Vox Valvetronix AD15VT a pedaly

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Takže když koupim krabku před voxe tak nebude hrát tak dobře, jako kdybych ji strčil před nějakej obyč 1 kanál? :?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

vikicek píše:Takže když koupim krabku před voxe tak nebude hrát tak dobře, jako kdybych ji strčil před nějakej obyč 1 kanál? :?
no da se rict ze tak nejak.... zvuk ty krabky bude u Vox Valvetronixe proste jeste modelovany tim digitalnim procesorem uvnitr, takze to nebude stejny zvuk jako kdyz tu krabku strcis pred normalni obycejny tranzistorovy predzesilovac s korekcema v nejakym beznym kombu...

Mimochodem, nevim proc pred to strkate krabky, me tam ty zvuky stacily naprosto bohate, staci si jen umet pohrat s korekcemi... A taky hodne zalezi jaky mate HB snimac, na tom VOXu byl hodne poznat rozdil - obyc. Ibanez INF3 & lepsi Ibanez V8 & S.Duncan & RMpickups.... Pokazdy z toho na "US Higain" (nebo US Modern nebo jak se to jmenuje) a "Numetal" lezlo uplne jiny zkresleni.... Takze? Co nemate v kytare, krabkama nedozenete...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

Souhlasím.. kamarád zkoušet můj XL s jeho kytarou (má Ibanezku vyšší série) a zvuk byl vážně úplně jinej.. neříkám lepší nebo horší... jinej :)
Kytary: Cort KX5; Ibanez GRX 40; akustika Nashville.
Komba: VOX AD30VT-XL; Roland Micro Cube; cvičítko VOX Amplug Metal.
Prznítko: Boss Metal Zone mt-2.
Trsadla rozličných tlouštěk a barev :o)
Minulost: Laney LX65R; Zoom 606 II; a domorobo bůůůstr :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

A když už jsme u těch snímačů Petře, který se ti na Numetal zamlovaly nejvíc? SD? Nebo by stačil RM? :wink:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

vikicek píše:A když už jsme u těch snímačů Petře, který se ti na Numetal zamlovaly nejvíc? SD? Nebo by stačil RM? :wink:
Vic se mi libil ten zvuk pod tim (US modern, higain ?!), a ten znel prekvapive paradne "buldozerove" se snimacem Ibanez V8 na lipove kytare, no a pak samozrejme SD (6tka myslim).. Na Numetalu mely hondne silne zkresleni, takze jsem Gain stahoval tak 2/3 - 3/4, ale to se neni co divit, oba to byly snimace s hodne silnym vystupem (cca 17kohm).
O neco slabsi RMpick. hral zas krasne konkretne a vyvazene se skvelou reakci na trsatko...
Ten Vox je dost citlivy na pouzite snimace... V obchode jsem taky zkousel ty novy XL-ka a zkusil jsem Jacksonku zase s SD snimacem a to byl hukot a narez jako pr***... :lol: Hned jsem si to chtel odnyst domu :)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Takže kdybych koupil ke kobyle např. SD SH6 http://musiccenter.cz/Seymour-Duncan-SH ... -BLK:15046
myslíš že to pomůže mnohem víc než krabička? Já hraju většinou na amp "Numetal", ale chtěl bych konkrétnější a ostřejší zvuk :) .. a korekcema to neni, nastavoval jsem to už milionkrát :wink:

P.S. Možná za to může moje mahagonová kytara, nevim ...

Jo a na tom kombu je i UK modern i US higain, nevim na kterej jsi hral :wink:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

vikicek píše:Takže kdybych koupil ke kobyle např. SD SH6 http://musiccenter.cz/Seymour-Duncan-SH ... -BLK:15046
myslíš že to pomůže mnohem víc než krabička? Já hraju většinou na amp "Numetal", ale chtěl bych konkrétnější a ostřejší zvuk :) .. a korekcema to neni, nastavoval jsem to už milionkrát :wink:

P.S. Možná za to může moje mahagonová kytara, nevim ...

Jo a na tom kombu je i UK modern i US higain, nevim na kterej jsi hral :wink:
Ten VOX hraje i dost smerove, bacha na to... Velkou roli na tom zvuku taky dela pouzity repro.. Kdyby si si k tomu dal nejaky ujeceny, ubzuceny repraky, tak bys mel numetalu az az s kazdym HB nad 13kohm...
A samozrejme zalezi na kytare a na snimacich...
Za novy SD utracet nemusis, nevim jakou mas kytaru, staci silny RM, nebo mozna bych ti mohl nejaky HB nabidnout ze svoji "sbirky"...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Petře, v podpisu má RG321 :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

je, Az ted jsem si toho vsiml v podpisu, tobe se to zda s INF3/INf4 na Ibanez RG321MH malo ubzuceny? Tak to teda nevim... Tyhle mi na tom vzdycky bzuceli az az a ja spis hledal neco "prostorovejsiho, valivejsiho" a to mi dal ten SD a castecne i ten Ibanez V8 HB, ovsem na lipovym tele...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Možná se špatně vyjadřuju..nevim. Prostě zdaj se mi trochu nekonkrétní, zahuhlaný.Ale možná si vymejšlim , na moc aparátů a kytar sem zatim nehrál :)

