Rytmizace

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

weselow píše:Mě to příjde stejně všechno na h***o, koho to zajímá? Prostě když mám noty, tak hraju. Řekněte mi aspoň, jak se to dá prakticky využít.. (nebo řekněme ten profesionální skladatel).
Bohužel to neumím vysvětlit, ale po několika letech hudební praxe hlavně jako pianista a klávesák dokonale chápu proč takovéhle blbosti existujou:) Dovoluje ti to prostě jiný způsob rytmizace, jiný způsob skládání not.
impact

Příspěvek od impact »

To je jako by ses ptal jakej je rozdil mezi deseti- a dvaceticentimetrovým pravítkem. Když nic neměříš, tak jsou ti obě na h***o. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

framikoin píše:
Caggan píše:
weselow píše:Mě by zajímalo, jakej je rozdíl třeba mezi 2/4 a 4/4 taktem.. příjde mi to stejný, akorát jedno je dvakrát delší. Takže to samý.
mě by spiš zajimal rozdil mezi 4/4 a 8/8
umoznuje ti to jiny moznosti nafrazovani atd., jestli se nepletu. 8/8 ale neni az tak casty, spis 6/8, aspon mam dojem.
a když už tak jaky je rozdil mezi 3/4 a 6/8 ? (je to jen řečnická otázka, pro jistotu ani nechci odpovědd)
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
majkie

Příspěvek od majkie »

imho jde jen o frazovani, rozdil je v tom, jak by ti ta hudba mela "tikat" v hlave, jestli po ctvrtinach, nebo po osminkach. je to asi takovej vyznam, jako kdyz mas v notovy osnove takovy to Ccko, ktery znamena, ze si mas klepat na pulky. ten zapis ma vyznam stejnej, ale urcuje to frazovani. chapu to dobre ? :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
pehve

Příspěvek od pehve »

impact píše:To je jako by ses ptal jakej je rozdil mezi deseti- a dvaceticentimetrovým pravítkem. Když nic neměříš, tak jsou ti obě na h***o. :)
přesně :D

3/4 jsou valčíky - akcent 2. a 3. doba
6/8 jsou jiný rytmy -akcent 4.doba
weselow

Příspěvek od weselow »

No, to už mi příjde jako lepší vysvětlení.. :)
Branzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Branzik »

1 a 2 a 3 a
D m D U D U

Tak zbytek jsem pochopil ale co tam dela to a to je jaka doba
impact

Příspěvek od impact »

To je kostrbatej překlad z angliny.

Metronom nastavíš tak, aby klik byl jen na čísla, když jde ruka dolů. To "a" je, když se ti ruka vrací nahoru. Asi by bylo vhodnější, napsat místo toho "a" +, aby to nemátlo při počítání: prv-ní-dru-há-tře-tí. Já jsem zvyklej počítat raz-a-dva-a-tři-a (podle one-and-two-and-three-and). Takže:

1 + 2 + 3 +
D m D U D U
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Czech Johnny cash

Re: Rytmizace

Příspěvek od Czech Johnny cash »

Dívej já se učil hrát jednoduchej rytmus tzv. (BUM ČIKA BUM) který hrával country zpěvák a hlavně legenda JOHNNY CASH.. je to fakt lehký a aspoň procvičíš pravou ruku... Mrkni třeba na....FOLSOM PRISON BLUES...jednoduchá 3 akordová písnička s lehkým rytmusem :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“