Podklady a náklady

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
cid

Re: Podklady a náklady

Příspěvek od cid »

vasekh píše: 30.07.2026 8:28 Možná bys mohl napsat, o jakou funkci se ti jedná.
O Moisesovi vím necelé dva dny! Moje představa, prostě si stáhnu komunikační program, pošlu kvalitní audio a požadavek třeba na zrušení vokální a kytarové linky. Programek to pošle do svého výkonného serveru, tam provede potřebné úkony a vrátí audiosoubor zpět, ale již například bez zpěvu a kytary. Já nepotřebuji mít doma nutně PC za 40.000Kč a program RipX DAW za cca 5.000Kč. Údajně jsou tři verze Moisese, free, umí čtyři stopy, nebo normální za 100Kč měsíčně, která umí 6 stop, nebo profi studiová a ta je snad za 250Kč za měsíc. Free rozebere audio na 4 stopy, snad bicí, basa zpěv, kytara a zbytekt, placená za dvě piva měsíčně :wink: na šest stop a u profi je toho mnohem víc, ta snad stojí pět piv měsíčně :mrgreen: Mě zaráží, že Moisese spustili možná v roce 2019 a tady nic není, přitom pro cvičení, kdy se učím kytarovou linku, nebo basu, klávesy, je to pro muzikanty "svatý grál" a Blackstar Beam mini má přehrávač NAM A2 Lite+efektovou sekci, s Moisesem spolupracuje (nevím jak), stejně jeho "klíčenka" Beam Solo. Moises umí zpomalit skladbu, snad i transponovat a já nevím co ještě a ve které verzi?
Když už jsem do toho šťouchnul, na Beam solo jsou na YT hromady starých předváděček, ale oficiální podporu NAM A2 tyto produkty nemohly dostat dřívě, než v polovičce června 2026 a pár známých prodejců a předváděčů, dostalo beta verzi o pár měsíců dříve, na odzkoušení. Prostě teď všichni fest makají na přehrávačích NAM A2 a teď něco kupovat by podle mne byla chyba a když už asi ve třetím videu mluvili o "Mojžíšovi", tak jsem začal "pátrat", co to je a na to se ptám ?:shock:
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Aha, jasně. Náš zpěvák si platí lalal.ai, takže využívám občas to. Ten Moises vypadá dobře, tak asi není co řešit, nebo...?
cid

Příspěvek od cid »

Já vím, že mě AI před pár dny na Lalal.ai upozorňovala, ale řešil jsem něco jiného, nechal jsem to "napak" a zapomněl na to. Nicméně ji budu citovat, protože jsem požádal o porovnání a mám pouze povrchní informace, tak že to nemusí být pravda.
Moises má verze Free, Premium a Pro.

Proč nekupovat Lalal.ai?Lalal.ai by vás v tomto množství finančně zruinovalo. Tam platíte za každou minutu písničky. Když si budete chtít takto připravit repertoár o padesáti písničkách, v Lalal.ai necháte tisíce korun. V Moises zaplatíte jedno měsíční předplatné (stovku) a můžete takto "vykostit" stovky písniček za sebou.
Pro vaše účely, kdy z nahrávek mažete zpěv pro živé hraní, je verze Premium naprosto dostačující a finančně nejvýhodnější. Studiovou verzi Pro byste využil pouze v případě, že by vám u verze Premium vadily drobné digitální chybky ve zvuku a vyžadoval byste stoprocentně čistý audiofilský formát WAV pro velké koncertní aparatury.

Uložil jsem si teď spoustu zatím neověřených informací, prezentuji jen ty nejdůležitější pro rychlý obecný náhled. Pokud je to pravda, ušetřím značnou částku.
Já to vidím na "Mojžíše", čas ukáže co jsou "drobné digitální chyby" :wink: Jsem velice zvědavý, jak to umí rozebrat vokály a prý umí, tak to by byl nářez. :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“