Squier Standard strat kompatibilní tělo
Pravidla fóra
Re: Squier Standard strat kompatibilní tělo
Bach krk nebude sedět, do squiera bez úprav. Mám doma Bach krk, squier bullet strat, fender am deluxe strat a SX strat. Všechny krky jsou plus mínus podobný, ale ten bach je upravdu jinej. Šířka patky krku: SX 56,9mm , squier 56,5mm, fender 56,3mm, Bach 58,1 a to už je mnou upraven.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- fantomasxxx
- Bandzone: https://bandzone.cz/evarest
- Kontaktovat uživatele:
Nevím do jaké míry máš krk zvlněný, ale to co popisuješ bych řešil odstraněním pražců, srovnáním hmatníku a novým opražcováním. Nečekej, že krk od Bach bude nějaká extra výhra.
TM instruments
viewtopic.php?t=48320
viewtopic.php?t=48320
Díky všem za odpovědi. Nakonec jsem koupil ten krk ze Squieru na bazaru. Krk má svoje mouchy - ostré konce pražců, částečně jsem obrousil a ještě s tím něco udělám, výztuha krku má buďto vymletý imbus nebo tam je větší rozměr (nechce se mi tomu věřit, ale vyzkouším). Dal jsem tam ořech ze svého starého krku, protože ten původní byl moc prořezaný. Musel jsem převrtat dírky na ladicí mechaniky (čínský krk měl jednu dírku pod mechanikou uprostřed na aretaci a můj indonézský měl dvě po stranách) a trochu pohnout s dírami ve spoji krku a těla, aby mi tenké E nelezlo mimo hmatník.
Nicméně to důležité je, že i tak, jak to je teď, je to úplně jiná kytara. Já trouba jsem se dřel a ronil slzy s křivým, v zásadě nehratelným krkem, ta kytara měla jít na reklamaci, ale nechal jsem si to líbit vinou vlastní naivity a nezkušenosti. A změna hmatníku z javoru na palisandr taky fajn pro moje účely, ale to už nebylo v zadání, to tak prostě vyšlo.
Nicméně to důležité je, že i tak, jak to je teď, je to úplně jiná kytara. Já trouba jsem se dřel a ronil slzy s křivým, v zásadě nehratelným krkem, ta kytara měla jít na reklamaci, ale nechal jsem si to líbit vinou vlastní naivity a nezkušenosti. A změna hmatníku z javoru na palisandr taky fajn pro moje účely, ale to už nebylo v zadání, to tak prostě vyšlo.
Michael Kelly 1957, Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro, Squier Standard Stratocaster, Cort AS-M4, Boss Katana 100, gauč a sluchátka.
Tak, a teď s oběma krky zajdi ke kytaráři, aby je dal do pucu. Každý krk po nějaké době potřebuje líznout pražce do roviny, některý míň, některý potřebuje i zbrousit hmatník. Každopádně když už máš náhradu, tak můžeš nechat ten starý krk opravit.