Neural DSP Quad Cortex
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Neural DSP Quad Cortex
Očividně nejsi cílová skupina a ten rezignovaný tón o podstatnosti vlastního zvuku to jenom podtrhuje.
Když už vezmu, že uvěříš resp. se smíříš s tím, že profil zní jako tvůj, řekněme optimálně, nazvučený aparát, tak u Cortexu máš výhodu použít ty aparáty ve stereu a nebo je kombinovat s existujícími modely. Na to potřebuješ 2 Kempery a nebo rackové Axe II/III. A to jsi cenově trochu jinde.
Ale to neznamená, že jsi závislý na externích profilech jako většina uživatelů Kempera, klidně si 'postavíš' svůj zvuk z existujících modelů (viz Tom Quayle video).
Potenciál je i v profilování samotných zkreslovacích krabiček.
On to není žádný mílový krok dopředu, co se týká zvuku, ale sází na moderní platformu, která má potenciál i do budoucna a Doug Castro mi příjde jako o dost otevřenější hlava vůči externím nápadům oproti např. Cliffovi z Fractalu.
Když už vezmu, že uvěříš resp. se smíříš s tím, že profil zní jako tvůj, řekněme optimálně, nazvučený aparát, tak u Cortexu máš výhodu použít ty aparáty ve stereu a nebo je kombinovat s existujícími modely. Na to potřebuješ 2 Kempery a nebo rackové Axe II/III. A to jsi cenově trochu jinde.
Ale to neznamená, že jsi závislý na externích profilech jako většina uživatelů Kempera, klidně si 'postavíš' svůj zvuk z existujících modelů (viz Tom Quayle video).
Potenciál je i v profilování samotných zkreslovacích krabiček.
On to není žádný mílový krok dopředu, co se týká zvuku, ale sází na moderní platformu, která má potenciál i do budoucna a Doug Castro mi příjde jako o dost otevřenější hlava vůči externím nápadům oproti např. Cliffovi z Fractalu.
vidím to podobně. Včera jsem po měsících s AX8 vyzkoušel kombinaci HX Effects a MB mark V25 - preamp z marka ve smyčce HX effects, za to oficiální Celestion impuls a skvělej šťavnatej crunch jsem měl nastavenej během minutky. Takže moje představa je, že si "otisknu" pár dobrejch nastavení z marka a bude to rychlejší proces než procházet tovární aparáty a externí profily/capture. Navíc tenhle malej Mark má dva dobrý módy na jednom kanálu (clean/fat a crunch), takže je nemůžeš používat zároveň. S QC by se to dalo vyřešit. Nebudu se doma snažit o sejmutí kompletního aparátu, na to nemám podmínky, ale capture preampu v pár oblíbených nastaveních určitě vyzkouším...
Capturing je ale pro mě okrajová záležitos, víc mě lákají jiné věci, které už jsem zmiňoval (velikost, UI, moderní platforma, u které předpokládám že je jen počátek stavu, do kterého to aktualizacemi dotáhnou, výkon, který umožní live zároveň plnohodnotně procesing elektrický kytary a akustiky, sluchátkový výstup...).
Ještě je otázka, jak zvládnou výrobu, protože hype funguje dobře (i na mě:-)), ale že by se mi chtělo rok čekat na nějaký waitlistu...
Capturing je ale pro mě okrajová záležitos, víc mě lákají jiné věci, které už jsem zmiňoval (velikost, UI, moderní platforma, u které předpokládám že je jen počátek stavu, do kterého to aktualizacemi dotáhnou, výkon, který umožní live zároveň plnohodnotně procesing elektrický kytary a akustiky, sluchátkový výstup...).
Ještě je otázka, jak zvládnou výrobu, protože hype funguje dobře (i na mě:-)), ale že by se mi chtělo rok čekat na nějaký waitlistu...
Když jsme u toho Neuralu, viděli jste tohle video ohledně aliasingu? Je to sice plugin vs plugin, ale v diskusi padly i dotazy na QC s jedním zajímavým komentem ohledně Rabey Massaada.
https://www.youtube.com/watch?v=jxZDXJedhNY
https://www.youtube.com/watch?v=jxZDXJedhNY
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli k tomu je nějaké prohlášení nebo oficiální 'důkaz', každopádně když se gear-head s dobrým hudebním sluchem a vkusem podílí na vývoji, určitě je to pro dobro věci a neviděl bych v tom konspiraci.