Nevíš jak nastavit to kombo na nejbrutálnější zvuk? Hledal sem na valvetronix.net ale zatim jsem nic lepšího než Numetal na preset nenašel...třeba na UK80 jsem si našel super nastavení korekcí, ale ten "numetal" se mi zdá nejlepší na preset ...
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

vikicek píše:Možná se špatně vyjadřuju..nevim. Prostě zdaj se mi trochu nekonkrétní, zahuhlaný.Ale možná si vymejšlim , na moc aparátů a kytar sem zatim nehrál :)

Nevíš jak nastavit to kombo na nejbrutálnější zvuk? Hledal sem na valvetronix.net ale zatim jsem nic lepšího než Numetal na preset nenašel...třeba na UK80 jsem si našel super nastavení korekcí, ale ten "numetal" se mi zdá nejlepší na preset ...
No na tovarnich presetech je na Numetalu jeste myslim nejaky flanger nebo neco a to se mi moc nelibilo...
Ty snimace INF3,4 jsou takovy trosku nekonkretni, placaty a jsou zahuhlany, kdyz mas Gain naplno.... Zkus proste v Manual Channel - Basy skoro naplno, a vysky 2/3, stredy 1/3, Gain 2/3 - 3/4, Level (nebo Volume - to u Gain potaku) taky skoro naplno, na efektech si dej ten Compresor + Delay, potakem EDIT tak 1/3 (Compresor+Chorus, nebo tak nejak, myslim ze treti od zacatku) a kombo nasmeruj primo reprakem k sobe, kdyz si k nemu bokem nebo nad nim, ma to uplne jiny zvuk... taky zalezi jak moc to ohulis Master Volume (ja to vic jak 1/3-1/2 nepouzival, rvalo to jak krava)
Lepsi je to ohulit poradne potakem Volume u Gainu (tim hodne "vytavis" tu lampu) a Master Volume mit na min... Takhel si nastav svoje zvuky a uloz si je... Ty tovarni presety jsou strasny..
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Petře, vy jste naprosto úžasný !!!!!! :D .
Díky moc !!!! Teď už to neni zahuhlaný a je to ostrý a konkrétní, tak jak jsem to chtěl...mohu vám dát pusu? :D ... super, díky moc, fakt!

Škoda že můžu uložit celkem jen 2 zvuky, to moc soudruzi z británie nevychytali :roll:

P.S. Předtim mi přišel ten aparát Numetal super brutální, ale ted to teprve dostalo na prostoru ... ted se mi ten preset zdá jako bych to škudlil někde na dřevíčku a teď se mi zdá jako bych sundal z toho komba deku ! :twisted:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

woe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rikam, chce to si s tim trochu pohrat kazdy den (najednou na to vsechno clovek neprijde, pac si unavi usi, a uz ty zvuky tak nerozeznava...), zkouset ruzny korekce a najde si svuj zvuk... :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Hele to snad neni možný, já s tim taky kroutil žejo, ale tohle sem teda nevykroutil :D ... moje reakce je ehm jaksi přehnaná, ale kdybys věděl jakou z toho mam radost ! fakt! Prostě předtim to bylo jako by se to kombo dusilo :? ... teď jako by zpívalo...blbečci, že tam ty presety vubec dali...se pak nedivim když nekdo prijde k voxovi, prdne tam amp a označí to za sh*t :D
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

No neni to kombo k posouzeni na prvni dojem, protoze je slozitejsi ho spravne nastavit... a to chvili trva. Neni to jen obycejnej dvoukanal jen s korekcema a gainem...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

petrpeter píše:
vikicek píše:Možná se špatně vyjadřuju..nevim. Prostě zdaj se mi trochu nekonkrétní, zahuhlaný.Ale možná si vymejšlim , na moc aparátů a kytar sem zatim nehrál :)

