Zatim jsem teda jeste o pul tonu niz
Bortící se vrchní deska
Re: Bortící se vrchní deska
Tak jsem dokoncil druhou vlnu, snad to ted bhde drzet.
Drží. Spokojenost. Mám španělku! 
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, přispěju také jak jsem opravoval zborcenou desku u 12 ti strunky. Kobylka prasklá a napůl utržená, boule cca 5mm. Vrchní desku se mi podařilo srovnat takřka do ideální roviny, původní kobylku jsem také vyspravil a zachránil. Po těchto úpravách radši také instaluji po domluvě se zákaníkem Bridgedoctor vlastní výroby.
Stav před opravou: Po sundání kobylky: Po srovnání boule: Přilepená a opravená původní kobylka:
Stav před opravou: Po sundání kobylky: Po srovnání boule: Přilepená a opravená původní kobylka:
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Za pár korun jsem koupil relativně novou parlorku, u které je deska mírně vyboulená, ještě bych řekl v normě, ale kobylka je také nepatrně na cestě. Mám v plánu na to hrát, dokud to bude fungovat (je možné, že to vydrží pořád), nebo je lepší se snažit s tím něco dělat?
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Jestli už je kobylka z části odlepená, tak určitě co nejdříve přilepit. Bude se zvedat víc a víc, pak se zdeformuje a někdy i praskne. Pak je daleko pracnější ji dostat do původního tvaru a pozice. Pokud je deska jen mírně vyboulená a umožní ti přilepit kobylku v celé ploše, tak bych desku nerovnal. To rovnání boule vyžaduje dost zkušeností, jinak můžeš desku trvale poškodit. Když se ti podaří kobylku přilepit pěkně celou plochou na desku, tak můžeš zaexperimentovat s Bridgedoctorem, který si doma za pár korun vyrobíš. Tím sice bouli už moc nestáhneš, ale zafixuje se to a nebude se dále zvětšovat.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Vzhledem k celkové ceně a aktuální funkci kytary bych se nechtěl pouštět do nějakého kanónu na vrabce. Kobylku bych i přilepil, ale škvíra je teprve v řádu sotva desetin u zadní hrany (a ještě necelé), takže předpokládám, že bych ji nejdříve musel celou dostat dolů.
- fantomasxxx
- Kontaktovat uživatele:
Tak já to beru ze svého pohledu, když mi to někdo zanese k opravě. Abych za to mohl ručit, přistupoval bych k tomu tak, že kobylku odlepím a na čistou rovnou plochu přilepím zpět. V tvém případě, kde o nic nejde tam zkus stříkačkou vpravit zředěné lepidlo a stáhnout.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Zkusím, díky!