a oni to natočili jinam.
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

dalabo píše:Špatně vystíněná kytara nebo kabel dokupy se šmejdským aparátem.
Mám gitaru Washburn x50PRO fe a aparát Hughes and Kettner Trilogy, tak ak je toto šmejdský aparát, tak už potom naozaj neviem, čo by som si mal zaobstarať. :D Ale nie... Už som prišiel na to kde je chyba. Pod našou skúšobňou je totiž vrátnik, ktorý zvykne pozerať TV a všimol som si, že to rádio chytám iba keď má zapnutý ten TV, takže v podstate v aparáte asi chyba nebude a keď má TV vypnutý tak mi všekto funguje bez problémov. Bohužiaľ by asi bolo trochu drzé ho žiadať aby nepozeral TV, takže v skúšobni si na to tádio asi budem musieť z času na čas zvyknúť. Dôležité je, aby to neblbo na koncerte, ale nepredpokladám, že by niekto na koncerte v blízkosti pár desiatok metrov pozeral nejaký starý televízor :D
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nebo mu koupit jinou TV :-D
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To nesmíš tak brát. Točili jsme v rozhlase s dost slavným kytaristou Márem. Dovez Riveru a rack s Digitechem a ještě nějakýma procesorama. To zapnul a bylo slyšet jak se baví taxikáři s dispečinkem. :-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“