Snížení šumu a brumu u stratocasteru
Pravidla fóra
Re: Snížení šumu a brumu u stratocasteru
Bohužel je to normální a u singlů se toho nezbavíš. Jsou řešení jako Suhr backplate, to stojí moc. Záleží co hraješ za muziku, jestli na víc zkreslené věci nepořídit něco s humbuckery. Jestli ti vyhovuje mezipolohy, máš vyhráno. Na kobylkový singl teď hraju dost a nevadí mi to při rozumném zkreslení, a nutí mě to hrát furt a razantněji.
Ale, já se zatím učím a brnkám si tak všechno možné. Pokud bych věděl, že pomůže ta výměna za RS2000, tak bych do toho šel, ale jako začátečník to nedokážu posoudit. Otázkou jsou asi i ty originál snímače co tam teď jsou..... to si nebude zázrak.
BaCHBGS TRAR burned, YAMAHA RGX 420DZII
JAY TURSER JT-30-MRD (pro děti)
Roland CUBE-20GX, Roland Micro CUBE GX Black
Boss ME-25, Vox amPlug 2 Classic Rock, iRig HD2
Epiphone Acoustic PR-100/VS
Tak jsem s tím zaskočil k opravářům hudebních nástrojů a resumé zní, že kytara je celku v pořádku, nicméně snímače asi nejsou žádný zázrak a přeci jen bručí trochu víc, než by měly a s výměnou snímačů by se to mohlo částečně zlepšit. Takže uvažuji o RS2000, R1 a RS2. Jako elektrikář to prý zmáknu sám
Dále mi bylo doporučeno zkontrolovat délky vodičů, zda tam nejsou zbytečně dlouhé, případně smotky atp.
No a zdroj toho nepříjemného rušení je asi někde tady doma, tak budu asi při zapnuté kytaře postupně odpojovat různé spotřebiče a uvidím, snad to nejde zvenku.
Při zkoušení v podstatě bylo konstatováno, že přes multiefekt a kombo je brum v normě a kytara v pořádku, ale přes ten VOXamp a potom přes malé modelingové kombo to bylo horší.
Dále mi bylo doporučeno zkontrolovat délky vodičů, zda tam nejsou zbytečně dlouhé, případně smotky atp.
No a zdroj toho nepříjemného rušení je asi někde tady doma, tak budu asi při zapnuté kytaře postupně odpojovat různé spotřebiče a uvidím, snad to nejde zvenku.
Při zkoušení v podstatě bylo konstatováno, že přes multiefekt a kombo je brum v normě a kytara v pořádku, ale přes ten VOXamp a potom přes malé modelingové kombo to bylo horší.
BaCHBGS TRAR burned, YAMAHA RGX 420DZII
Singly jsou takové všechny, chytají ruchy. Ty Bachovské nebudou o nic horší než kterékoli jiné, jsou standardní alnico. S RS1 RS2 si vůbec nepomůžeš, co se citlivosti na ruchy týče ani o chlup. RS2000 nebo 3000 budou tišší. Já bych raději pořídil malý humbucker dualrail, třeba Jeff Beck Junior mám a líbí se mi. Prošel jsem tím stejným, nakonec jsou na stratu zpět původní snímače a mám další kytary s HB, a stavím kytaru s P90.