No na tovarnich presetech je na Numetalu jeste myslim nejaky flanger nebo neco a to se mi moc nelibilo...
Ty snimace INF3,4 jsou takovy trosku nekonkretni, placaty a jsou zahuhlany, kdyz mas Gain naplno.... Zkus proste v Manual Channel - Basy skoro naplno, a vysky 2/3, stredy 1/3, Gain 2/3 - 3/4, Level (nebo Volume - to u Gain potaku) taky skoro naplno, na efektech si dej ten Compresor + Delay, potakem EDIT tak 1/3 (Compresor+Chorus, nebo tak nejak, myslim ze treti od zacatku) a kombo nasmeruj primo reprakem k sobe, kdyz si k nemu bokem nebo nad nim, ma to uplne jiny zvuk... taky zalezi jak moc to ohulis Master Volume (ja to vic jak 1/3-1/2 nepouzival, rvalo to jak krava)
Lepsi je to ohulit poradne potakem Volume u Gainu (tim hodne "vytavis" tu lampu) a Master Volume mit na min... Takhel si nastav svoje zvuky a uloz si je... Ty tovarni presety jsou strasny..
ja bych jen upozornil na to, ze tam mas chybu, u tech valvetronixu to kolik zvuku jde "lampou" urcuje prave potak MASTER (je to psano v navodu na strance 5) cituji " Master - this adjus the volume that is output from the preamp to the Valve Reactor power amp. This will vary the amount of distortion created by Valve Reactor" Ta lampa je tam totiz na vystupu, ne v preampu, takze ja to mam obracene, volume mam nizko (podle toho jak to chci mit nahlas) a Master mam porad kolem 2 - 3 hodin kdy je to nejlepsi zvuk...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

No, popravde, tohle jsem za chybu v navodu prave povazoval ja, po te co jsem se podival dovnitr VOXe... lampa je tam jako budici stupen koncaku a prave Master Volume je az za ni a zvysuje vykon az koncovyho zesaku TDAxxxx, cili cim vic vybudim ten prvni Level (lampu) tim silnejsi signal jde do konce, ktery se reguluje Master Volume (jinak by v podstate prepinani urovne vykonu vzadu na AD30VT a vys, postradalo smysl - snizuje prave zesileni koncovyho operacniho zesilovace TDAxxxx, ale ponechava moznost lampu vybudit potakem Level na max. ...)

Takze nevim.... on ten navod je hodne zmatene napsany a spoustu lidi zmate (mozna je to zamer - viz. vysvetleni technologie "Valve reactor" - normalni ptakovina, marketingovy tah jak oblbnout zakaznika), i me to matlo, dokud jsem to nevidel uvnitr na vlastni oci...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

petrpeter píše:No, popravde, tohle jsem za chybu v navodu prave povazoval ja, po te co jsem se podival dovnitr VOXe... lampa je tam jako budici stupen koncaku a prave Master Volume je az za ni a zvysuje vykon az koncovyho zesaku TDAxxxx, cili cim vic vybudim ten prvni Level (lampu) tim silnejsi signal jde do konce, ktery se reguluje Master Volume (jinak by v podstate prepinani urovne vykonu vzadu na AD30VT a vys, postradalo smysl - snizuje prave zesileni koncovyho operacniho zesilovace TDAxxxx, ale ponechava moznost lampu vybudit potakem Level na max. ...)

Takze nevim.... on ten navod je hodne zmatene napsany a spoustu lidi zmate (mozna je to zamer - viz. vysvetleni technologie "Valve reactor" - normalni ptakovina, marketingovy tah jak oblbnout zakaznika), i me to matlo, dokud jsem to nevidel uvnitr na vlastni oci...
aha no tak ted sem z toho "volaky zmateny" :) popravde po sluchu moc rozdil nepoznam, navic me vadi ze ta lampa sviti asi tak ze 2% i kdyz dam vsechno na full... tak nevim no :) jestli pres tu lampu vubecn neco de :) ale pokud jsi to otevrel a je to jak rikas pak je to teda fakt v navodu uplne obracene :) dneska se clovek nespolehne na nic asi hehee
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

no byl jsem z toho taky trochu zmateny a rozcarovany... rikal jsem si, parada, mam VOX, to je neco... to je zaruka kvality (atd... atd...)... no a prvni prekvapeni - na krabici napis "Made in Vietnam", a druhy prekvapeni, kdyz me po case lehce odstaval potah na bocnici, a pak ten vnitrek - nahore s potakama jeden plosnak s DSP procesorem a amp modelingem a pod nim druhy plosnak s lampou a koncovym zesilovacim obvodem typu TDA (schvalne byl bez napisu, ale kdybych zmeril napeti, dalo by se odhadnout co to bude zac).... dalsi male zklamani - drnceni cele bedny pri volume na 1/2, a skviry ve spojich, kdyz jsem to otevrel, zadne zpevneni sten... to je jasny ze to pak drnci, zvlast kdyz jsou to pofiderne slepeny MDF desky... Pochopil jsem ze dnes se trh opravdu pod tlakem konkurence orinetuje spis na kvantitu a ne na kvalitu.... a plati to bohuzel i pro "znacky"...
Za 50let se tady budeme valet ve smetisti odpadu pocitacu, mobilu, aut, kytar, aparatu, mikrovlnek, lednicek, atd... :lol: (bohuzel, k smichu to moc neni, je to kruta realita, to je ten skvely kapitalismus - individualisticky system zamereny na pritomnost, bez vize budoucnosti)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Tak je to dobré kombo nebo ne? :D
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“