Není od věci zmínit, že autor je majitelem Kemperu a ti jsou po uvedení NDSP videí nejvíc slyšet, protože je to přímý konkurent a podle prvních demo/review ve všem lepší. Ten kvikot z Kemper fan klubu slyším až sem

Není od věci zmínit, že autor je majitelem Kemperu a ti jsou po uvedení NDSP videí nejvíc slyšet, protože je to přímý konkurent a podle prvních demo/review ve všem lepší. Ten kvikot z Kemper fan klubu slyším až sem
Kemper i QC jsou pro mě naprostý overkill, jen mě na první poslech zaujalo, co jsem slyšel. Na druhou stranu samotný antialiasing ještě nic neznamená, stačí si zahrát přes Emissary a cokoliv od Neuralu a i středně nahluchlý kytarista by měl mít jasno 
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Nemohl byste někdo hodit odkaz a článek, kterej by mi trochu vysvětlil, o co v tom videu jde? 
Další videjko, tentokrát od populárního Paula Davidse a QC už nevyznívá tak dobře. Především dropouty a pazvuky při přepínání scén/presetů mě docela zklamaly - nějak jsem očekával, že když to má být "most powerful modeler", bude zrychlený (když už ne eliminovaný) i tohle...
edit: tak prej měl Paul nějakou betaverzi firmwaru a přepínání scén a jednotlivých bloků už je bez pazvuků a dropoutů, ty zůstávají v nějaké míře u patchů (pry je to daň za svobodu routingu a je pravda, že tím trpí i Helix nebo Fractal)
edit: tak prej měl Paul nějakou betaverzi firmwaru a přepínání scén a jednotlivých bloků už je bez pazvuků a dropoutů, ty zůstávají v nějaké míře u patchů (pry je to daň za svobodu routingu a je pravda, že tím trpí i Helix nebo Fractal)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
'most powerful' neznamená 'flawless'.
Je jasné, že s rozšířením mezi lidi se budou objevovat větší či menší mouchy, ale vnímám pozitivně, přístup jakým se k tomu Neural staví. I zpoždění samotné vydání je v podstatě snaha o maximální odladění SW, HW už je připravený.
Je jasné, že s rozšířením mezi lidi se budou objevovat větší či menší mouchy, ale vnímám pozitivně, přístup jakým se k tomu Neural staví. I zpoždění samotné vydání je v podstatě snaha o maximální odladění SW, HW už je připravený.
Tak snad jenom neremcám, já i chválím.bubucci píše: 2.02.2021 7:20 Očividně nejsi cílová skupina a ten rezignovaný tón o podstatnosti vlastního zvuku to jenom podtrhuje.
Mně se to hodně zalíbilo hned, jak s tím vylezli.
Nějak počitám s tím, že za pár let se AX8 budou prodávat za 10-15 tis.
Ale prostě uvidíme, jaká bude za rok a víc střízlivá zátěžová realita.
U Fractal/Kemper je kromě zvuku nezanedbatelnej faktor dobrá spolehlivost - však (bez jakékoli dehonestace) kolik profíků jezdí s Headrushem nebo Helixem?
Myslím, že tohle bude hodně zajímavé sledovat a ukáže to jen čas.
Jsem fakt zvědavej - teda až zase někdy začnou koncerty - jak si QC povede u profíků, jestli jím kapely začnou nahrazovat Fractaly a Kempery - protože když bude tak dobrej, tak se to prostě stane samospádem, jako vždycky.
To bude mít hodně důležitou výpovědní hodnotu - ne YT recenze a srovnávačky ze studií a pokojíčků, to je jen jakýsi náhled potenciálu, kterej samozřejmě zaujme, ale aby mě osobně přesvědčil vysypat měsíční plat, na to už jsem starej cynik.
AX8 jsem si koupil až na základě toho, že jsem na koncertu slyšel a viděl opravdové borce, jak jim to může hrát (Haken a Erik Gilette) a pak to završil pochvalnej post Devina Townsenda s AX8 na instáči.
Když vidíte, že opravdu mají ty už trochu odřené a zaprášené mašiny na podiu a slyšíte z PAčka super zvuk, takže to evidentně nastavit jde - tak to je pro mě nejdůkazovatější důkaz, že by mi to taky "mohlo" stačit.
Takže momentálně je QC sice hodně chutná a voňavá, leč ještě tak na 2 roky pouhá jitrnice.
