Pomoc s výběrem komba do 10 000kč - Punk,metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

můžu vědět proč nemiluješ valvekinga? prý má dobré zkresleneí ale horší je to s čistým kanálem... Tak si říkám jestli nebude třeba pro mě ted lepší tranzistor co jsem psal výše a jestli se časem zlepším v hraní, tak si seženu lampu. Pár výhod by to mělo ušetřil bych nějaké peníze za kombo, ale asi ten zvuk nebude ono
:(
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no to bude asi tim, ze mi treba metal nic nerika... a tyhle zvuky rad nemam... osobne se mi nejvic libi tady z tech levnych 18w crate... ale nebudu ho nikomu nutit kdyz vim, ze z toho komba nepoleze zvuk na metal ani nahodou... to uz radsi poradim neco co treba nemusim, ale vim, ze to asi bude na ten a ten styl lepsi.

jinak myslim ze je blbost kupovat trand a zvlast za nejake vetsi penize. lampa je proste lampa... kdyz si chces smrdlat na trand. tak ok - kup si neco za 3 tisice, nauc se na tom a pak stejne zjistis, ze lampa je lampa a koupis si ji... ale kupovat tranda za cenu lampy je imho blbost
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Jo asi máš pravdu s tranzistorem a je to blbost . S tím tranzistorem FW hodně lidí jinde psalo, že hraje velmi dobře a i má podobnej zvuk elektronkám. Na tomdle foru je taky jeden vášnivější zástupce kterýho jsem si všimnul Demilich a myslým že i Samel nebo tak nějak, který si toto kombo dost hájí.

U té V18 + MXR jak psal Maples na punk riffy a vše ostatní kromě metalu by to mohlo stačit ne? A ikdyž z toho třeba nepoleze uplně metalovej zvuk na něco to snad použít půjde, ale asi se bude lepší podívat i jinde.

No abychom se trochu pohnuli, vezmu do potazu toho valvekinga, ale různí lidé,mají různé názory na něj...

co si myslíš o tomdle? http://kytary.cz/peavey-valve-king112/8 ... 91:0:0:1:0
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no to si dal zrovna odkaz na ten valveking co jsem myslel...

no nejlepsi je si to vyzkouset, my te muzem pouze nasmerovat a ty musis udelat zbytek...

fakt si zajed nekde do obchodu a zahraj si na to.. a toho crate zkus treba i s nejakou krabkou.. normalne si nech vyndat nekde z regalu nejake kreslitko, pichni to pred aparat a testuj!

mas asi docela velky rozptyl... cisty zvuk, punk, metal... chce to proste zkusit to
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Tak především chci hrát ten punk u metalu a clean to už tak nehoří, ale kdo by nechtěl za svý peníze vybrat to nejlepší co může?
no nejlepsi je si to vyzkouset, my te muzem pouze nasmerovat a ty musis udelat zbytek...
přesně i to si myslím já, potřebuji z hromady vybrat pár kvalitních tipů,které si chci osahat a trošku otestovat.

Můj problém je však jako u začínajícího kytaristy to, že nezním vše a musím se to naučit a poznat. Už jen s tím zkoušením to bude asi sranda na to že hraji měsíc, dva tak to jde, ale představit si hraní v prodejně no nevím.... :D
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

na to 2x12" si dej pozor - já mám 1x12 15w trand, a i tak je to svině těžká.. když nemusim tak ho netahám ani po baráku :)
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

cz01 píše:Jo asi máš pravdu s tranzistorem a je to blbost . S tím tranzistorem FW hodně lidí jinde psalo, že hraje velmi dobře a i má podobnej zvuk elektronkám. Na tomdle foru je taky jeden vášnivější zástupce kterýho jsem si všimnul Demilich a myslým že i Samel nebo tak nějak, který si toto kombo dost hájí.

U té V18 + MXR jak psal Maples na punk riffy a vše ostatní kromě metalu by to mohlo stačit ne? A ikdyž z toho třeba nepoleze uplně metalovej zvuk na něco to snad použít půjde, ale asi se bude lepší podívat i jinde.

No abychom se trochu pohnuli, vezmu do potazu toho valvekinga, ale různí lidé,mají různé názory na něj...

