Vox Valvetronix AD15VT a pedaly

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Vox Valvetronix AD15VT a pedaly

Příspěvek od pupack »

Zdar,

kombo ktere modeluje aparaty, paradni zvuk... Ale.. nema fx smycku. mate nekdo zkusenost se slapkama zapojenyma primo do nej? konkretne by me zajimalo vyuzity externiho delay pedalu v kombinaci s AC30TB (u2 sound), ktery je normalne lepsi narvat do smycky. Nasel jsem na netu navody na pridelani efektove smycky, ale na to asi nemam bunky elektrikarskee :)))

diky za zkusenosti - jsem novacek ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

mam kombo ad30vt-xl, s delay zkusenosti nemam, ale jelikoz me uplne 100% nevyhovuje zkresleni toho komba, tak tomu trochu pomaham Bossem Metal-zone a az na zvysenej sum spokojeneost..
Kytary: Cort KX5; Ibanez GRX 40; akustika Nashville.
Komba: VOX AD30VT-XL; Roland Micro Cube; cvičítko VOX Amplug Metal.
Prznítko: Boss Metal Zone mt-2.
Trsadla rozličných tlouštěk a barev :o)
Minulost: Laney LX65R; Zoom 606 II; a domorobo bůůůstr :)
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Já nemám zkušenosti s delayem...
Ale používám k voxu krabku, Dirty Rat... né že by se mi zkreslení voxe nelíbilo ale RAT mi dává takovej špinavej, undergroundovej zvuk a to mám rád. Navíc je ta kytara pak hned poznat. A přijde mi že si s tim ta krabka rozumí vcelku dobře... Zachová si to zvuk toho co modeluješ a přibere to něco z tý krabky... Jako jde to...
Z efektů na kombu používam chorus a phaser, takže s delayem moc neporadim.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

mrrca píše:mam kombo ad30vt-xl, s delay zkusenosti nemam, ale jelikoz me uplne 100% nevyhovuje zkresleni toho komba, tak tomu trochu pomaham Bossem Metal-zone a az na zvysenej sum spokojeneost..
Jestli můžu trochu odbočit, seš s tim MT2 spokojenej? Poznáš rozdíl na tom kombu? taky o něm uvažuju, mam podobnej apec jako ty :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
petrpeter
Odborník

Re: Vox Valvetronix AD15VT a pedaly

Příspěvek od petrpeter »

pupack píše:Zdar,

kombo ktere modeluje aparaty, paradni zvuk... Ale.. nema fx smycku. mate nekdo zkusenost se slapkama zapojenyma primo do nej? konkretne by me zajimalo vyuzity externiho delay pedalu v kombinaci s AC30TB (u2 sound), ktery je normalne lepsi narvat do smycky. Nasel jsem na netu navody na pridelani efektove smycky, ale na to asi nemam bunky elektrikarskee :)))

Delay se obecne dava na konec retezu efektu, takze davat to pred preamp, ktery modeluje, zkresluje, atd... bude na nic...
Pokud si nevystacis s delayem ktery na tom Voxu je (me teda stacil), tak to nekomu sver at ti udela tu efektovou smycku a udela ti zrovna i novou zadni stenu v ktere bude dira na desku pro zasuvky Jack FX smycky. Neni to nijak plombovany, puvodni zadni stenu si schovas do krabice, a kdyz to udela sikovne, tak se pak da vzdycky ta smycka oddelat (odpajet)...
Takhle jsem si treba udelal vystup na ext. repro s odpojovanim interniho - nova zadni stena (jednoducha).

JInak co se tyce strkani krabicek pred tohohle VOXe, je to trochu problematictejsi, protoze je to jako by si strkal krabku pred multiefekt a ten do zesaku... Ten VOX ma normalni digitalni modeling aparatu a kdyz se pred to da krabka, nemusi byt zvuk vzdy OK... chce to zkouset... cisty kanal, co nejmin gainu, a na krabce zase malou vystupni uroven
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Vox Valvetronix AD15VT a pedaly

Příspěvek od pupack »

petrpeter píše:
pupack píše:Zdar,

Delay se obecne dava na konec retezu efektu, takze davat to pred preamp, ktery modeluje, zkresluje, atd... bude na nic...
Pokud si nevystacis s delayem ktery na tom Voxu je (me teda stacil), tak to nekomu sver at ti udela tu efektovou smycku a udela ti zrovna i novou zadni stenu v ktere bude dira na desku pro zasuvky Jack FX smycky. Neni to nijak plombovany, puvodni zadni stenu si schovas do krabice, a kdyz to udela sikovne, tak se pak da vzdycky ta smycka oddelat (odpajet)...
Takhle jsem si treba udelal vystup na ext. repro s odpojovanim interniho - nova zadni stena (jednoducha).

