Pomoc s výběrem komba do 10 000kč - Punk,metal
Pravidla fóra
můžu vědět proč nemiluješ valvekinga? prý má dobré zkresleneí ale horší je to s čistým kanálem... Tak si říkám jestli nebude třeba pro mě ted lepší tranzistor co jsem psal výše a jestli se časem zlepším v hraní, tak si seženu lampu. Pár výhod by to mělo ušetřil bych nějaké peníze za kombo, ale asi ten zvuk nebude ono

no to bude asi tim, ze mi treba metal nic nerika... a tyhle zvuky rad nemam... osobne se mi nejvic libi tady z tech levnych 18w crate... ale nebudu ho nikomu nutit kdyz vim, ze z toho komba nepoleze zvuk na metal ani nahodou... to uz radsi poradim neco co treba nemusim, ale vim, ze to asi bude na ten a ten styl lepsi.
jinak myslim ze je blbost kupovat trand a zvlast za nejake vetsi penize. lampa je proste lampa... kdyz si chces smrdlat na trand. tak ok - kup si neco za 3 tisice, nauc se na tom a pak stejne zjistis, ze lampa je lampa a koupis si ji... ale kupovat tranda za cenu lampy je imho blbost
jinak myslim ze je blbost kupovat trand a zvlast za nejake vetsi penize. lampa je proste lampa... kdyz si chces smrdlat na trand. tak ok - kup si neco za 3 tisice, nauc se na tom a pak stejne zjistis, ze lampa je lampa a koupis si ji... ale kupovat tranda za cenu lampy je imho blbost
Jo asi máš pravdu s tranzistorem a je to blbost . S tím tranzistorem FW hodně lidí jinde psalo, že hraje velmi dobře a i má podobnej zvuk elektronkám. Na tomdle foru je taky jeden vášnivější zástupce kterýho jsem si všimnul Demilich a myslým že i Samel nebo tak nějak, který si toto kombo dost hájí.
U té V18 + MXR jak psal Maples na punk riffy a vše ostatní kromě metalu by to mohlo stačit ne? A ikdyž z toho třeba nepoleze uplně metalovej zvuk na něco to snad použít půjde, ale asi se bude lepší podívat i jinde.
No abychom se trochu pohnuli, vezmu do potazu toho valvekinga, ale různí lidé,mají různé názory na něj...
co si myslíš o tomdle? http://kytary.cz/peavey-valve-king112/8 ... 91:0:0:1:0
U té V18 + MXR jak psal Maples na punk riffy a vše ostatní kromě metalu by to mohlo stačit ne? A ikdyž z toho třeba nepoleze uplně metalovej zvuk na něco to snad použít půjde, ale asi se bude lepší podívat i jinde.
No abychom se trochu pohnuli, vezmu do potazu toho valvekinga, ale různí lidé,mají různé názory na něj...
no to si dal zrovna odkaz na ten valveking co jsem myslel...
no nejlepsi je si to vyzkouset, my te muzem pouze nasmerovat a ty musis udelat zbytek...
fakt si zajed nekde do obchodu a zahraj si na to.. a toho crate zkus treba i s nejakou krabkou.. normalne si nech vyndat nekde z regalu nejake kreslitko, pichni to pred aparat a testuj!
mas asi docela velky rozptyl... cisty zvuk, punk, metal... chce to proste zkusit to
no nejlepsi je si to vyzkouset, my te muzem pouze nasmerovat a ty musis udelat zbytek...
fakt si zajed nekde do obchodu a zahraj si na to.. a toho crate zkus treba i s nejakou krabkou.. normalne si nech vyndat nekde z regalu nejake kreslitko, pichni to pred aparat a testuj!
mas asi docela velky rozptyl... cisty zvuk, punk, metal... chce to proste zkusit to
Tak především chci hrát ten punk u metalu a clean to už tak nehoří, ale kdo by nechtěl za svý peníze vybrat to nejlepší co může?
Můj problém je však jako u začínajícího kytaristy to, že nezním vše a musím se to naučit a poznat. Už jen s tím zkoušením to bude asi sranda na to že hraji měsíc, dva tak to jde, ale představit si hraní v prodejně no nevím....
přesně i to si myslím já, potřebuji z hromady vybrat pár kvalitních tipů,které si chci osahat a trošku otestovat.no nejlepsi je si to vyzkouset, my te muzem pouze nasmerovat a ty musis udelat zbytek...
