Roland Cube 15x vs. Fender Frontman F15G

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
calvera

Příspěvek od calvera »

Ok, jsem taky trochu tý 15 nakloněnej, protože znám ten zvuk MC a docela se mi líbí. Vzhled komba neřešim
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

Tak vzhled je otázkou vkusu ... to že tady nějakej uživatel řekne že se mu kombo nelíbí neznamená , že se nebude líbit i tobě.. :D :D ...

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
calvera

Příspěvek od calvera »

Ok, ještě bych to trochu posunul a zeptal se takhle:
Co byste mi doporučili, kdybych teď bez krabek chtěl dobrou variabilitu zvuku (čistý i zkreslený) a v budoucnu třeba využil nějakou tu krabici. Nechci kombíčko na chvíli, jedná se mi o pevnou součást domácího hudebního inventáře, který nezahodim třeba po výměně kytary apod. Takže kvalitní zvuk s určitou univerzálností bez pedálů a vůlí budoucí "kustomifikace". Vývoj příspěvků tak nějak směřuje pouze k tomu grandži, nechtěl bych to ale na něj omezovat, protože žánrů, co můžu je dost a dost... Rád si zahraju i klasik rock nebo blues, ale je pravda je srdíčko směřuje k tomu panku-grandži.
Předem díky
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

calvera píše:Ok, ještě bych to trochu posunul a zeptal se takhle:
Co byste mi doporučili, kdybych teď bez krabek chtěl dobrou variabilitu zvuku (čistý i zkreslený) a v budoucnu třeba využil nějakou tu krabici. Nechci kombíčko na chvíli, jedná se mi o pevnou součást domácího hudebního inventáře, který nezahodim třeba po výměně kytary apod. Takže kvalitní zvuk s určitou univerzálností bez pedálů a vůlí budoucí "kustomifikace". Vývoj příspěvků tak nějak směřuje pouze k tomu grandži, nechtěl bych to ale na něj omezovat, protože žánrů, co můžu je dost a dost... Rád si zahraju i klasik rock nebo blues, ale je pravda je srdíčko směřuje k tomu panku-grandži.
Předem díky
Na tohle se dá říct jenom jedno buďto nějakou lampu na nebo....Valvetronix
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
calvera

Příspěvek od calvera »

:+D Díky moc za tip, ba celolampy ani ten vtronix neni ted v mých možnostech. Jinak Valvetronix super kombo, ale teď hledám to nej kolem lehce nad tu dvojku...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Roland Cube - fakt až nechutně univerzální kombo.... Pohledej na bazaru, ale těsně nad 2k neseženeš kvalitní kombo (nové), chce to aspon tak ty 4...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
calvera

Příspěvek od calvera »

Čím dál tím víc se přesvědčuju o koupi toho Rolandu, jenom, Nero, nevim, jax myslel tu čtyřku, když Cube 15x stojí stejně jako MC... Nebo jestli si myslel vyšší modely Cubeho a 15x nepovažuješ za kvalitku...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Cube 15 stojí 3100, jestli se nepletu... Ten už stačí... Fakt, radši si přišetři o ten tisíc oproti dvojce, vyplatí se to... Jestli si MC myslel MicroCube, měl bych ted velké dilema, který brát... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
calvera

Příspěvek od calvera »

Cube 15x stojí na Kytarách 2600, stejně jako MicroCube

btw: Proč bys měl dilema který brát? Díky
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jejda, tak to slevnili, jsem out-of-date... Oni ted vůbec slevnujou, jsou celkem filantropové... :wink:

Já mám Micro... Absolutní spokojenost, na doma skvělá věc, má víc možností, víc modelů ampů, efekty, je zas jen jednokanál a má menší výkon a repro, i tak je ale dost hlasitý (na plno ho v paneláku nedávám ani omylem, ani čistej natož se zkreslením)... Mě to na doma stačí, pokud chci hrát s někým a dělat velkej bordel, vezmu si Cube 30...