JInak co se tyce strkani krabicek pred tohohle VOXe, je to trochu problematictejsi, protoze je to jako by si strkal krabku pred multiefekt a ten do zesaku... Ten VOX ma normalni digitalni modeling aparatu a kdyz se pred to da krabka, nemusi byt zvuk vzdy OK... chce to zkouset... cisty kanal, co nejmin gainu, a na krabce zase malou vystupni uroven
Super takhle vysvetlit jsem to presne potreboval :) me zrejme ten delay stacit bude - jen sem chtel jeste modulacni, s trochou chorusu uvidim. Kazdopadne diky. Ahoj
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

vikicek píše:
mrrca píše:mam kombo ad30vt-xl, s delay zkusenosti nemam, ale jelikoz me uplne 100% nevyhovuje zkresleni toho komba, tak tomu trochu pomaham Bossem Metal-zone a az na zvysenej sum spokojeneost..
Jestli můžu trochu odbočit, seš s tim MT2 spokojenej? Poznáš rozdíl na tom kombu? taky o něm uvažuju, mam podobnej apec jako ty :)
Já to kombo mám bohužel jen u rodičů (kvůli zkouškám).. a tam se dostanu maximálně o víkendu.. takže všeho všudy jsem s tím laboroval asi dvacet minut :) Az to testnu poradne, tak dam vedet.
Ale co jsem zkousel, tak jsem byl spokojenej.. kazde emulaci to neco dalo.. no hlavne ukrutnej sum.. :D :D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Šum? A ani noise reduction nepomohla? A celkově je ten zvuk lepší? :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Kdyz si predstavim co by to udelalo se signalem...vem si kytarovy signal upraveny delayem...normalni vec...ale pak ten upraveny signal jeste nech prolezt prampem, korekcnim obvodem....hm to udela silenou slataninu...humac...proto se davaji takove efekty do smycky...aby byly na konci cele cesty signalu...pred preamp jedine dalsi "gainovaci" krabicky...
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

mrrca píše:
vikicek píše:
Já to kombo mám bohužel jen u rodičů (kvůli zkouškám).. a tam se dostanu maximálně o víkendu.. takže všeho všudy jsem s tím laboroval asi dvacet minut :) Az to testnu poradne, tak dam vedet.
Ale co jsem zkousel, tak jsem byl spokojenej.. kazde emulaci to neco dalo.. no hlavne ukrutnej sum.. :D :D
ten VOX ma dost silnou Noise Reduction (precti v manualu, jak nastavit ovladacem EDIT pri soucasnem drzeni tlacitka....), az tak silnou, ze ani singly nebrumi, ale zas orezava sustain... Takze se divim ze by ti to sumelo... zkus jiny kabel, mozna jeste predratovat v kytare...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Mylann píše:Kdyz si predstavim co by to udelalo se signalem...vem si kytarovy signal upraveny delayem...normalni vec...ale pak ten upraveny signal jeste nech prolezt prampem, korekcnim obvodem....hm to udela silenou slataninu...humac...proto se davaji takove efekty do smycky...aby byly na konci cele cesty signalu...pred preamp jedine dalsi "gainovaci" krabicky...
tak tak
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

petrpeter píše: ten VOX ma dost silnou Noise Reduction (precti v manualu, jak nastavit ovladacem EDIT pri soucasnem drzeni tlacitka....), az tak silnou, ze ani singly nebrumi, ale zas orezava sustain... Takze se divim ze by ti to sumelo... zkus jiny kabel, mozna jeste predratovat v kytare...
Jj, to vim, to jsem zkousel.. ale ono to sumi tak moc, ze NR musim otocit fakt dost doprava.. a to uz ma na zvuk docela zasadni negativni vliv.. takze radej budu asi sumet :)
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