Můj problém je však jako u začínajícího kytaristy to, že nezním vše a musím se to naučit a poznat. Už jen s tím zkoušením to bude asi sranda na to že hraji měsíc, dva tak to jde, ale představit si hraní v prodejně no nevím....
cz01 píše:Jo asi máš pravdu s tranzistorem a je to blbost . S tím tranzistorem FW hodně lidí jinde psalo, že hraje velmi dobře a i má podobnej zvuk elektronkám. Na tomdle foru je taky jeden vášnivější zástupce kterýho jsem si všimnul Demilich a myslým že i Samel nebo tak nějak, který si toto kombo dost hájí.
Já si za svojim Cratem budu stát pořád. Do Crate aparatury jsem dal přibližně 17 000 Kč. A vůbec toho nelituju, i když za ty prachy jsem mohl mít celkem dobrou lampu. Už to mám celkem dlouho a stále ještě nemám choutky na lampu, jak tady všichni říkáte, že stejně každý jednou skončí u lampy.
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Behringer GM 108
A u tranzistoru záleží taky na Ohmechqwer píše:tak na krabicky se budes muset spolehat v kazdem pripade. tady z tech crate proste pilu nedostanes... to si kup radsi mou osobou nemilovany valveking... to uz na metlu bude dostatecne i bez krabic a pod deset ho sezenes na bazaci s prehledem...
jinak podle me spis zalezi na citlivosti repraku a na jejich poctu... kdyz ti nekdo pusti 18w lampu naplno do boxu 4x12 tak pred tim uteces a kdyz ti nekdo vyhuli to kombo 50w s jednou dvanactkou, tak to nebude zas tak strasnewaty jsou proste jen da se rict tretina vykonu
to dalsi je pocet repraku, jejich citlivost... a taky treba konstrukce boxu.
Ibanez RG321 MH-WK
Behringer GM 108
Behringer GM 108
Jestli máš prachy na Vavlouše, tak do nějcz01 píše:Jo asi máš pravdu s tranzistorem a je to blbost . S tím tranzistorem FW hodně lidí jinde psalo, že hraje velmi dobře a i má podobnej zvuk elektronkám. Na tomdle foru je taky jeden vášnivější zástupce kterýho jsem si všimnul Demilich a myslým že i Samel nebo tak nějak, který si toto kombo dost hájí.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
-
dlouhovlasac
termyx píše:ty voe..ti je 12let a máš 35kg i s postelí ne:DSadam.S píše:na to 2x12" si dej pozor - já mám 1x12 15w trand, a i tak je to svině těžká.. když nemusim tak ho netahám ani po baráku
tak to fakt ne
spiš problém, že je široký takže musíš ruku držet od těla, abys ho nerozkopal a hlavně aby ses moh pohybovat... a to už je docela záhul .)
a na schodech se vedle něj skoro nevejdu :d
zkoušel jsi maličko přemejšlet, jak inteligentně nosit věci?
i 30kg Mesu je sranda nosit v náručí - prostě si ji vyhodit nahoru a držet "na tělě" takže nemusíš jak dement tahat ruku....
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Bacha ať ti nezůstanou ruce na zemi
.
Moje kombo má taky 12" repro ale že by bylo nějaký těžký...
Zkus někdy zvednou JCM800 jednou rukou pak poznáš co je těžký
a to nemá ani jedno repro

Moje kombo má taky 12" repro ale že by bylo nějaký těžký...
Zkus někdy zvednou JCM800 jednou rukou pak poznáš co je těžký
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Takovýdle keci nesnášim... u některejch kapel na tom něco sice je.....Prejdák píše:Tak na punk bych ti doporučil Behringer, tu nejlevnější řadu, nebo Van Horn.... Čím větší šmejd, tím líp ... a co se týče kytary taky...
Taky takhle nosim...Maples píše:zkoušel jsi maličko přemejšlet, jak inteligentně nosit věci?
i 30kg Mesu je sranda nosit v náručí - prostě si ji vyhodit nahoru a držet "na tělě" takže nemusíš jak dement tahat ruku....
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek