Pomoc s výběrem komba do 10 000kč - Punk,metal

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
cz01
Kontaktovat uživatele:

Pomoc s výběrem komba do 10 000kč - Punk,metal

Příspěvek od cz01 »

Cau, hledám si své první nové kombo, bude sloužit k hraní punku a metalu, s cenou nepřesahující 10 000kč. Zatím z toho co jsem si na tomto foru přečetl asi připadá v úvahu CRATE FW65/120 který se celkem vychvaluje, nebo nějaká lampa, co byste z ní doporučili? crate V18,V33,V50? nebo něco jiného? Zatím nevím, k čemu se přiklonit, zda-li k tranzistoru, nebo lampách. Bojím se, že lampy nebudou mít ten pravej pěkně zkreslenej zvuk na můj styl (doufám, že se mýlím).

Jaké kombo by jste mi doporučily?

P.S. kytaru mám sadu Ibanez GRX J40, proto výměna komba, absolutně nevyhovuje svým zvukem. Kytaru časem vyměním za lepší kus
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No v prvý řadě si měl pokračovat v nějakym topicu kterých je tu kvanta...
Jinak na co ho chceš? na domácí hraní?jestli jo a máš na to 10k tak hledej v lampách..punkovej zvuk tolik neřeš,to pak doladíš solidní krabkou,ne nějakym shitem,abys ten zvuk lampy uplně nezabil...
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Ze začátku určitě doma, později na zkoušky s kapelou. Doma už mám Bosse MT2. Takže doporučuješ lampu, tak já po nich mrknu, jinak za pár dnů pojedu za kámošem má Cradle GLX 212, tak si vemu kytaru a vyzkouším jak ten tranzistor zní.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

s timhle je to trochu problém...pochopitelně, že nejlepší na hodně tvrdý styly jsou hi-gain celolampy, ale takovej zesilovač se nikdy nesežene ani použitej pod 20 tisíc a i to není uplně ono...metalisti to mají dycky těžší.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Drobák

Příspěvek od Drobák »

To jo, ale nemusíš mít hi-gain na punk,on vyburcovaná lampa má takovej nenapodobytelnej chraplák...když bude chtít opravdu tvrdej zvuk tak to dokreslí nebo zabije krabkou....samo že tranďáky sou taky good,třeba ten create...ale mít 10 k tak se rozhlížim po lampě...
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Tak co jsem se zde zatím dočetl, tak V18,V30 budou asi na měkčí styly? Šlo by k nim zapojit MT2 (psalo se zde o připojení kvalitních krabek je toto použitelná krabička?), aby to tak nějak dobře znělo, nebo si mám spíš vybrat FW?

U lampy vidím výhodu v její dynamice,štavnatosti, ale bojím se právě toho, že tady jak někdo psal že to má právě ten měkčí zvuk.

A jak s výkonem? Ikdyž mi jde především o kvalitu reprodukce a budu hrát převážně zatím doma, chtěl bych mít do budoucna výkon i na hraní ve skupině a nevím, jestli bude stačit V18 s lampovejma 18W nebo V30.

jsem v tomto naprostej nováček, tak jestli píšu kraviny tak to omluvte díky.
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Jasne, slo by k nim zapojit MT2. Dynamika lampy ti ostane a zaroven mudes mat dostatocne trvdy zvuk ;) Akurat V18 je jednokanal, takze potom treba citlivo nastavovat gain (na kombe aj na krabicke), aby to zas nebolo prehnane.
Co sa vykonu tyka, tak 18-ka v triede A by sa nemala v kapele (v skusobni) stratit.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Díky. Takže budu vybírat FW65/120 z tranzistoru a z lamp asi tu V18 s MT2. Z V18 byste doporucily V18 -112 nebo V18 -212 ?
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

cz01 píše:Díky. Takže budu vybírat FW65/120 z tranzistoru a z lamp asi tu V18 s MT2. Z V18 byste doporucily V18 -112 nebo V18 -212 ?
já bych byl pro 212 líp to tlačí podle mě
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

je to na Tobě - 18W ve třídě A celolampa už je poměrně dělo a i s 1x12" hraje jako kráva, takže si myslím, že není potřeba kupovat 2x12, protože už je to dost velký a těžký a na doma o to mín praktický, protože to slušně hejbe s podlahou...to mě stačí ten Blues Deluxe a jsou to pecky...za zbylé peníze aspon budeš moct vybrat kvalitní overdrive...já bych se sice do 3 tisíc na krabičku už nevešel, ale stačí hledat a zkoušet a uvidíš...jen upozornuju, že k lampě je lepší Overdrive, NE Distortion (to má svoje vlastní zkreslení, který se všude snaží nacpat, aby to hrálo stejně, ale OD je přímo dělaný k nakpávání elektronek, takže zachová dynamiku a charakter zesilovače, čili nemrví zvuk lamp)...doporučuju Ti podívat se na toho ZW ovedrive od MXR, protože to je vážně super krabička, a co teprv, když se zapojí do efektové smyčky!!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Když už, tak bych si asi spíš vzal 212 příplatek malej a může se to do budoucna hodit.
Škoda, že nevyužiju MT2, koukal jsem už jak jsi doporučovat na MXR : http://kytary.cz/dunlop-mxr-zakk-wylde- ... 59:0:0:1:0 - snad je to on co jsi myslel.... hodí se to k punku? nebo něco jiného?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak na punk bych ti doporučil Behringer, tu nejlevnější řadu, nebo Van Horn.... Čím větší šmejd, tím líp ... a co se týče kytary taky...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

