Ano, karta z magicu s necromantem hovori za vse. Je pitomost komentovat 5 let stary post kde se nekdo o neco prehadoval. Nazory se meni, tak jako zkusenosti.
A mimochodem jsem na znak z visne nespadnul

Nazor ktery jsem psal pred 5 lety mohu rici u mne stale vcelku plati. Jiz ne tak dogmaticky jako tehda, ale za ty roky jsem mel celkem dost zkusenosti od bastlu vyse jmenovanyvh panu, a za sebe (neb je to subjektivni, kazdy mame radi jiny zvuk) mohu rict, ze jejich kopie se originalum nikdy zvukove nerovnaji a jsou citelne horsi - brano z pohledu metaloveho zvuku. Maji ale jinou vyhodu. Zatimco original proste hraje nejak jak clovek ceka a zna, tak jej nelze upravit. U zesilovace na miru si clovek muze svuj zvuk proste upravit ke sve libosti. Tady asi fungujou nasi cesti vyrobci dobre. Ale clovek musi vedet co chce, coz vetsina hracu nevi, a pri konstrukci vlastniho zesiku aktivne spolupracovat s vyrobcem. Vetsinou to ale byvalo tak, ze si lidi tyhle bastly kupovali, protoze nemeli tolik penez, aby si koupili origo, a jeste si nalhavali, ze to hraje lepe nez original. Proto ty prehady. Dneska, kdyz se tady objevily tuny levnych lampovych zesiku, ktere hrajou za ty penize uplne v pohode, jiz podle me opada duvod do techto veci jit. Taky si myslim, ze i pokud bych byl profik, porad bych si koupil nejaky zesik svetove znacky, nez si ho nechal stavet od lokalniho mistra, uz jen proto, ze lidi, kteri tomu nerozumi, poslouchaji ocima a proste si vice cvrnknou do kalhot, kdyz za tebou uvidi naslapanou mesu, ci krank, nez aby tam bylo napsane Dord na cernem plechu - to bohuzel pro nas kytaristy gearofily...
Jinak co se tyce dobrych ceskych stavitelu, tak myslim ze HOT zesiky treba jsou super. Ale to nejsou prvoplanove metalove aparaty a jejich silu bych videl mozna hlavne jinde. Nicmene Dord, ESH a Rockwell jsou proste jen kopie (co se tyce takove te klasicke produkce, kterou clovek vidava v 90% pripadu), co hraly vzdy znatelne hure nez to, z ceho vychazely - tot ma zkusenost s primym srovnanim vedle sebe + mnoho koncertnich zkusenosti