Každopádně nakopli to rozhodně správným směrem - za míň peněz víc muziky - a konkurenti ať si drbou hlavu a přemejšlej jak to přebít.
Jen houšť.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to ve finále výhra pro všechny, co chtějí nějaký modeler pořídit
Na videu od P. Davidse jde ale krásně slyšet, že klasický aparát je zatím nedostižný a u 'edge of breakup' zvuků, viz tady Matchless (výstižné jméno
) se to projeví nejvíc. Kemper ten zvuk vyloženě zprasil a jde tam krásně slyšet ta komprese a zamatlaný spodek a to je přesně to, co slyším v každém Kemper profilu a proč ho nemám. QC profiluje o něco čistěj, ale zase tomu chybí jakoby troška gainu/presencí oproti aparátu.
Na videu od P. Davidse jde ale krásně slyšet, že klasický aparát je zatím nedostižný a u 'edge of breakup' zvuků, viz tady Matchless (výstižné jméno
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Rabea se snaží, aby to nevyznělo pro Kemper úplně špatně, ale holt je čas před žezlo v profilování
Na druhé frontě, to bude ještě zajímavé u samotného modelingu a efektů proti Fractalu.
-
Miraantikrist
Zajímavé budou ceny kemperu na bazarech. Uz teď se dá koupit i s powerampem za 40k.
Trocha toho metalu
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
To by mě zajímalo, jestli je reálně využitelná ta možnost valit přes to až 4 kytaristy naráz.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
v tom videu popisuje tu možnost nazvučit celou kapelu přes jeden QC i kolik to využije CPU. Navíc má i u dvou vstupů mikrofonní preampy a jsou tam efekty přímo na zpěv.
Ač nejsem zas tak znalej metalu, tak Olovo video je super, dobře se na to kouká i poslouchá, byť tyhle zvuky nikdy hrát nebudu. I takovej aspoň zdánlivě objektivní tón je fajn.
4 zvuky naráz si umím představit. Nálezy metalový kapely hrajou prakticky jen na jeden zvuk celej koncert. Nakonec i to projeví zvuků by se dalo vyřešit. Každej by před sebou měl malej midi switch a zapinal/vypinal by si FX bloky ve svém řetězci. Vlastně bys všechno hrál na jeden patch...
4 zvuky naráz si umím představit. Nálezy metalový kapely hrajou prakticky jen na jeden zvuk celej koncert. Nakonec i to projeví zvuků by se dalo vyřešit. Každej by před sebou měl malej midi switch a zapinal/vypinal by si FX bloky ve svém řetězci. Vlastně bys všechno hrál na jeden patch...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
většinou ty 'modernější' kapely jedou podle clicku a tam si to sesynchronizuješ a neřešíš vůbec žádné přepínání. Teď mně napadá, jestli jde mít i 2 Capture ampy za sebou a přepínat je v rámci jednoho presetu ?
To jeho hodnocení tak nějak sedí....není to zvukově něco, co by sesadilo současné modelery/profilery, ale ty možnosti a cena to dělají velice zajímavé řešení.
To jeho hodnocení tak nějak sedí....není to zvukově něco, co by sesadilo současné modelery/profilery, ale ty možnosti a cena to dělají velice zajímavé řešení.
Myslím že určitě jdou, v nějakým videu jsem to myslím vidělbubucci píše: 12.02.2021 15:34 většinou ty 'modernější' kapely jedou podle clicku a tam si to sesynchronizuješ a neřešíš vůbec žádné přepínání. Teď mně napadá, jestli jde mít i 2 Capture ampy za sebou a přepínat je v rámci jednoho presetu ?
psal jsem reálně využitelná 
Každopádně marketing se jim zatím daří, to je potřeba uznat.
Každopádně marketing se jim zatím daří, to je potřeba uznat.
To jsem viděl - kapela 2x kyt. + basa přes AxeIII, každý před sebou svůj midiftsw, normálně si přepínali zvuky jak potřebovali, nepůsobilo to nějak výrazně omezujícím dojmem. 
Neural to asi taky utáhne, akorát pro tenhle případ mi takhle od oka přijde AxeIII jaksi "připravenější" možnostmi konektivity.
Neural to asi taky utáhne, akorát pro tenhle případ mi takhle od oka přijde AxeIII jaksi "připravenější" možnostmi konektivity.
| Cruel YT | Cruel sptf