Pokud mas original Fender a jsi "uzivatel" typu "koupil jsem si video, zavolam si do servisu, aby mi to nekdo zapojil", tak neni potreba.... hlavne proto, ze original Fender vyroba bude mit loze krku dobre zarovnany...Greeg píše:k čemu to vůbec je to broušení ? To bych měl rozebrat svýho fendra a taky to vybrousit ?
Jen pro info, uz jsem to psal vys - spoj krku a tela (tzn. pevnost a maximalni stycna plocha) je jedna z nejdulezitejsich veci pro prenos rezonanci z kmitajici struny do tela, aby se "rozeznelo".... - no a u beznych levnych kytar tohle neni zpracovano dobre (ani Ibanez za 10tis.), coz hodne degraduje zvuk dreva nastroje...
Cece, neber to osobne, ale nekdy mi tvy otazky prijdou dost divny... Jakoby si vubec necetl co se tu psalo predtim....
Mas Fendra original, a jakoby si ani nevedel, ze kytara ma nejaky spoj krku s telem... a co jsou to rezonance tela...
Ja vim, ze kdyz budu mit Porsche, taky nebudu muset vedet, kde neco nastavit na motoru.... ale prijde mi to takovy divny.. uz z principu..... Hraju na kytaru, zajimam se o to... proc tohle drevo hraje tak a tak, a tohle zase jinak, atd. no ne?! A proc me tahle kytara sedn, a tahle ne... a proc chci tuhle a tuhle ne...
Anebo ses Eric Clapton, mas origos 50-60leta Fendra, kterej hraje jak vino, a jen valis muziku a ostatni te nezajima, protoze na to mas svyho kytarovyho technika...