Já si za svojim Cratem budu stát pořád. Do Crate aparatury jsem dal přibližně 17 000 Kč. A vůbec toho nelituju, i když za ty prachy jsem mohl mít celkem dobrou lampu. Už to mám celkem dlouho a stále ještě nemám choutky na lampu, jak tady všichni říkáte, že stejně každý jednou skončí u lampy. :wink: Tak já teda ne..
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
termyx

Příspěvek od termyx »

Sadam.S píše:na to 2x12" si dej pozor - já mám 1x12 15w trand, a i tak je to svině těžká.. když nemusim tak ho netahám ani po baráku :)
ty voe..ti je 12let a máš 35kg i s postelí ne:D
to a to a za chvíli zas tohle
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

qwer píše:tak na krabicky se budes muset spolehat v kazdem pripade. tady z tech crate proste pilu nedostanes... to si kup radsi mou osobou nemilovany valveking... to uz na metlu bude dostatecne i bez krabic a pod deset ho sezenes na bazaci s prehledem...

jinak podle me spis zalezi na citlivosti repraku a na jejich poctu... kdyz ti nekdo pusti 18w lampu naplno do boxu 4x12 tak pred tim uteces a kdyz ti nekdo vyhuli to kombo 50w s jednou dvanactkou, tak to nebude zas tak strasne :) waty jsou proste jen da se rict tretina vykonu :) to dalsi je pocet repraku, jejich citlivost... a taky treba konstrukce boxu.
A u tranzistoru záleží taky na Ohmech :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Demilich

Příspěvek od Demilich »

cz01 píše:Jo asi máš pravdu s tranzistorem a je to blbost . S tím tranzistorem FW hodně lidí jinde psalo, že hraje velmi dobře a i má podobnej zvuk elektronkám. Na tomdle foru je taky jeden vášnivější zástupce kterýho jsem si všimnul Demilich a myslým že i Samel nebo tak nějak, který si toto kombo dost hájí.

Jestli máš prachy na Vavlouše, tak do něj :-) Já myslím, že na metal je lepší než FWčka, ale taky více stojí. Taky, když jsem snad všude tak vášnivě psal, tak jsem říkal, že za ty prachy jsem s tím velmi spokojen (měl jsem na kombo DO osmi tisíc) :-) A je to můj názor. Prostě nejsem fanda takových těch rádoby marshall bastlů a domamontích lamp, který tady každý tak protěžuje a pak tu kdekdo píše, proč mu to hraje tak a onak :lol: :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

hele a jednou tu byl někdo, kdo tvrdil že 30 watt rockwell kombo stojí 9000. Je to pravda? Už si nevzpomínam, kde to bylo...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

termyx píše:
Sadam.S píše:na to 2x12" si dej pozor - já mám 1x12 15w trand, a i tak je to svině těžká.. když nemusim tak ho netahám ani po baráku :)
ty voe..ti je 12let a máš 35kg i s postelí ne:D

tak to fakt ne :)
spiš problém, že je široký takže musíš ruku držet od těla, abys ho nerozkopal a hlavně aby ses moh pohybovat... a to už je docela záhul .)
a na schodech se vedle něj skoro nevejdu :d
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

zkoušel jsi maličko přemejšlet, jak inteligentně nosit věci?
:D i 30kg Mesu je sranda nosit v náručí - prostě si ji vyhodit nahoru a držet "na tělě" takže nemusíš jak dement tahat ruku....
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
termyx

Příspěvek od termyx »

asi tak jak píše maples.. ono stěžovat si s 15w 1*12 trandem na nošení je trochu mimo mísu...

schválně jdu zvážit twina a pak napíšu kolik má:D
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

termyx píše: jdu zvážit twina a pak napíšu :D
Myslim, ze o termyxovi uz neuslysime :lol:
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Bacha ať ti nezůstanou ruce na zemi :D.

Moje kombo má taky 12" repro ale že by bylo nějaký těžký...:P

Zkus někdy zvednou JCM800 jednou rukou pak poznáš co je těžký :D a to nemá ani jedno repro :D :D :D
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
termyx

Příspěvek od termyx »

žiju:D
tak má 27,5kg..nic moc teda..ikdyž až tam dám alnico repráky, tak to pude asi sakra nahoru :D

spolu jsme měli 115,8kg :lol: chudák váha
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Maples píše:zkoušel jsi maličko přemejšlet, jak inteligentně nosit věci?
:D i 30kg Mesu je sranda nosit v náručí - prostě si ji vyhodit nahoru a držet "na tělě" takže nemusíš jak dement tahat ruku....
nom, přeci jenom sem menší, tkaže bych přes něj možná neviděl... navíc v druhý ruce tahám kytaru
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Prejdák píše:Tak na punk bych ti doporučil Behringer, tu nejlevnější řadu, nebo Van Horn.... Čím větší šmejd, tím líp ... a co se týče kytary taky...
Takovýdle keci nesnášim... u některejch kapel na tom něco sice je.....
Maples píše:zkoušel jsi maličko přemejšlet, jak inteligentně nosit věci?
Taky takhle nosim...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Moleek píše: Taky takhle nosim...
a já mám už teď kolečka :D ze starý pojízdný tašky se sundala taška, nahodí se kombo a přetáhne gumovým pavoukem :-P
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“