je to udělaný jako něco, co má dělat zvuk Zakka Wylde, takže věř, že se to do punku hodit vážně bude:Dpoužívá to k nakopávání Marschallů, on hrál taky na jednokanály, jako je Crate, takže by to mohlo bejt k tomu super, já to používám k Fender Blues Deluxe, což je taky jemnější aparát pro blues, a jakej žhavej zvuk z toho pak leze..
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Výborně to moc rád slyším :) tak to vypadá, že tu mám asi vítěze
CRATE V18 http://kytary.cz/crate-celolampove-komb ... 50:0:0:1:0
+ MXR ZW http://kytary.cz/dunlop-mxr-zakk-wylde- ... 59:0:0:1:0

PRO SHRNUTÍ splnuje tyto vlastnosti?

- využití doma + zkušebna
- styl punk, z ČR zvuk typu Arakain,Alkehol,....
- kvalitní reprodukce zvuku (v mezích této ceny) , hutnost,dynamika
- cena +- 10k

kdyby něco z toho nesedělo dejte pls vědět, předpokládám že FW 120 bude pro mé požadavky mín vhodný, než V18 že?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

pořád je tu jedno minus - nevykroutíš z toho uplně metalovou pilu, těžko říct, možná jo...na řezání punkovejch riffů je to naprosto ok, ale metal nevím nevím...takže ten Arakain:-/ jinak všechno ostatní je zaručený
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Tak tohle taky chci. V18+Zakk, wow. :)

Kde mám kapesníček, musim si utřít orgasmus...
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Maples píše:pořád je tu jedno minus - nevykroutíš z toho uplně metalovou pilu, těžko říct, možná jo...na řezání punkovejch riffů je to naprosto ok, ale metal nevím nevím...takže ten Arakain:-/ jinak všechno ostatní je zaručený
Ještě než si to objednám, tak si to hodlám někde poslechnout (neví někdo, jestli to kombo seženu někde v pardubicích?), abych se přesvědčil, že mi zvukově sedí, nerad bych se nepříjemně překvapil...

Tak naštěstí u mě prozatím převládají v hraní punkový riffy, dost českejch věcí (líbí se mi zvuk kytar z Alkeholů,Hattrick,...) a metal no doufám, že to nějak půjde zahrát, byla by to škoda kdyby to nešlo.

Pro jistotu omrknu ještě to FW120 abych to měl všechno, ale jak se říká lampy jsou lampy takže...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no a co ten crate 50w s 6L6 koncakem? nebylo by to na metlu lepsi? osobne se mi vic libi to acko uz jen kvuli tomu, ze je to proste acko..., tu 50W jsem nikdy neslysel - ale pokud bych s tim mel svihat metlu, tak si myslim, ze je to lepsi zaklad...

18w je jednokanal a poleze ti z toho proste stredovy zvuk, distortion krabicky se ti budou dost dusit, protoze to kombo ma tlusty zvuk. s overdrive to bude hrat uzasne, ale nikdy z toho nedostanes nejakou silenou drsnou pilu.

50w ma kanaly 2, ma i smycku (narozdil od 18w)... a myslim si, ze by mohl byt lepsim zakladem jak pro krabku pres cisty a nebo smycku (treba sansamp GT2 jsem mel doma a docela me prekvapil jak to brutalne hralo, hodis to do smycky a jedes a nebo i pres cisty - sehnatelne skoro za 3t.) a nebo bys pak mohl akorat nejakym OD nakopnout ten zkresleny...

no nevim, dost spekuluju, ale urcite bych to aspon vyzkousel

mimochodem jeden uzivatel (myslim ze ma v nicku neco jako "60 cosi") ma tu 50w doma a porad se divi, ze mu z toho neleze klasicke tluste zkrelseni ala 60... tak byste treba mohli spolecne popremyslet o nejakem swapu :) ty koupis jeho kombo a on si koupi treba neco ackoveho :)

ale to uz se tak trochu moc s..u do neceho co vlastne nemam ani pravo resit :)
cz01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz01 »

Tak se nemůžu rozhodnout, už jsem to skoro bral jako hotovou záležitost. 50W bude už asi docela dost, todle je jediná věc které se u lamp bojím, že nebudou mít pravej zvuk na ty styly co potřebuji, bude měkkej a budu se muset spoléhat na krabičky.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak na krabicky se budes muset spolehat v kazdem pripade. tady z tech crate proste pilu nedostanes... to si kup radsi mou osobou nemilovany valveking... to uz na metlu bude dostatecne i bez krabic a pod deset ho sezenes na bazaci s prehledem...

jinak podle me spis zalezi na citlivosti repraku a na jejich poctu... kdyz ti nekdo pusti 18w lampu naplno do boxu 4x12 tak pred tim uteces a kdyz ti nekdo vyhuli to kombo 50w s jednou dvanactkou, tak to nebude zas tak strasne :) waty jsou proste jen da se rict tretina vykonu :) to dalsi je pocet repraku, jejich citlivost... a taky treba konstrukce boxu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“