vikicek píše:A celkově je ten zvuk lepší? :)
Nevim jestli lepsi.. ale asi mi vyhovoval vic.. :) Ale kdyz si ted s odstupem casu poustim nahravku toho komba bez krabicky tak se mi docela libi.. :D
Uz aby byl vikend :lol:
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

mrrca píše:
petrpeter píše: ten VOX ma dost silnou Noise Reduction (precti v manualu, jak nastavit ovladacem EDIT pri soucasnem drzeni tlacitka....), az tak silnou, ze ani singly nebrumi, ale zas orezava sustain... Takze se divim ze by ti to sumelo... zkus jiny kabel, mozna jeste predratovat v kytare...
Jj, to vim, to jsem zkousel.. ale ono to sumi tak moc, ze NR musim otocit fakt dost doprava.. a to uz ma na zvuk docela zasadni negativni vliv.. takze radej budu asi sumet :)
No, jestli ti to sumi bez zastrceneho kabelu nejak extremne moc, nezavisle na Master Volume, tak by to mozna bylo i na reklamaci komba...
Pokud to sumi az po zapojeni kytary, tak hledej problem v kabelu a v kytare.
Ja pouzival NR na cca 1/4 - 1/5 a bylo ticho i pri US Higain, Gain naplno a Volume taky...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

mrrca ty mě děsíš, já se tu chystám vyhodit přez 2 tácy za krabku a ty řekneš že kombíčko bez krabičky má dobrej sound...chjo :D
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

vikicek píše:mrrca ty mě děsíš, já se tu chystám vyhodit přez 2 tácy za krabku a ty řekneš že kombíčko bez krabičky má dobrej sound...chjo :D
:lol: tak to sorry :lol:
Tak sam vis, jestli se ti zvuk libi nebo ne.. :)
Navic ja mam serii XL
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

petrpeter píše: No, jestli ti to sumi bez zastrceneho kabelu nejak extremne moc, nezavisle na Master Volume, tak by to mozna bylo i na reklamaci komba...
Asi jsme si nerozumeli.. sumi jen s tou krabkou, jinak je relativne v pohode
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

mrrca píše:
petrpeter píše: No, jestli ti to sumi bez zastrceneho kabelu nejak extremne moc, nezavisle na Master Volume, tak by to mozna bylo i na reklamaci komba...
Asi jsme si nerozumeli.. sumi jen s tou krabkou, jinak je relativne v pohode
jojo, tak to se nedivim....
uz jsem to tu nekde psal, Valvetronix ma digitalni modeling tech 11ti aparatu, takze strkat pred to krabky, je jako strkat krabky (ktery zesili samy o sobe singnal dost) pred multiefekt a az pak do zesaku... coz je blbost, ze...
Takze kdyz uz krabku pred VOX Valvetronixe, tak na krabce vystup (Level, Volume, ...) davat na minimum a na VOXu na Clean kanalu GAIN na minimum.... Z ty krabky totiz leze uz moc silny signal do toho VOXu a proto to nekdy sumi, nekdy blbe hraje, blbe zni, atd...
mrrca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrrca »

jj, vystupni signal z krabky mam samozrejme na co nejmensi hodnote, ale furt sumi.. ale je mi jasny, ze to kombo neni na krabky delany...
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Mylann píše:Kdyz si predstavim co by to udelalo se signalem...vem si kytarovy signal upraveny delayem...normalni vec...ale pak ten upraveny signal jeste nech prolezt prampem, korekcnim obvodem....hm to udela silenou slataninu...humac...proto se davaji takove efekty do smycky...aby byly na konci cele cesty signalu...pred preamp jedine dalsi "gainovaci" krabicky...
Este sa trochu vratim k tomu delayu. Ja napriklad mam digitalny delay PRED kombom, ale na kombe mam cisty zvuk a skreslovaciu krabicku samozrejme pred delayom. A znie to dobre :) - ale inak ako s delayom v smycke.
No a obcas, (ked si chcem zaexperimentovat 8) ), tak pridam gain na kombe - aby zacalo nakreslovat. Vtedy sa zacnu tie spozdene tony zlievat a pokial to s tym gainom neprezeniem, tak to znie zaujimavo a pouzitelne.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“