PetrPeter 1975 - 2008
calvera

Příspěvek od calvera »

Ok, já totiž od začátku řešim jednu věc, a to, že MicroCube už mám, teď jsem ho koupil, jsem se zvukem velmi spokojenej, ALE ta síla a hutnost mi trochu schází... Já mam možnost cvičit na venkově (kromě toho, že jsem taky z paneláku) a chtěl bych nějakej kompromis v rámci svý kapsi, která je prostě maximálně na úrovni toho Cuba. Na panelák je MC opravdu naprosto dostačující, ale když máš tu možnost a chceš trochu popustit, tak se objevuje jeho principialní slabina = 5" repro a 2w. Mám tušení, že Cube 15x by ten kompromis mohl vyřešit... (nebo taky Fender Frontman 15 :) ) Jaký máš na to názor?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Z těhle 2 radši Roland... Ale můj osobní názor by bylo chvíli si počkat, přišetřit do na ty 4k a pořídit Cube 20... Větší výkon, dobrý repro, ten se ani s kapelou výrazně neztratí. + všechny možnosti Micra...

PetrPeter 1975 - 2008
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Předem díky
Já myslim, že ten Roland na tom bude líp, ten Fender má slušnej čistej kanál, ale zkreslenej je fakt celkem na nic. Takže zkreslení jedině dohánět nějakou krabkou. Oproti tomu jeden čas jsem hrál na Roland Cube 30, není to sice to samý jako 15 a MC ale zas o tolik se to lilšit nemůže - čistej kanál to mělo taky slušnej, trochu se samozřejmě lišil od toho Fendera ale nedokážu říct, kterej z nich je lepší. Zkreslení to mělo mnohem lepší než ten Fender a navíc to má takovýty různý reverby a tak, i když to má ta 30, ta 15 toho má asi o dost míň ale stejně si myslim, že dostaneš víc zvukovejch možností s tim Rolandem. :)
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
marvel

Příspěvek od marvel »

Muzu se zeptrat trochu z cesty... Jak je to s nakupováním kytary a komba z bazaru ? Jak moc de videt to opotřebení jak na kombu tak na kytaře...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

No tak kejtra je rozhodně náchylnější než kombo...pokud nejsi ultra prase tak kombu nic neuděláš, ale když flákáš s kejtrou .... no, všechno se samozřejmě odvíjí od minulého majitele, jak je kejtra jetá. Někdo ji opečovává a vozí zásadně v tvrdym kufru a někdo se o ní třeba vůbec nestará :roll:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
calvera

Příspěvek od calvera »

Koxík píše:
Předem díky
Já myslim, že ten Roland na tom bude líp, ten Fender má slušnej čistej kanál, ale zkreslenej je fakt celkem na nic. Takže zkreslení jedině dohánět nějakou krabkou. Oproti tomu jeden čas jsem hrál na Roland Cube 30, není to sice to samý jako 15 a MC ale zas o tolik se to lilšit nemůže - čistej kanál to mělo taky slušnej, trochu se samozřejmě lišil od toho Fendera ale nedokážu říct, kterej z nich je lepší. Zkreslení to mělo mnohem lepší než ten Fender a navíc to má takovýty různý reverby a tak, i když to má ta 30, ta 15 toho má asi o dost míň ale stejně si myslim, že dostaneš víc zvukovejch možností s tim Rolandem. :)
Čau, díky za info a díky i všem ostatním. Roland z toho vychází úspěšnějc, ten Frontman asi špatnej nebude, ale s čistym si bohužel nevystačim (a krabice teď neplánuju). Přesto mám teď v plánu zajít na Kytary a pokecat a zkusit na místě. Hodně, ale hooooodně zajímavý mi teď přijdou i ty Kustomy, kterým jsem moc nevěřil... Slyšel jsem Tube 12 a nevěřil jsem vlastnim uším. Takže je toho víc a rozmyslim se v obchodě... nebo...nebo... můžem rozjet třeba téma "nejlepší malé kombo na doma" :lol: Ne, vážně, díky všem
impact

Příspěvek od impact »

Nejlepší malé kombo na doma? Dřív bych řekl microcube, ale poté co jsem slyšel pár demíček Fender Super Champ XD, tak musím uznat, že lampy maj něco do sebe.

http://www.youtube.com/watch?v=-aGMTrL0 ... re=related
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
calvera

Příspěvek od calvera »

Tak ten zvouček je naprostá lahůdka, mít na to dalších 6k (od microcuba), vůbec neváhám...
impact

Příspěvek od impact »

Já už šetřím. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

No bohužel jsem na toho rolanda nehrál, ale frontmana mám doma a to zkreslení mi nepřijde zase tak zlé. Nevím jak to popsat, ale prostě se mně líbí:) třeba oproti marsahall MG
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“